•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Mayıs 2012 Perşembe

Kolay ve şık bir model

Bu aralar örgü modellerine ara vermiştim.Ayşecim gelip önümde bu güzel kazağıyla bir salındı bunu yayınlamalıyım dedirtti.Bana da örücek sarısından(sarıyı ve kırmızıyı çok severim ama Beşiktaş'ı tutarım:))


Buradaki örgünün tek püf noktası var,o da şu:Düz bir şekilde örülüyor en son,ilmek kesme olayına gelindiğinde,4 ilmek normal kesiliyor 1 ilmek şişten çıkarılıyor o kendi kendine kaçıyor aşağılara doğru,kaldığı yerden siz söküveriyorsunuz işlem basit.


Bu kazak 80 ilmek,M Beden için uygun.Düz örülüyor kol ve yaka kesilmiyor.Dümdüz kaptır gitsin :)


Göbek içeri ve popo dışarı :)


Ayşe sayfada yalnız kalmasın oğluşumu da ekleyeyim bari.Bu da oğlumun poz verme tarzı,gözler kısık,dişler açıkta.Severim ben onun tarzını :)

29 Mayıs 2012 Salı

Mutluluk ve tatildeki giysi kombinasyonlarım

Merhaba,nihayet tatilden döndüm.Hediye çekilişimin bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim.Fincanları severek almıştım eminim onları benden daha cok sevecek birilerine gidecek.Çekiliş sonuçlarını 14 haziranda açıklarım demiştim çünkü fazla kişinin katılmayacağını düşünmüştüm,yanılmışım :)Bu haftasonumu çekiliş olayına ayırmayı planlıyorum, haftaya pazartesi yani 4 haziranda sonucu açıklarım.Blogunda yayınlayan arkadaşlar son tarih 14 diye yazmışlar ama öne çekiyorum,kusura bakmayın(şansınız daha fazla olucak böyle düşünün:))Çok güzel yorumlar bırakmışsınız,herbirinizin bloguna ugradım, izleyici oldum(daha uğrayamadıklarım da var)İlginiz ne kadar doğru bir hediye seçtiğimi gösterdi,mutlu oldum,bunun için teşekkür ederim.

Blogumda bir moda işine el atmamıştım, onu da yapayım dedim.Aşağıdaki fotoğraflar, oteldeki akşam yemeklerine giderken çekildi(daha doğrusu oflaya puflaya eşim çekti:))Poz vermek ne kadar zor birşeymiş,moda blogu yapan arkadaşları tebrik ediyorum.Elimi kolumu koyacak yer bulamadım,resmen uzuvlarım fazla geldi.Yüzümdeki ifadeleri üzerinize alınmayın lütfen,onlar eşime olan tepkilerimdir :)


Bol üstler giydim ki,açık büfenin yarısının midemde olduğu anlaşılmasın :)Biraz daha otelde kalsaydım, turist hatunlara zorla hamurişi yedirdiğim için,şehirden sürülebilirdim...


Pantalon seçimlerimle hayata bakışım paraleldir :)


''Hadi çek şu fotoğrafı ''bakışı...


Benim yakışıklı oğlum,çantamı karıştırmazsa huzur bulamaz, günümüz güzel geçmez...


20 Mayıs 2012 Pazar

Bir çekiliş de benden...

Herkese merhaba,blogumu açtığım zamanlar 100 izleyici hayal gibiydi. Ama şimdi bu rakama ulaştım.Bunu kutlamak ve takipçilerimden birinin sevdiği bir kişi ile karşılıklı keyif sürmesine katkıda bulunmak için bir hediye düşündüm. Yapmanız gereken, izleyicim olup, bu yazinin altina yorum bırakmanız. Eğer bloğunuzda da  yayınlarsanız bir çekiliş hakkına daha sahip olabilirsiniz.



