•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Ocak 2013 Perşembe

Bu harika oldu/diy

Merhaba,bu hafta bizim için epey zor geçti ama hastalığı atlattık sayılır.Oğlum ilk kez antibiyotik kullanmış oldu.Ben de 6 yıldan sonra kullandım.Doğal yaşa,gereksiz ilaç kullanma,herşeyi mevsiminde tüket vb derken antibiyotiği de yutuverdik :)Bu arada,bana yorumlarıyla iyi dileklerini ileten tüm blog arkadaşlarıma teşekkür ederim.Sizi seviyorum :)
İyileşir iyileşmez hemen bir proje geldi aklıma.Hani mutfak masalarının ya da restaurant masalarının üzerine mobilya çizilmesin diye koyulan kalın bir plastik materyal var ya onu kullanarak bir kemer yaptım.Deniz'in bembeyaz mutfak masamı çizmesinden bunaldığım için ben de o plastik örtüden aldım.Masanın ölçüsünü almayı unuttuğum için plastiğin uzunluğunu fazla tutarak satın aldım.Artan kısmı da aşağıdaki gibi değerlendirdim.

İşte malzemeler:
kalınlığı yaklaşık 3 mm'lik belinizin ölçüsü uzunluğunda plastik,makas ya da maket bıçağı,kurdele,perçin aleti eğer böyle bir alete sahip değilseniz,plastiğe istediğiniz çapta delik açabilecek kalınlıkta bir çivi,tükenmez kalem,mezura.


Ben 5,5 cm kalınlığında bir kemer yaptım.Plastiği düzgün kesmek çok zor, iyi ölçü almalısınız.Bunun için kendinize  kalemle referans noktaları belirleyin ve o noktaları birleştirin.Daha sonra kesme işlemine geçin.Ben makas kullandım ama ne kadar dikkat etmiş olsam da kemerde eğrilikler oldu.Maket bıçağıyla sert bir zeminde hatasız kesmek daha iyi bir fikir.


Belinizin ölçüsünü alırken şöyle düşünün;bir güzellik yarışmasına katılacaksınız ve vücut ölçülerinizi istiyorlar,ölçüyü nasıl alırsınız?Tabii ki belinizi en ince gösterecek şekilde mezurayı sıkı tutarak alırsınız değil mi?İşte kemerin boyu o :)Fazlalık bırakmayın çünkü kurdele kemeri genişletecek bkz.aşağıya.


Kemerin delikleri tam karşılıklı olsun.Ben delik aralarını göz kararı yapmıştım dolayısıyla o kısımlar eşit değil,ona takılmayın.Perçin cihazınız yoksa çiviyi ısıtarak plastiği delebilirsiniz.En son aşamada ,kurdelayı istediğiniz şekilde deliklerden geçirin ve uç kısımlarını  tel kaçmaması için yakın.


İşyerindeki arkadaşlarım kemerimi beğendi,mankenim ise arkadaşım Sinem.Kırmızı üniformasıyla kemer çok uyumlu oldu.Hani bazen elbisenizin rengine uygun kemer bulamazsınız ya,işte o zaman bu kemer kurtarıcı kuvvet olabilir :)


                 Evde fotoğrafımı çekecek kimse yoktu,kendimi çekmem epey zor oldu.Kalitesi kötü olsa da kullanımını görmeniz için fotoğrafları yazıma ekledim.



28 Ocak 2013 Pazartesi

Biz yine hastayız

Oğlumla yine hastayız ama bu sefer ki daha ağır.Bütün hafta sonunu evin muhtelif yerlerinde sürünerek geçirdik.Yazmaya gücüm yok ve maalesef işe gitmek zorundayım.Bunlar da bizden kareler...

               
                     Poposunu ısrarla halısız yere kondurursa,korkarım hastalığımız hiç bitmeyecek.


Tam elime kumandayı alıyorum bir iki bir şeyler izleyeyim diye,''anne çizgi film'' ya da ''anne sümük''(burnunda resmen iki çeşmeyle geziyor)diyerek yanımda bitiveriyor.Kuzucum cümlenin yüklemini bile koymuyor.


