•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

9 Nisan 2012 Pazartesi

Balkon düzenleme ve tik yağıyla kafayı bulma

 
Herkese merhaba,bu haftasonu tek planım dinlenmek olucaktı güya...Kendi kendine iş icat eden ben,yine buldum yorulacak birşey.Balkonumun güneşli günlere hazırlanması gerekiyordu ve nihayet hazır. Kahvaltı yapılır,kahve içilir kıvama geldi.Sizleri çiçeklerimle tanıştırayım : Balkon demirlerine astığım çiçekleri belediye dağıttı,ismini bilmiyorum ama ben onlara refüj çiçekleri diyorum kısaca,yanındaki fesleğen,altta soldan sağa ,her evin vazgeçilmezi sardunya,yetiştirmesi en kolay çiçek mor telgraf çiçeği ,babamın hediyesi biberiye ve evliliğimizle yaşıt şimşir balkonumun demirbaşları.



Bütün gün balkonla uğraştım,Deniz'i öğleye kadar babaannesi götürdü işlerim daha kolaydı,öğleden sonra Deniz'le birlikte epey zorlandım.


En sevmediğim işlerden biri de tik yağı ile masa,sandalye cilalamak. Tik yağının çok kötü bir kokusu var tinerle inceltiliyor galiba,kafa yaptı ben de :)Kışa girerken yağmur,kar mobilyaları çürütmesin  yağ üzerinde koruma kalkanı olsun diye yapılıyor bu işlem ama ben üşenip yapmamıştım.Yazın masa sandalye silmek zor gelirse yıkarım bu bahaneyle:)


Limonum da çiçek açacak,tomurcuklanmış.


Oğlumun rüzgar gülü


Bu şimşir alındığından beri ilk kez bu kadar büyüdü.Yerini değiştirdim umarım küsmez.




Denizim de annesi gibi bitkileri sevsin diye minik sulama kabı aldım(bu arada,terelerim oğlum tarafından fazla su verilmekten dolayı öldü)içine oyun hamurundan çiçek yapmış becerikli oğlum :)

15 yorum:

  1. Hümeyracığım, maşallah çiçeklerin bir harika:) ben inanılmaz beceriksizim bu konuda, evimde kesinlikle çiçek yetiştiremiyorum:(( düğün zamanı o kadar çok çiçek gelmişti ki, hepsi öldü, keza arkadaşlarımın getirdiği çiçekler de ööle, ya evin sıcaklığını ya da ışığını sevmedi, artık öyle düşünüyorum, çünkü deli gibi onlarla konuşup, dikkat ediyordum:( ben de balkonumla ilgili bir takım değişikliklere gitmek istiyorum, tik ağacı kullanışlı oluyor mu? yoksa farklı bir malzeme mi düşünmeliyim? sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. Deryacım,ben de çok yetenekli değilim bu konuda,işin özü çok bakım istemeyen her şartta yetişebilen çiçek bulup bakmak ta,sende de o ışığı görüyorum :)Tik ağacının ürünleri bakım yapınca yeniymiş gibi görünüyor,bir de suya dayanıklı oluyor,estetik olarak ta hoş görünüyor.Biraz ağır olması,üst üste istifleyememek gibi dezavantajları da var.Kayınvalidem in balkonu için,sandalyeci diye bir mağazadan hafif metal malzeme üzerine hasır görünümlü bir materyalden yapılmış bir masa sandalye takımı aldık.Bir ara fotoğraflarım acelen yoksa bir fikir olabilir.görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevinirim canım, çok sağol, çok acelem yok, yaz gibi düşünüyoruz, fotoğrafları da merakla bekliyorum. Bu arada çok alakasız ama senin yeni postların benim kumanda panelimde görünmüyor. bazı takip ettiğim blogların da öyle oluyor, bunun nedenini biliyor musun? yoksa senin takibinden çıkıp tekrar mı takip etmeliyim? bilemedim? sevgiler...

      Sil
  3. Deryacım ben de çok bilgili değilim bu konularda ama sen söyleyince ayarlarımı şu yazıya göre kontrol ettim( http://www.bloggermodifiye.com/2012/02/yazlarnyaynlarn-kumanda-panelinde.html)bir de sen bak istersen.Ek birşeyler öğrenirsem yazarım sana.