4 haziranda sonucu açıklarım(sizlerden özür dileyerek çekilişi bu tarihte sonlandırıyorum.Özür dileme sebebim,sonuçları haziran 14'te açıklarım diye duyurup 4 hazirana çekmem :))

 
             
 Blogumun alametifarikası olan, mor fincandan da hediye ediyorum.2 adet orjinal saklama kutusuyla göndericem,kargo bana ait dememe gerek bile yok sanırım :)

           


17 Mayıs 2012 Perşembe

Bu hafta beğendiklerim, bir mim ve bir ödül








Beni  http://crazywomenrosemary.blogspot.com/ 'un sahibesi mimlemiş ve ödül göndermiş,teşekkür ediyorum. Bu ödülü,beni izleyen herkese gönderiyorum(Oscar repliği gibi oldu :))İlk kez mimlendiğim için biraz heyecanladım.Mimin konusu olan 7 gerçeğimi sıralayayım:


1-Noktalama işaretlerini ve bağlaçları çok severim.Yazdığım her yayını kontrol eder,yanlışım var mı diye bakarım hatta o kadar ki ,fazladan kullandığım yerler bile olur.
2-Gereksiz şövalyeliklerim vardır,kendimi frenlemeyi öğreniyorum.
3-Hergün ailem için,Allah'a şükrederim.
4-Alışverişi çok severim.
5-Beni izleyen blogları izlemeye alırım ''bakalım kimler beni izliyor,nasıl insanlar''diye merak ederim.
6-Yayınladığım örgü modellerinden sadece bir tanesi bana ait.
7-Fizyoterapistim işimi seviyorum ama mimar olsam daha mutlu olurdum sanki...

Bu yıl,annem Bursa'dan kopamadı.Her yıl ziyaretimize gelir,hasret giderirdik.Bu yıl gelmedi ama babamla hediyeler göndermiş.Pek bir süslüdür kendisi,benim üzerimde de emelleri vardı ama o ışığın ben de olmadığını farketmesi yıllarını aldı(eğitilebilir diye düşündü herhalde :))

 

Bu kolyeyi çok sevdim,gömleklere ve thshirtlere şık bir hava katabilir.


Bu çantanın rengini sevdim ,%50 indirimle Batik'ten aldım.


Bileklik, eski Roma döneminden kalma savaşçı bileziğini andırıyor,tam bana göre :)


Nerede dantel orada Hümeyra(savaşçı bileziğinle dantel çelişmiyor mu derseniz,haklısınız ama savaşta herşey mübahtır :))


Bluzun çiçekleri içimi açtı.

Bu güzelliği koymazsam olmaz.Her hafta,her dakika beğendiklerimde bir numara...

15 Mayıs 2012 Salı

Bohem mi çingene mi :)

Bohem hayatın aldırmazlığı,rahat giyim tarzı çoğu insanın özendiği birşeydir.Takıp takıştırmanın, çiçekli renkli giyinmenin de bir oranı olmalı,bu oran geçildiğinde göz yorucu olabilir.Benim fotoğrafımda rastgele giyinilmiş bir anımda çekildi,normalde üzerimde başka şeyler vardı ama Ayşecim,bana anneler günü hediyesi olarak,bu görmüş olduğunuz örgü tuniği verince ''hemen giyip bir tur atayım ''dedim.Çok beğendim,bu sene örgülerden yana şanslıyım.Darısı başınıza...

Uzaklara doğru bir bakış atmışım, sanmayın cool olduğumdan,güneş gözüme girmişti de ondan...


                      Bu şortu ve göbeği de pek bir beğendim,ikisinden birine sahip olabilirim belki bir gün :)


Gününüz güzel geçsin.

13 Mayıs 2012 Pazar

Kolsuz merserize kazak modeli

 Bugün annemin ,kayınvalidemin,bakıcımızın,eşimin vaftiz annesinin(yıllarca yurtdışında yaşamış,oradaki kültürle yetişmiş,kendine öyle denmesini istiyor:)) ve babaannemin anneler gününü kutladıktan sonra, buradan da, tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.Daha önceki yazılarımdan Aylin'i tanırsınız,pek bir beceriklidir kendisi ve süper bir annedir.Çok da yakışıklı bir oğula sahip.Bu kadar ondan bahsettikten sonra yine Aylin'in tasarlamış olduğu bir modelle karşınızdayız.Bu üzerinde görmüş olduğunuz merserize kazak,artık iplerin değerlendirilmesi amacıyla örüldü.Marin temalı,yaza uygun bir model.


Modelin yakından görünümü


Aylin'in o kadar çok fotoğrafını çektim ki artık pozları otomatik olarak veriyor :)

 

Çapa işaretli kolye olmasa da, anahtar kilit de denizci temasına uyar bence...


Oğlumla Aylin pek severler birbirlerini,ikisi de aynı sayfada olmaktan mutlu olurlar diye oğlumun fotoğrafını iliştirdim yazıma :)


Canım oğlum, nice anneler günlerini birlikte görürüz inşallah....