                            Canım oğlum, yorgunluktan yattığı yeri bilemememiş.

24 Ocak 2013 Perşembe

Kaneviçe zamanı

Kış geldi ''gelsin örgüler,gitsin kaneviçeler'' diyerek yazıma başlıyorum.Yine ben yapmadım,Aylin üretimi bir kaneviçe görüyorsunuz.Kendisi kaneviçe yaparak stres atanlardandır .
Çiçekler ve çileklerle bezeli


 
                                                           Model kaneviçe dergisinden.

                                           
                                                          Bu abajura bayıldım.  


                               Eğer becerebilseydim bu gemiyi de işlemek isterdim.


                                  Her ne kadar ruj sürmüş gibi dursa da balığı sevdim.


                       Bu üçlü balığı,Aylin daha önce işlemişti fotoğrafını çekmek aklıma gelmemiş.

                                         
                                                  Bu da Aylin'in zarif makası..


Bu kış akşamlarında kaneviçe sevenler kaloriferin yanındaki koltuğa oturup,hayaller kurarak bu modellerden birini yapabilirler.Kolay gelsin.

21 Ocak 2013 Pazartesi

Diy / kot ceket eskitme

Yıllar önce kot ceketler moda iken annemden aşırdığım böyle bir ceketim var.Ama bir şekilde çamaşır suyu olmuş,ben yapmadım annem yaptı herhalde.Annemle beni ''Yalan Dünya ''dizisindeki çamaşır suyu koklayan,temizlik obsesyonlu tipe  benzetebilirsiniz ama alakamız yok bilesiniz.Ben o lekeyi farkedince giymemişim herhalde dolabın köşesinde ceketi görünce gözüme hiç tanıdık gelmedi şekli şemali.Sonra flashback yapıp geri dönünce annemin şu sözleri yankılandı beynimde ''giymeyip başkasına vereceksen alma lütfen bırak,ben onu seviyorum'' cevabımı tahmin edersiniz herhalde.O yüzden kimseye verememişim de :)
Lekeyi yok etmek için '' kumaştan tel çekerek kot eskitme yöntemi''ne  başvurdum(cümlenin uzunluğundan bu yöntemin ismini benim verdiğimi anlamışsınızdır).Yapılışı aşağıdaki gibi...


                                            Malzemeler: Makas ve cımbız.


Eskitme yapacağınız alanın alt ve üst sınırını keserek belirliyorsunuz.Ben lekenin boyutuna göre kestim.


Kesiklerin arasındaki dikey (iki ucu açıkta kalmış) kumaş liflerini cımbızla tek tek çekiyorsunuz.Çekerken bir lady zerafetiyle çekmenizi öneriyorum çünkü beyaz lifleri zedelemezseniz görüntü daha hoş oluyor.


Sonuç budur.Bir kaç yerine daha yaptım,hoşuma gitti.İsterseniz beyaz lifleri tekstil boyasıyla başka renge boyayabilirsiniz.Ben ilkbaharda nil yeşiline boyayabilirim belki...


Bu da mankenim Pınar.Ceketin diğer taraftının da muhtelif yerlerine eskitme yaptım fakat fotoğrafta çıkmamış.


                                        Herkese iyi bir hafta diliyorum.

18 Ocak 2013 Cuma

Günün aksesuarı

Bu kadar uzun süre yazmadığım olmamıştı.Ama zor bir haftaydı benim için.Çarşamba günü medeniyetin göbeğinde mahsur kaldım.İzmir'de çok yağış vardı ve giderleri açık olmayan yollar göl olmuştu.Ben de o yollardan birinde arabamla suya battım.Yaklaşık 2.5 saat çalışmayan,yarısı suya gömülmüş bir arabanın içinde çekici gelmesini bekledim.Neyse ki arabanın bozulması haricinde bir önemli bir şey yaşamadım.Bu sebepten yeni birşeyler yapmak için zamanım olmadı,dahası  keyfim de yoktu.Daha önce, kemerden yaptığım bileklikleri taktığım zaman fotoğrafını koyacağımdan bahsetmiştim.Buyrun bilekliklerin cümle içinde kullanılmış haline...Ergenler gibi kendi kendimin fotosunu çekince böyle komik bir poz ortaya çıktı :)Her neyse herkese mutlu bir haftasonu diliyorum.