    YanıtlaSil
  4. Ama bu balkon sahane olmuussss.... Emeklerine saglik Hümeyra hanim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Geçen yıllarda çok fazla uğraştım çiçeklerle, saksıda rüzgarla uçan topraklar balkonumu batırıyordu, birde balkon değil benimki epey büyük bir teras, sonra 1 saat yıka dur. Yanlız senin çiçekleri falan görünce bak yine heveslenmeye başladım :) Çok hoş bir blogun var, ama profilinde blogunun bağlantısı yok, seni daha öncede izlemek istedim ama bloguna ulaşamadım blogger annelere yorum bırakmışsın ordan geldim :) bende bloguma beklerim
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili münster,güzel yorumun için teşekkür ederim.Sizin blogunuza da bir göz attım,içim açıldı,izlemeye aldım,harika bir yeteneğiniz var.Filizcim,çok şanslısın,bir terasım olsa kendimden geçerdim herhalde :)Çiçek yetiştirmek bir yana tenteler,çiçekli örtüler,dekoratif objeler derken terası doldururdum.Yazdıklarıma yorum bırakan ve izlemeye alan herkesi takip ediyorum.Blogunu da izlemeye aldım,çocuk anne diyaloglarının olduğu bloglara çok özeniyorum,ileride herşey hatırlanacak.Zamanım olursa oğlum için de bir blog açmak istiyorum.Profil uyarın için saol,yeni öğreniyorum çoğu şeyi sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sevgili hümeyra, profilde blogun yine görünmüyor, bu işlemi yapmak biraz karışık, ama eğer yapmazsan, izlemeye aldığın bloglar senin bloguna geri dönemezler.
    Şimdi izleyiciler kısmından yani gadgetler kısmında ordan kendi resmini bulman gerekiyor sonra üzerine tıkla, orda bağlantı ekle kısmı var oraya tıklayıp blogunuz www.hatirlikahve.blogspot.com olarak tam bağlantısını ekleyin.
    Eğer yapamazsanız bana bir mail atarsanız seve seve yaparım. Malesef bu sorun yüzünden beni izleyen bir çok blogu izleyemiyorum :)

    Şimdi teras kısmına gelelim benim terasım en üst kat terası değil ben 1 katta oturuyorum yani girişin üstü, evimin boyunca bir terasım var, düşün yazları 2x2 çocuk havuzu koyuyorum, ve 2 metre eninde, 6 boyunda alan kalıyor, bende masalar sandalyeler koyuyorum ama benim sorunum çok fazla güneş, ne koysam soluyor, çiçekler güneşe dayanamıyor, koçtaştan büyük bahçe şemsiyelerinden aldım, o da rüzgardan durmuyor :) birde toz yani anlayacağın ben kocaman terasın keyfini çıkartamıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Filizcim çok saol,ekledim benim profilimde gözüküyor blogumun adresi.Belki sonradan izleyicilerde çıkar.Anladım şimdi senin terasın durumunu,toz hariç herşey güzel gözüküyor.Senin terasa imitasyon çiçek koyalım,bir de ağırlık bağlayalım ki rüzgardan uçmasın,bayanlar herşeyin bir çözümünü bulur:)görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  9. kolay gelsin zor olmuştur koku ve yağa tahammül etmek ama balkonun çok keyifli olmuş mavişimiz napıyor boncuk gözlü havalar güzelleşince balkon keyfi yapar bol bol

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Evet Özgecim,koku çok rahatsız ediciydi,başımı ağrıttı.Denizim çok tatlı bana yardımcı oluyor,sulama kabı da aldım O'na.Bisiklet sürüyor keyfini öyle çıkarıyor balkonun :)Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  13. yorulmuşsun belki ama değmiş. herşey çok güzel, balkonda çiçeklerde ama en çok deniz'in puantiyeli sulama kabını sevdim, hatta bayıldım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Saol canım,ben balkonu güzelleştirdim havalar bozuldu.Şimdilik yağmur bulutları suluyor çiçeklerimizi güneşli günler gelsin de Denizim sulama kabını kullansın:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...