•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Ocak 2012 Salı

Hatırlı Kahve

                                                           Merhaba


Bloğumu güzel bir fincan kahve ile açmak istedim. İngilizlere özgü bu çay fincanını ben kahve koymak için kullandım. Hoşgeldiniz..
alttaki dantel örtüyü arkadaşım meryem ördü. bu blogda yetenekli arkadaşlarımın elişlerini de yayınlamayı planlıyorum.

kahvenin köpüğünü nasıl mı yaptım? ayrıntılar aşağıdaki fotoğrafta saklı :)


Yine çok sevgili bir arkadaşım olan Özlem'e ait bu makine ile çok lezzetli köpüklü kahveler yapılabiliyor.Sade yaptım ,fakat süt kullanılır ise köpüğü üç katına çıkıyor.

Güllü yastık

Gülseren,Ayşe ve benim ortak yaptığımız güllü yastık karşınızda.Bakmayın küçük durduğuna yapımı çok zor.Gül haline getirmek,dikmek epey zahmetli.


Yıkadıktan sonra nasıl ütülemem gerektiğini bilmediğim için güller daha açılamadı:)


2 tane yastık yaptık,herbiri  için yaklaşık 64 tane gül gerekti( bunu 2 ile çarpın)bildiniz evet deli işi :)

30 Ocak 2012 Pazartesi

Gülseren ve Doğumgünü Yastıkları

         Gülserencim,tüm arkadaşlarının doğumgünleri için birer yastık örüyor.Ne kadar güzel ve değerli bir hediye.İşte onlardan bazıları...

                                                          



 arka kısmı eski bir kazaktan parça kesilerek,üst üste  geçmeli bir şekilde dikilecek.




benim seçimim bu yastıktan yana oldu

29 Ocak 2012 Pazar

leopar ayakkabı


        
         Aylin bu ayakkabıları bana verse,iyileşirim ki ben:)

28 Ocak 2012 Cumartesi

Paçavra gribi

Son zamanlarda etrafımdaki herkes hasta.Ve,en sonunda beni de buldu.Kas ağrısı,baş ağrısı,öksürük,burun akıntısı,halsizlik beni tam anlamıyla paçavraya çevirdi.Bu tanımı kim bulduysa tam isabet,bravo diyorum.İşin kötüsü oğlumada bulaştırdım,evde karşılıklı  ritimli bir şekilde öksürerek konser veriyoruz.Benim öksürüğüm ''sevdiğiyle evlenemezse ölür'' hastalığındaki gibi başladı,konser verme asamasına kadar geldi.Haliyle yataktan kalkamıyorum.Seher abla, bana sebzeli tavuk çorbası yollamış. Tavuk çorbasının  mukus salgısını artırıp,hastalığa neden olan virüsleri atmayı kolaylaştırdığını bir yerde okumustum.İşte size, hastalığınızı kolay atlatmanızı sağlayacak ve içinizi ısıtıcak güzel bir çorba tarifi.

Bol malzemeli terbiyeli tavuk çorbası

Malzemeler:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,1 tane havuç,1 tane pırasa,2 tane soğan,1tane kabak,2 tane kalçalı tavuk but,yarım limon,2 diş sarımsak,bir miktar maydonoz ve dereotu