13 Ocak 2013 Pazar

Bunu sen de yaparsın/diy

Merhaba,bu haftasonu da dışarı çıkmak istemedim,oğlumla sıcacık evimizde zaman geçirmek daha çok hoşuma gidiyor.Beraber bir sürü oyun oynadık,güzel kahvaltılar yaptık.Eşim balığa çıktı,bir psikoloğun balık tutması gerekli bir şeymiş.Stresini sabırla bekleyerek ve balık tutarak atıyormuş.Gecenin 4'ünde uykusundan kalkıp gittiğine göre epey zevkli olmalı ama ben almiim :)

  Bu haftanın kendin yap ya da diy etkinliği,deri bileklik.Yapımı çok kolay...

                                       
   Yeşili çok severim...


Gerekli malzemeler:Eski ya da tokası bozulmuş bir deri kemer,iğne,iplik,kalem,keskin makas,düğme,ekstra süslemek isteyenlere delme ve perçin aleti gerekebilir.


Olay şundan ibaret;kemerden bileğinizin ölçüsüne göre bir miktar kesiyorsunuz,kesilen kısmın bir ucuna düğme dikiyorsunuz(kalın bir iğne tercih edin,iğne kırılabiliyor)diğer ucuna da düğmenin geçeceği kadar bir kesik atıyorsunuz(kalem burada işe yarıyor:)).İşte bilekliğiniz hazır.              


İsteyenler ve böyle bir alete sahip olanlar(ben bu aletleri, Tchibo'dan almıştım) değişik çeşitlerde bileklikler yapabilir.Silikon tabancasıyla boncuk yapıştırabilirsiniz,renkli düğmelerle süsleyebilirsiniz.Değişik versiyonlar hayal gücünüze kalmış.İnce bir kemerle daha zarif bileklikler deneyebilirsiniz.Ben Zeyna tarzını seviyorum :)Bir ara bileğime takıp poz verebilirim...


Fotoğrafları Iphone'dan yükledim yönlerini ayarlayamadım,aşağıdaki bileklikler de bu yüzden tepetaklak olmuşlar.


                      En çok yeşil kurdelalı bilekliği sevdim.Ya siz?

11 Ocak 2013 Cuma

Penti indirimi ve bir kolaj

Kış geldiği zaman fizik tedavi çok popüler oluyor,dolayısıyla bu aralar blogumla daha az ilgilenebiliyorum.Zaten çoğu zaman bir şey üretecek gücü kendimde bulamıyorum.Bugün biraz dolaştım ve nerede ne varmış bakındım.Penti'deki indirimi gördüm ve oradan oğluma aşağıdaki şirin çorapları çok uygun bir fiyata aldım.Çoğu üründe %50 indirim var,özellikle erkek çoraplarında.Aslında alışveriş rejimim devam ediyor,hatta kartlarımdan birini kapattım bile,bilin bakalım hangisi?şu yazımı okuyanlar tahmin etmişlerdir.Bonus kart ile ilişiğimi kesmiş bulunuyorum.Bankadan beni aradıklarında ''kartsız yaşamı seçeceğimi ve elimdeki kartları yavaş yavaş kapatacağımı söyledim''onlar da ''önce neden bizim kartımızı kapatmayı seçtiniz'' dediler:ben de oturduğum bilgisayar koltuğunu yavaşça çevirip,şöyle konuşmaya başladım:bir zamanlar fakir,gururlu ve bonus kartla sınırsız alışveriş yapan kız vardı ya,artık yok :)Artık ekonomiye kredi kartıyla değil,3 çocukla can vermeyi planlıyorum,anladım ki desteğim olmadan bu ekonomi düzelmeyecek...