11 Mayıs 2012 Cuma

Esin'in gözünden...

Esin,geçen hafta Amsterdam'a teyzesinin yanına gitmişti.Ben de ondan bloguma koyabileceğim fotoğraflar çekmesini istemiştim.Saolsun birsürü getirmiş ama ben sadece dekorasyonla ilgili olanları
koyuyorum.Umarım hoşunuza gider.


Teyzesi bu bölümü,okuma köşesi gibi değerlendirmiş.Kaktüsleri bir köşede toplamak güzel bir fikir ve çok dekoratif görünüyor.


Bu fotoğraftaki görüntü,Alaçatı sokaklarını hatırlattı bana.


Oturma köşesinden görünen manzara


Kırmızı tuğlalar ve ferforjeler heryerde ve çok güzel.


Bu evlerin yerleşimi şehrin biraz dışında ama bu bahçe varsa şehre ne gerek var ki ...


9 Mayıs 2012 Çarşamba

Okuyucu istekleri ve benim yanıtlarım



Bu kazağın nasıl örüldüğünü Sevgili Nazlı sormuştu bana,ben de arkadaşıma rica ettim almanca bir dergiden türkçeye çevirdi.Ancak,vaktim oldu yazmaya.İşte örgü detayları:

Öncelikle başlanan ilmek sayısı çift olmalı,sıranın başı ve sonunda 1'er kenar ilmeği kalacak şekilde olması için,çift başlanıyor.
  1. sıra tamamen ters örülüyor.
  2. sıra ve 3.sıra düz,4.sıra ve 5.sıra ters örülüyor.6.sıra düz örülüyor.7.sıra, 1düz örülerek başlanıyor,sonraki 2 tanesi birlikte örülüyor(1 ilmek kesilmiş oluyor)sonra şişin üzerine 1 tane dolanıyor, sıranın sonuna kadar bu düzen devam ediyor(yani,2 ilmek kes,1 dola )en son ilmek düz örülüyor.8.sıra,modelin arka yüzü oluyor kendileri,tamamen ters örülüyor,(şişe doladığımız ilmekler dahil ters örülecek)9.sırada kesilen ilmeklerin olduğu bir ilmek düz örülüyor,yanındaki  2 ilmek kesiliyor,şişe 1 dolama yapılıyor.Yine sıranın sonuna kadar aynı şekilde devam ediliyor,son ilmek düz örülüyor.10.sıra tamamen ters örülüyor,11.sıra,7.sıranın aynısı olarak tekrar ediliyor.12.sıradan itibaren baştaki 6 sıra tekrarlanıyor.Bütün işlem bu kadar,kolay gelsin.
YILAN GÜLE SARILDI MODELİ HAKKINDA:Blogumu takip eden bir okuyucum(ismini yazmamış)merserize kazak örgü detayları yazımdaki,yılan güle sarıldı modelini çözememiş.Aylin o tarifte zor olan kısmın ''sıra 1 deki tek seferde 2 ilmeği birden boş alın,boş alınan 2 ilmeği birlikte düz örün''cümlesi olduğunu söyledi,o sırayı şu şekilde izah etti:''1 ilmeği boş alın,2.ilmeği düz örün,boş alınan ilmeği düz örülen ilmeğin üzerinden geçirin''

Bir de 10'un katları +1 ilmek:başlangıç ilmek sayınız diyelim ki 90 ilmek,onu 91'e tamamlayın demekmiş.(70 ise 71,80 ise 81,100 ise 101..... gibi)

 Sevgili Seher,Kaneviçe yazımdaki anne ve bebekli modelin ayrıntılarını istemiştin.Bu goblen modeli A4 kağıdının 4 katıydı ancak bu şekilde küçültebildim.

                               
                                         Renk detayları ingilizce,ipler dmc marka.

Sevgili arkadaşlar,isteklerinizin hepsi burada,okuduğunuz zaman bir yorum bırakırsanız size ulaştığını bilir ve sevinirim.Kolay gelsin

6 Mayıs 2012 Pazar

Öylemi güzel böyle mi?

