•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

28 Mart 2013 Perşembe

Washi tape 'li kendin yap aktivitem

Deniz'le evvelsi gün alışveriş merkezine gittik,olay şöyle gelişti.Anaokulundan çıkışta,apartmanın otoparkına tam arabayı parkettim iniyorduk ki,komşularımızdan birinin çocukları da ellerinde oyuncaklarla arabalarından indiler.Deniz çocuğun elindeki oyuncaktan'' ben de isterim'' diye tutturunca doğruca avm'nin yolunu tuttuk(normalde ağladığı zaman istediklerini yapmam ama anaokulu stresi çok gerdi bal böceğimi,o yüzden biraz şımartıyorum bu aralar)Gitmişken Tchibo'ya da uğradık ve aşağıdaki washi tape'leri aldım.
Bu arada oğlum 2 dk yerinde durmadı,ıvıra zıvıra ağladı,oradan oraya koştu söz dinlemedi,cinlerimi tepeme çıkardı.En sonunda ''açııım,açım''diye bağırıp pizza isteyen(pizzacının önüne gittik ve sıra beklerken kaşla göz arası masaların arasına kaçıverdi küçük velet...bu arada benim kulaklarımdan duman çıkıyordu tabi) bir çocuk ve çocuğun elinden çekiştirip''yok sana pizza''diyen zalim annesi.Neyse ben ben bunu avm nin otoparkına doğru çekiştirirken ''yorulduum''diye ağlamaya başladı.En sonunda ben hiç tepki vermeyince sustu,birkaç dakika sonra da ''Anne bana güvenin geri geldi mi''diye sordu.Kuzucum nasıl da bilir herşeyi.Anaokulundan dolayı beni cezalandırıyor sanırım :)


Eşimle şarj aletlerimiz karışıyordu,ben de çözümü böyle buldum.Bunu daha önce internette görmüştüm fikrin sahibi ben değilim.


Bunlar  Tchibo'dan aldığım washi tape'ler.İsterseniz çift tarafı yapışkanlı bantla siz de washi tape yapabilirsiniz.Bandın bir tarafına istediğiniz kumaş ya da kağıt desenini yapıştırmanız yeter,washi tape'iniz hazırdır.Hatta yapışkanlı kağıtlarınızı şerit halinde kesip benzer şeyler üretebilirsiniz.


Oğlumun sabahki saçına bir bakın sonra bir de gecekine bakın.Uzayan saçları görmesini engelliyor diye banyodan sonra,saçının ön kısmından  azıcık kesmek istedim.Ama çok kıpırdayınca ''besleme'' dediğimiz model ortaya çıktı :)


Çoraplarım nasıl da yakışırmış oğluma...

26 Mart 2013 Salı

Bugünlerde biz

                                             
                                                          Oğlum ve teyzesinin romantik halleri.


Arkadaşımın kızı için yaptığım minik terrarium,alttaki cam tabağı gümüş rengi sprey boyayla boyadım.


Bu da önceden yaptığım terrariumun son hali.Çiçek büyüyor mu diye soran arkadaşlar için çektim fotosunu.

                                    
                            Bunlar da bizim işyerindeki çiçeklerimiz.Menekşe yaprakları nasıl da güzel filizlenmiş.


20 Mart 2013 Çarşamba

Yeni terrariumum

Evet haklısınız ,bu iş beni sardı.Hatta bekleyin,yeni bir tane daha geliyor.Sadece,yosun bulmam gerekiyor bulunca diğerini de yayınlarım.Bu sefer kaktüslerden yaptım.3 ayrı çeşit ama hepsinin ihtiyaçları aynı ''biraz sevgi :))''


Yakından görünüşü böyle.Teraryumun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, buraya bakabilirsiniz.


İzmir'de oturan arkadaşlar,sahilde taş toplayıp cebine tıkıştıran birini görürseniz çekinmeyin,gelin tanışalım kaynaşalım çünkü baktım benden başka böyle davranan yok :)


           Yosun aramalarım devam ediyor.Yosun satılır mı bilen var mı?