Oğlum giymek için inekli çorabı tercih etti.Aşağıya Denizimle romantik fotolarımızdan  bir kaç tane koydum.Blogumda kaybolmadan yıllarca kalsın diye,ne kadar da değişmiş değil mi?


7 Ocak 2013 Pazartesi

Yeni yıl umutları

Yeni yıla girdik ve ağacımızı kaldırma işinde geç bile kaldık.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki,ağaç süsleme hırıstiyanların kutladığı Noel'e özgü bir şeydir (Onlara da bu adetin pagan kültüründen geldiği söylenir) ve bizim yeni yıldaki ağaç süsleme sebebimizle onlarınki farklıdır.Benim nedenim,süsleme işini sevmemden kaynaklanıyor.Zaten aşağıdaki kutuda pırıltılı süslerimden bunu anlayabilirsiniz.


Oğlumla meyve toplama oyunu oynayarak bütün süsleri kutuya koyduk.Mor süsler böğürtlen,kırmızı süsler çilek(biliyorum ikisi de ağaçta yetişmez:))sarılar portakal oldu.İnsan her oyunda da doğru bilgi vermeliyim diye kendini kasamıyor ki :)


Bu yılla ilgili umutlarıma gelince:

  • ''Wold peace '' deyip güzellik yarışmalarındaki banalliği yapıcam maalesef.Bilirsiniz ben ülke sorunlarlarıyla ilgili şeyler yazmam ama bu benim vurdumduymazlığımdan değil.İçimin daha da kararmamasını istediğimden.Umarım dibimizdeki savaş ve güçlü ülkelerin zayıf ülkelerde ki insanlarla piyon gibi oynayarak çıkardığı bütün savaşlar biter.Ülke olarak düşman sayımızın gittikçe arttığını görüyorum ve  tüm komşularımızla aramızdaki buzların erimesini diliyorum.
  • Diğer dileklerim aynen bir siyasetçininki gibi olacak,tahmin edersiniz o yüzden yazmıyorum.
  • Ailemle ilgili sağlık,huzur ve mutluluk diliyorum.Yeni yıl da iyi insanlarla karşılaşacağımızı ve bizim için  iyi şeylerin olacağını umuyorum.
  • Kendimle ilgili bol gezmeli bir yıl diliyorum.Bu yıl ertelediğim herşeyi yapmak istiyorum.Yaptıklarımı buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz.
  • Blogumu açmış olmaktan dolayı mutluyum,bu yıl da devam ettirmeyi umuyorum.Ayrıca,bu kadar izleyicimin olmasından dolayı da kendimle gurur duyuyorum(bu yıl ki kendimi övme kotamı bu cümleyle bitirdim sanırım:))İyi ki varsınız...

3 Ocak 2013 Perşembe

Küçük bir yenileme daha

Koca çantanın içinde anahtarı bulmakta yeterince zorluk çekmiyormuşum gibi bir de hangi anahtar nereyi açıyordu problemi yaşamak hayatımı zorlaştırıyor.'' herşeyin bir kolayı vardır ''düsturumla çelişmemeliyim değil mi?Anahtar başlarına göre renk renk plastik kılıflar var bilirsiniz,ne zaman onlardan almak için bir yere gitsem başka bir şey alıp çıkıyorum(genelde elbise askısı ve ayakkabı kutusu,zaman zaman da yıldız tornavida kolleksiyonuma bir yenisi daha gibi şeyler)Ben de doğru anahtarı bulmak için aşağıda küçük diy projesini hayata geçirdim.Beğenecek misiniz bakalım ?

     
  Maskeleme bandım olmadığı için flaster kullandım,aklıma geleni hemen yapmazsam olmaz çünkü :)Anahtarlardan flasteri çıkarırken doğal olarak düzgün bir kontür elde edemedim...


                                             Pembe daha güzel oldu sanki:)  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...