Terbiyesi için:2 kaşık un,4 kaşık yoğurt,1 yumurta

Hazırlanışı:2 tane kalçalı but,soyulmuş 2 diş sarımsak,1,5 litre su ve 1 tane dış kabuğu çok güzel yıkanmış soyulmamış kuru soğanı(soğanı özellikle soymayın,kökünü koparmayın) aynı tencerede ,tavuk pişene kadar haşlıyorsunuz.Güzelce süzüyorsunuz,tavuk suyunuz hazır,etinide minik parçalara ayırın ve suya ekleyin.Ayrı bir tencerede,küçük küçük doğradığınız soğanları ayçiçek yağıyla biraz kavurduktan sonra,sırasıyla küp küp doğradığınız havuçları,kabakları,ince doğranmış pırasaları ekleyip sebzeler diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edin.Üzerine hazırladığınız tavuk suyu ve küçük tavuk parçalarını ekleyin ve kaynamaya bırakın.Kenarda bir kasede,terbiye malzemelerinin hepsini iyice çırpın,kaynayan çorbadan bir miktar alıp terbiyeye ekleyip,ılıtın.Sonrasında ılıttığımız terbiye malzemelerini yavaş yavaş kaynayan tenceredeki malzemelere ekleyin.5 dk kaynattıktan sonra bir miktar tuz ekleyip,ocağı kapatın.Üzerine ince doğradığımız maydonoz ve dereotunu serpiyoruz.Afiyet olsun.

 

27 Ocak 2012 Cuma

Haşhaşlı Light Tatlı

    Bu tatlıyı çok sevdim,tadı çok güzel.Yapımıda kolay.Klasik şeylerden sıkıldıysanız,bu hafif tatlıyı denemelisiniz.Damağınız şenlensin:)

   Keki için gerekli malzemeler:
       -3 yumurta  
       -1 su bardağı şeker
       -1 çay bardağı sıvı yağ
       -1 çay bardağı süt
       -2 çay bardağı un
         -1 çay bardağı irmik
         -1 çay bardağı mor haşhaş(aktarlardan bulabilirsiniz)
       -1 kabartma tozu
         -1 vanilya   
                                     
    Şerbet için  gerekli malzemeler(Şekerli su diyebiliriz):
       -2 kahve fincanı şeker
       -2.5 kahve fincanı su

    Krem şantinin hazırlanışı:
    -yarım paket krem şanti
    -yarım su bardağı süt 

      Hazırlanışı:

     Kek malzemelerini karıştırdıktan sonra,fırında 180 derecede pişirin,şerbeti hazırlayın.Burada önemli olan nokta,şeker soğuk suda eritilmeli,(ocağa  koyulmayacak) ve fırından çıkmış sıcak kekin üzerine dökülecek''kek sıcak,şerbet soğuk ''diye kodlayabiliriz.Tatlı tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürün.Tatlınız hazır,afiyet olsun...  .

23 Ocak 2012 Pazartesi

Cihan Deniz'imin cicileri

İhtiyaç listemizin demirbaşlarını almanın tam zamanı.Heryerde sezon indirimleri mevcut.%50 ye varan ya da nihayet ulaşabilmiş olan, indirimler görüyorum alışveriş merkezlerinde.Yok ben %70 indirimi beklemek istiyorum, diyorsanız dikkatli olmanızı öneririm. Hallaç pamuğu gibi atılmış sepetlerdeki ürünlerin mutlaka biryerinde bir defo oluşuyor(Sepetler, anneme göre bir nevi stres atma yeri...Hiçbişey almasada elini bir daldırıp çevirir mutlaka:))Askılarda ise 34 beden ya da 42 beden üstü teenage modeller kalıyor.Şanslıysanız iyi şeyler de bulabilirsiniz.Kardeşim mağazacılık sektöründe çalıştığı zamanlar bana, %50 indirimdeki ürünlerin sezondaki ürünlerle aynı kalitede olmadığını söylemişti.Sözü şuraya getirmeye çalışıyorum, küçük bir çocugunuz varsa gelecek senenin ürünlerini şimdiden almanızı öneririm.Mont,gömlek,çorap hatta büyüme eğrisine göre pantOlon bile depolayabilirsiniz.Neden aynı ürüne ertesi yıl daha fazla veresiniz ki?

