•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Mart 2012 Cumartesi

Doğala özdeş haftasonu :)

Cumartesi sabahı,ailece yaptığımız kahvaltı sonrası,televizyonda doğada tek başına yaşayan,çeşitli aktiviteler yapan Serdar Kılıç röportajını izleyen kocamın hayatı sorgulamasıyla birlikte, kendimizi Urla yolunda bulduk.Öncesinde kendisini işyerinden tanıdığım,Mustafa Amca'yı ziyaret ederek söz verdiği fidanları aldık. Aşağıda çok emek verilmiş,minik bahçesini görüyorsunuz:
Mustafa Amca bagaja 2 yeni dünya fidanı,birer zeytin, ceviz,şeftali fidanı ve bir kaktüsü özenle yerleştirdi.Çok değil 2 sene sonra Serdar Kılıç'a rakip program yapacağını iddia eden eşim,Mustafa Amca'nın elma fidanını,bu kadar fidan zor dikilir,zahmetli olur nidalarıyla reddetti.


Burası bizim Urla'daki bahçemiz,çok verimli toprakları var,ileride güzel bir ev yapmak istiyoruz.Çelik konstrüksiyon ya da ağaç evleri çok beğeniyoruz ama daha araştırmadık,fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

Bu görmüş olduğunuz da,mor lahana.Komşumuz,bizim bahçeyi değerlendiriyor

Diğer komşumuz da bahçesinde karanfil yetiştiriyor,biz de komşuluk payımızı aldık.

Görüldüğü üzere oğlum tam bir doğa insanı:)


Diktiğimiz yenidünya fidanı...Oğlum büyüdüğü zaman bu fidan da koca bir ağaç olucak, ağacın yaşını oğlumla kıyaslayıp hesaplıycaz,önceden ,ninelerin dedelerin yaşını hesaplamak için bu yöntemin tam  tersi uygulanırmış(harman zamanı,ekinler çıktığında ,şu karşıdaki ağaç daha fidanken doğmuşum vb gibi:))
Bunlar da  doğal yiyeceklerimiz...

30 Mart 2012 Cuma

Güzel bir gün ve güzel bir hediye

Bugün kendimi cok yorgun hissediyorum.Biran önce mesaim bitsin,işlerim  kolaylaşsın istiyorum.Dün Alsancak'ta bir işim vardı,onu halletmeden evvel epey bir gezdim, tek basima denize nazır kahvemi ictim,bu yüzden rüzgar çarptı galiba...Kaç km yürüdüğümü  hesaplamadim bile:)
Kahvenin deniz ve rüzgar ile birleşip beni çarpmadan önceki hali:)
Bu görmüş olduğunuz merserize bluzu,Ayşe kendisi için örmeye başlamıştı ama O'na küçük geldi.Ve bana hediye etti. O kadar emek vererek ördüğü birşeyi,bana layık görmesi ne güzel...Sevildiğimi anladım:)

29 Mart 2012 Perşembe

Pencere önü bostanların son hali

Önceki yayınlarımdan hatırlayanlar olacaktır (bkz pencere önü bostan).Evde birşeyler yetiştirmek istedim ve başardım sayılır.Neden sayılır diyorum çünkü nane tohumları,tüm güzel sözlerime,itinali sulamalarına rağmen çimlenmemekte direndi.Kendi kaybetti,sicak günlerde buz gibi ayranların,limonatalarin üzerinde,baska naneler yüzücek artik :) Galiba,tohumlar eskiydi.Bursa'ya gittiğim zaman,eşime bostanlarla ilgili bilgi vermeyi unutmuşum,o da görmemiş,biraz solmuşlar ama çabuk toparladılar.İşte sonuç:
Sırasıyla nane,fesleğen ve tere...
Bitkilerle ilgilenmeyi seviyorsanız,deneyin derim.Verdiğim emeğin karşılığını alınca çok mutlu oluyorum.Mutluluk eşiğim,Pollyanna kadar düşük olmasa da fena değil sanırım:)

28 Mart 2012 Çarşamba

Büyük boy lavanta kesesi

Bu güzel dantel keseleri annemden aldım.Önceden süs yastığı denen birseymis,ama zamane yastıklarına göre çok küçük geldigi ve kullanım alanı kalmadığı için,annem bana verdi.Ben de lavanta kesesi yapıcam,şu an  sadece önizleme için fotoğrafladım,bitmiş halini daha sonra yayınlarım.İç kısmına pembe astar düşünüyorum.Sonrasında çarşaf dolabımda ya da gardıropta yerini alıcak.

27 Mart 2012 Salı

Öncesi ve sonrası

Önce ve sonra diye başlayan yazıları çok seviyorum,bir kez de ben yapayım dedim.Benimki reklam hilelerinde ki gibi,önceki fotoğraf biraz bulanık olmuş,sonra ki daha aydınlık :)Damacananın çirkin görüntüsünü kapatmak için bir çözüm arıyordum ki,Özge'nin blogunda bu cici damacana kılıflarını gördüm.İki tane sipariş verdim.Ve,tam da benim istediğim gibi birşey yaptı.Diğer kılıfı,kayınvalideme hediye ettim daha sonra onun da fotoğrafını yayınlarım.
ÖNCE
SONRA
Kılıfın rengi  ve peteğin kaplama rengi çok uyumlu oldu.
Özgecim ,siparişlerimi zamanında ve istediğim gibi yaptığın için teşekkür ederim.