15 Mart 2013 Cuma

kendin yap/diy

Bu hafta izinliydim.Geçen yazımda bahsetmiştim.Eskiler nazar değmesinden korktukları bir şey için ''dilini ısır ''derler ya haklılarmış.Keşke''oğlum kreşe nasıl da güzel alıştı''diye çabuk karar vermeseymişim.Son 2 günümüz kabus gibi geçti.Gitmek istemiyor velet :)
Bunu da not düştükten sonra kendin yap aktivitemi anlatayım size.Fikir çok basit.Eski ağırlıkları boyayıp kapı önüne koyup,kapı durdurucu olarak görevlendirmek...


Bit pazarından aldığım paslı ağırlıkları ve balkondaki eski ütümü işlevsel hale getirdim.Beyaz sprey boya ve malumunuz kara tahta boyası kullandım.Beni yeni tanıyanlar,ayrıntılı kara tahta boyası yapımı için buraya bakabilirsiniz.


Sonuçtan çok memnunum.


Bu kanatları ilk denememde çizdim.Çizim yeteneğimde artış var galiba.


Bu da babamın hediyesi ütünün son hali.Görüşmek üzere herkese iyi hafta sonları.

12 Mart 2013 Salı

Kendin yap-Saksı boyama

Bu hafta,Deniz kreşe başlayacağı için izinliyim.Oğlum okuluna çabuk alıştı.Bir hafta izine gerek yokmuş aslında diye düşünecektim ki,dudaklarımdan birdenbire Sıla'nın şarkısı ''Kafa nereye,biz oraya''dökülüverdi :)Kafamın üzerinde bir ampul yandı.Yaptıklarımdan anlaşılacağı gibi,benim kafa ancak balkona gidecek kadar özgür olmuş,ampul sadece yanmış ve sönmüş.
Oğlumu okula bıraktıktan sonra balkonu düzenledim.Kış olunca bir depoya dönüşüyor.Kaç saat uğraştım bilmiyorum belim ve sırtımdan ağrılar gelince işleri bırakmam gerektiğini anladım.Aşağıda gördüğünüz bu işlerden sadece biri.Bakalım beğenecek misiniz?


Kara tahta boyasının kalanını kullandım ama hala bitiremedim.Gördüğünüz gibi eşimin ve benim baş harflerimiz saksıyı süslüyor.Çizim konusunda hiç yetenekli olmadım.Saksıdaki kalp şekli,okulda defter ve kitaplara çizdiğim 3 şeyden biri olmasına rağmen(diğerleri 62'den tavşan ve isimleri balon gibi şişik harflerle yazmaktı)hala yamuk.Neyse,yakın zamana kadar çizdiğim kalpler daha kötüydü...neye benzediğini tahmin edersiniz artık :)

SONRA

Emre,Sevgililer Günü'nde kırmızı sepetiyle aşağıdaki çiçeği almış.Günle kırmızı bağdaştığı için çiçekçiler renk konusunda biraz abartmışlar.Ben de siyahla çiçeğin güzelliğini vurgulamak istedim.

                                                                              ÖNCE


Evet ''beni sula''aklıma gelen en yaratıcı cümleydi.Diğerleri şöyleydi ''biraz suuuu'',''insafın kurusun'',''güneşe doğru çek'',''water please''...Her türlü öneriye açığım,yollayın yazayım :)


Burada eski hallerini ve gerekli malzemeleri görüyorsunuz.Ne bereketli  boyaymış(2.5 litreydi) hala dibi görünmüyor.


 Tatili seviyorum.Şükür ki,oğlum da sorun çıkarmadı.Erken kalkıp dinlenecek zamanı bulamasam bile kendi seçtiğim aktiviteleri yapmak hoş.Görüşmek üzere.