f&f:11.25
 
gömlek zara :25.90  
çoraplar f&f :6.5 

İzmir'de balık keyfi

       İzmir'de yaşıyorum ve yaşadığım yerin hakkını verdiğimi düşünüyorum.Ailece sebze (aslında ot diyecektim :)) ve balık yemeyi çok severiz.Eğer bu rutin dışarıda tekrarlanacaksa masraflı olabiliyor.En ekonomik hali,Güzelbahçe'deki balık halinden balık ve kalamar alıp(genellikle bizim ve  herkesin tercih ettiği yer,Kardeşler Balıkçılık'tır),hemen arkasında sahilde konuşlanmış olan balık pişiricilere vermektir.Senelerce Ümit'in Yeri'ne gittik;haftasonları kalabalık oluşu,temizliğe eskisi gibi önem vermemeleri ve sahiplerinin müşteriye doymuşluktan dolayı yaptığı kabalıklardan sıkıldık ve yeni biyer aradık kendimize.Arkadaşım Canan'ın önerisiyle Urla Özbek köyü'ndeki Akın'ın Yeri'ni denedik ve çok memnun kaldık.Tek kötü tarafı, şehir merkezine uzaklığı.Mezeleri çok çok iyi,tatlılar mevsime göre değişiyor ,bu mevsimde ayva tatlısI mutlaka denenmeli.Servis hızlı,personel güleryüzlü ve mekan temiz tavsiye ederim.

 Bizim balık tercihimiz,levrekten yana oldu.İri bir levrek olduğu için, dilimletip pişirdik sonuç harikaydı.
 Meze tabağını karışık yaptırabiliyorsunuz.yoğurtlular ve yeşiller şeklinde gruplayabilirsiniz.Eğer, hiç rezene yemediyseniz,deneyin derim, heryerde bulunan bi sebze değil çünkü.İpucu vereyim,tadı turpu andırıyor.Likörle gelen türk kahvesi güzel bir ayrıntı...Afiyet olsun.

21 Ocak 2012 Cumartesi

örgü dünyasına giriş

Yakışıklı oğlumun beresini yayınlamasam olmazdı.Bu da örgü konusunda uzman kişi Ayşe'nin oğlum için ördüğü ponponlu şapka...

Bu berenin şişteki hali,bu modeli hep sevmişimdir.


 Bu şekilde  kullanılabilir ya da aşagıdaki gibi ponponları açık olarakta kullanılabilir.

         
      Bu pembe ponponluda, Ayşe'nin kızı Melike 'ye ördüğü  şapka.

           Her zaman ki gibi en iyi bildiğim şeyi söylüyorum,Ayşecim ellerine sağlık:)

20 Ocak 2012 Cuma

basic kaneviçe:)


   Etamin delikleri çok küçük onları işlemek zor,geç bitiyor diyorsanız, buyrun size Esin'in basic kaneviçesi... 

 

    Bu güzel kedicik işlenirken hangi renklerin kullanılacağı, geniş delikli etaminin üzerinde belirlenmiş şekilde satılıyor. 
 

    Kedinin gözünün içindeki parıltı bile düşünülmüş.Aşağıdaki fotoda görüldüğü üzere kalın bir iğnesi var ip geçirme sorunsalıda ortadan kalkmış oluyor.Etaminin kenarında küçük bir renk kartelası mevcut şekilde satılıyor.

Ellerine sağlık Esin...

19 Ocak 2012 Perşembe

kaneviçe

      kaneviçeyi çok severim ama benim gibi tezcanlıların yapması için uygun bir hobi değil.Sabır gerektiren bir iş.Arkadaşım Aylin'e göre ise, en iyi terapi yöntemi kaneviçe...

emziren bir anne ve minik kuzusunun kaneviçeye işlenmiş hali
 

çok renkli kuş yastık yapmak için ideal


bu kuşun renkleri çok canlı, tam benlik


çiçeklerle bezenmiş bir kaneviçe daha...

 bu da yakından görünüşü

bu kelebekli kaneviçeden harika bir yastık olacak

Aylin'in ellerine sağlık...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...