Bu hafta epey yoğun geçti,bu yoğunluğun arasına birkaç tane mağaza ziyareti eklemeyi unutmadım tabii.English home mağazasından mesaj geldi''sevgili müşterimiz yatak örtülerinde %50 indirim var''diye.Davete icabet etmek gerek mutlaka :)Önce işyerinden arkadaşlarla baktık birşey almadım,ertesi gün annemle baktık yine birşey almadım 3. sefer bir arkadaşım rica etti onunla gittim ve sonuç olarak fotoğraflarını görmüş olduğunuz ıvır zıvır denilecek türden ferforjeleri topladım geldim.Neye niyet neye kısmet deyimini hayat içinde kullanmış oldum.Bu arada, eşimle ilk tanıştığımız zamanlar  bana '' deyim ve atasözlerini senin kadar sık kullanan bir kız görmemiştim'' demişti .Şu paragrafta bunu bir kez daha ispatlamış oldum :)


 Henüz son şeklini bulamadı aldığım raflar,bu 1.deneme,ortadaki kavanozların olduğu şeyi kapının yanına ekmeklik ve gazetelik olarak,Paşabahçe'den aldım.Geçiyorken uğradı diyebilirim :)Sol taraftan sarkan küçük kablo, eski florasan lambaya ait,birara halledicem onu da.


Deneme-2.Rafları astığım boruyu boyadım,orjinal rengi metalikti.Boyamak için ahşap boyası kullandım,nasılsa metal üzerine yaptığım boya tutmaz diye sallapati boyadım ama oldu.Bu yeni yerleşim,çok kalabalık oldu, gözümü yordu.Rafları asmak için kanca almam gerek,şimdilik kurdelayla tutturdum.


Deneme-3.Bu fena olmadı,ortadaki saksılara çiçekler yerleşirse ve kanca işini halledersem son hali bu olucak.Aşağıdakilerde beğenip almadıklarım.



Arka fonda görünen puantiyeli pantolonlu süslü kişi arkadaşım Demet,baktığı örtüyü almadı.İradeli insanları seviyorum :)


                                                                 Mutlu pazarlar

4 Mayıs 2012 Cuma

Stor perde süsleme


Günaydın,bugün değişik bir şeyler yazayım istedim ama blogumu takip eden bazı arkadaşlara sözüm var,unutmadım.Yeşil kazağın yapılışını,bir kaneviçe modelini ve yılan güle sarıldı modelinin açıklamasını istemişlerdi.En kısa zamanda yayınlamayı planlıyorum,örgü konusunda çok yetenekli değilim Aylin'in tarifini bekliyorum.Bu fotoğrafları ise, Özlem benim için taaa Denizlilerden çekip getirmiş.Özlem'in annesi çok becerikli,stor perdenin alt kısmına ördüğünüz danteli eklemiş ve böyle hoş bir görüntü çıkmış ortaya.Bloglardan birinde de, storun tekstil boyası ile değişik desenlerde boyandığını görmüştüm.İstenirse denenebilir.


Fotoğraf mecburen içten dışa doğru çekildiği için görüntü çok net değil.


                                        Evinizin dokusuna uyuyorsa çok hoş bir alternatif olabilir.


Cemile Teyze'nin ellerine sağlık diyorum.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

''Bebek yatağından sonra ne almalı ''sorunsalına bir öneri

 Deniz bebekken kullanmak için park yatak denilen şeylerden aldık nitekim çok da işimize yaradı.1 yaşına doğru boyu uzadıkça ve yatağa dikey değil yatay yatmaya başladıkça (gecenin bir yarısı  çığlıklarına koşup uyanıyorduk yatakta sıkışıp kalmış bir şekilde buluyorduk kendisini ,güldürüyordu bizi:))yeni yatak almayı düşündük.Yetişkin oluncaya kadar kullanabileceği,ilerde arkadaşları geldiği zaman ağırlayabileceği birşey olsun istedik ve altından ek yatak çıkabilen yataklardan aldık.Kenarında korkuluğu filan olmadığı için,düşebilir diye alttaki yatağı açıyorum her akşam.Fotoğrafta gördüğünüz yastıklardan biri dolabın boyasının zedelenmemesi için,diğeri ise alttaki yatak diğer yatağın altına tekrar geçmesin diye çünkü herhangi bir durdurma mekanizması yok.Eşim çocuk güvenliği konusunda bezdirici derecede hassas olduğu için de o beyaz yastık orada :) Halı kullanmadığım için zor bir işlem değil ve güvenli oluyor,ben huzurlu yatabiliyorum en azından.



Dağınık ve toplu hali :)


Boyu da epey uzadı yatağın yarısından fazlasını dolduruyor neredeyse.Uyuturken bazen ben de onunla uyuyakalıyorum ancak yetiyor ikimize.

 

Gününüz güzel geçsin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...