26 Mart 2012 Pazartesi

Alaçatı ve Ege'nin çok tanınmayan otları

Herkese merhaba,bir önceki yayınımda sizlere Alaçatı ile ilgili yazacağımı söylemiştim.Dün Alaçatı'ya gidip biraz yürüyüş yapalım dedik.Mimari dokusunu çok seviyorum,havanın güzel olmasından dolayı epey kalabalıktı..Giriş kısmına aşağıda fotoğrafını görmüş olduğunuz dükkan açılmış.Tamamen el işi,yanlış hatırlamıyorsam Müge isminde bir sahibi vardı.Kapı süsleri,dekoratif kutular,dantelli süsler,askılar vb güzel şeyler vardı.Giderseniz bir uğrayın derim.
Beyaz ve mavi,Alaçatı'nın rengi.Aşağıdaki fotoğrafta görülen yer bir otel,sallanan tel sepetlerin içerisine sezon açıldığında çiçek yerleştiriliyor.Çok hoş bir görünümü oluyor.Cumbadaki perdeleri net çekememişim ama kaneviçeydi onu söyleyebilirim.
Bu görünen yer Kırmızı ardıç kuşu isminde bir otel.Çok popüler biryerdir.Arkadaşlarım,gecen yıllarda buraya kahvaltıya gitmişlerdi,fiyatların uçuk olduğundan şikayetçiydiler.Bu arada,sandalyeler çok güzel olmuş.
Bu dalların nasıl boyandığını anlayamadım.rengarenk çok hoştu.Belki maskeleme bandı ile bantlayarak yapılmış olabilir.Dışarıdan otelin iç kısmını çektiğim için karanlık çıktı ama renkli dalları çok beğendim.
Bu atölyede,antika eşyalar bulmanız mümkün.Rozetler,çantalar,avize,baston vb çok çeşitli şeyler mevcut.Hatta madalyalar bile var,ben de kendime  gümüş bir yüzücü madalyası alsam çok fiyakalı olur(gümüş daha inandırıcı olur diye düşündüm birden:))
Perdedeki melekler çok hoş.
O kadar gezdik acıktık tabi ki...Girişteki otoparkın karşısında Avrasya diye çok güzel bir lokanta var,çeşit çok fazla ve temiz bir yer.Kumru yemek istemeyenlere tavsiye ederim.
Alaçatı'dan Urla'daki İskele Pazarı'na geçtik.Çeşidin bol olduğu güzel pazarlardandır.Ege'ye özgü ot kavurma için teyzeler bu şekilde hazır karışımlar satıyorlar.Ebegümeci,ısırgan otu,pazı,taze soğan,tatlı kırmızı biber,pancar sapı,gelincik otu vb gibi otlar karıştırılıyor.Börek yapılabilir ya da zeytinyağında kavurulup üzerine yumurta kırılabilir,kavrulup sarımsaklı yoğurtla servis edilmesi de pek bir hoş olur...
Rezene de Ege'ki güzel bitkilerdendir.Köklerinden turp gibi salata yapılır(İzmir'de balık keyfi yazımda salatasının resmi var),yaprak kısmımlarından çay yapılıyor.Çay için oranlarını bilemiyorum,yanlış bilgilendirmeyeyim sizleri.
Bu aşağıdaki ot ise sarmaşık otu,kavurulup yumurta kırılıyor,tadı hafif acımtrak ama lezzetli.
Bunlar ise şevketi bostan.Pahalı bir sebzedir,etle ya da zeytinyağlı olarak yapılır.Hiç yapmadım,yapımı beni zorlar diye,hiç bulaşmadım,kenarından dolandım.
Yemek olmuş hali aşağıda.Çok lezzetliydi.Damağım şenlendi(Mehmet Yaşin repliği oldu ama görmezden gelin lütfen:)).
Kabak tatlısı,mandalina tatlısı ve ceviz tatlısı üçlüsünden denedik.Kabağın üzerine tahin ceviz koyuyorlar,kaloriye kalori eklemek denen şey,tam olarak bu olsa gerek.Çok lezzetliydi,ceviz tatlısını löp diye mideye indirdiğimiz için çekmeyi unutmuşum,taze bütün cevizin kabuğuyla tatlandırılmış haliydi tadı eşime göre iyi değil bana göre fena değildi :)Mandalina tatlısı reçelimsi birşeydi tavsiye olunmaz.
Meraklısına not:7-8 nisanda Alaçatı Ot Festivali düzenleniyor.Artistik isimli ot yemekleri ve sunumları oluyor bilginiz olsun.

25 Mart 2012 Pazar

Anneler ve kızları için beyaz hırka modeli

Uzun zamandan beri aklımda olan ve fotoğraflarını bir türlü bloguma aktaramadığım hırkaları nihayet bugün yayınlıyorum.Evet bugün dekorasyonla ilgili birşey yok ama yarını beklerseniz Alaçatı gezimden birkaç dekoratif resim olacak.Bu hırkalar,sevgili Ayşe 'ye ait.Kendisi çok beceriklidir.Yalnız bazen ilmek sayısını pek tutturamıyor,kendi için başladığı merserize kazakları,sırf bu yüzden,bana vermek zorunda kalıyor :)


Anne hırkasının modelinden istenirse elbise de örülebilir.Bu yıl çok moda,hatta forewer new mağazasında örneğe benzer elbiseler görmüştüm.


Beyaz kız hırkası,Mai Ada için örüldü.Bizim tontik Adamıza pek yakışacak.Herzaman ki gibi ellerine sağlık Ayşe diyorum ve herkese iyi pazarlar diliyorum.

24 Mart 2012 Cumartesi

Cumartesi kahvaltısı

Ne mutlu bize,bahar geldi ve buna bağlı olarak,dışarıda kahvaltı ve piknik zamanı başladı...Bugün hava çok güzel,aslında balkonda kahvaltı yapılacak kadar güzel ama biraz rüzgar var.Deniz'in hasta olmasını istemediğim için kahvaltımızı  içeride yaptık,balkona da kahve içmeye çıktık.
Denizim de kahvaltıya katkıda bulundu,kuşburnu marmelatının içerisine krem peynir attı.Ama sakın siz denemeyin tadı berbat :)
Annem tv programlarından,çocuk gelişimini,bitkisel ilaçları vb şeyleri çok takip eder.Bana demişti ki ''siz hangi tabakla yiyorsanız,hangi bardakla içiyorsanız Deniz'e de aynı şeyleri kullanın'' ben de anne sözü dinlerim,biz kahvemizi içerken Deniz'de bizimkiyle aynı fincanla çikolatalı sütünü içti.
Annecim sana sesleniyorum,biz çocukken hatırlıyorum ev gezmelerinde büyüklere ayrı tabaklarda ikram çıkarılırdı.Çocuklara yere sofra serilir,ikramlar 3-5 çocuga toplu olarak tek tabakta verilirdi.Ve sen de öyle yapıyordun hatırladım,teessüflerimi iletiyorum :)şaka şaka seni çok seviyorum canım annem,teessüf bile edemem sana...
Herkese güzel cumartesiler diliyorum.

22 Mart 2012 Perşembe

Bursa'da uygun alışveriş yerleri

Herkese merhaba,blogumun içeriği günbegün değişiyor.Örgüydü,işlemeydi,dekorasyondu derken,bir moda işine el atmamıştım,o da şu an itibariyle tamamdır.İşte,o açığı kapatıyorum ey blogumu takip eden sevgili okuyucularım(ey ahali ! diye başlayan padişah duyuruları gibi bir cümle oldu farkındayım:))Bursa ihraç fazlası ürünler almak için bir cennet olmuş.Önceden Heykel'de Koruyucu İşhanı'nın içinde en dipte minicik bir dükkanda satılırdı,şimdi toplamda 4 dükkan olmuş.İki tanede Heykel'de ki tiyatroya çıkan alt geçitte gördüm.Eskiden her semtte Yeşim mağazaları  vardı,defosuz ya da küçük defolu Esprit,Zara,bershka vb markaların ihraç fazlası ürünleri satılırdı.Şimdi kaldırmışlar,bir tane Altıparmak'ta kalmış galiba ama ona gidemedim...Ankara yolu üzerinde Olay tv binasının arkasında,Yeşim tekstilin fabrika satış mağazası var.Küçük defolu orjinal Nike ürünlerini uygun fiyata almak mümkün.
 
Her ne kadar İzmir'de yaşasam da Bursasporu severim.15 tl(yeşim tekstil)

Kardeş takım, yeşil beyaz celtic:),aynı zamanda sanki etamin gibi baskı yapmışlar.Bu da önemli benim için :)20 tl

Şort:20 tl galiba,
Bu eşofman altı 10 tl,lekeli idi yıkayınca geçti:)

kazak 15 tl
elbise:10 tl
gömlek:20 tl
etek:20 tl
elbise:20 tl
bluz galiba 25 tl idi.

Bu kumaş yeleği çok sevdim,18.5 tl artık güzel pazarlık yapıyorum galiba:)
bluz bershka yeni sezondan...Bütün maaşı Bursa'da harcamanın mutsuzluğu paha biçilemez :)
Not:Cam eşyaları,valize koyarken kırılmasın diye bu kıyafetlere sarıp koydum,onun için kırış buruş.Zaten yeni aldığım bişeyi yıkamadan giyemem,öğrenciyken yaz tatilinde bir ara tekstil atölyesinde çalışmıştım,dikilen kıyafetlerin üzerine ayakkabılarla basılıyor,yerlerde toz içinde geziyor aklınızda bulunsun,hele de çocuk kıyafetiyse dikkatli olmak gerekli...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...