7 Mart 2013 Perşembe

Son aldıklarım

Uzun zamandan beri tasarruf yapmaya çalışıyordum,fena da gitmedim sanırım.
Aşağıda gördükleriniz yazdan bu yana aldıklarım ,biliyorum yine az değil ama en azından daha seçiciyim.Bazı bloglarda gördüklerim çok hoşuma gidiyor,nereden bulacağımı bilsem koşup alacağım şeyler görüyorum.Bu yüzden ben de aldıklarımın fotosunu paylaşayım istedim belki birinizin aradığı bir şeyi bulmuşumdur :)

Siyah ve bej ayakkabıyı nine west'in %70 indiriminden almıştım.Yeşil ayakkabı,çok komik bir fiyata Bursa'dan alındı.Bağcıklarını siyah kadife bir kurdelayla değiştiricem.


Pantolon İpekyol yeni sezondan,rengarenk.Dikişi,kesimi ve kumaş kalitesi çok iyi bu sebepten aldım(diğer bir sebep de bana yakışması tabii ki :)).


Gömleğin rengini sevdim.Ambar diye bir mağaza var,oradan aldım.Zara vb. markaların ürünlerine benzer modelleri orada bulabilirsiniz.

Kot gömlek kızkardeşimin hediyesi.


Gümüş renkli ve yanındaki kırmızılı bileklik Hotiç'ten,diğeri de Kızlarağası Hanı'ndan.


Kemerleri çok sevdiğimden bahsetmiş miydim ?En öndeki ve 3. sıradaki kemer Hotiç,fuşya olan f&f,arkadakiler collezione.


Bu tarz kolyeleri de pek severim.Öndeki Adil Işık,arkadaki Polo Garage.



Bu küçük köpekli şapkayı  Ayşecim örmüş.Çok beğendik.Deniz fotoğrafını çektirmek istemedi.


Sizce de şapka  köpeğe çok benzememiş mi?Geyikli kazak Pınar'ın hediyesi.İskandinav ülkelerine hayranlığını oğlumun üzerinden gösteriyor.



4 Mart 2013 Pazartesi

Ercan ve Tülay'ın evinden

Bu pazar yakın arkadaşlarımızdan Ercan ve Tülay çiftinin evine kahvaltıya davetliydik.Tabi bir blogger olarak fotoğraf makinamla gittim.''Ercan'ın elinden bir sürü kendin yap projesi çıkar'' dedim ve haklı çıktım.Sizinle paylaşmak için bir sürü fotoğraf çektim.

 Oğluma birden bire spor yapma şevki geldi :)


Ercan'ın taş üzerine yaptığı boyamalardan birkaç örnek.Favorim ''gökkuşağı altındaki romantik köpek'' :)


Siz de koridorunuza bu şekilde ince bir raf yapıp,sevdiğiniz fotoğrafları ve küçük objeleri sergileyebilirsiniz.Çok güzel bir fikir bence...


           Bu lambaya bayıldım.Su kabağına istediği şekli delerek vermiş ve aralara boncuklar yerleştirmiş.


                          Lambanın altındaki ağaç parçasının ve elektrik aksamının dizaynı Ercan'a ait.


                 Bir tane de tavan lambası yapmış.Bu sarkıt lamba,yazlık dekorasyonu için de çok güzel olur.


Saat kızları Zeynep'in odası için.İlaç firmalarının hediye ettiği bir saatin içini kızına uygun olarak yeniden kaplamış.Saatimizden sıkılınca iç kısmına yeniden şekil verebiliriz,bunu görmüş olduk.


Ahşaptan henüz tamamlanmamış bir saat projesi.Bu haliyle de gayet kullanışlı bence.


                Bu da banyo için küçük bir kumsal.Rahatlıkla yapılabilir ve çok dekoratif duruyor.


İnsan suretlerini kıl testere kullanarak yapmış.Fotoları kolajlama işinde de hakikaten iyidir.Aşağıdaki en basitinden bir örnek.


    Ahşap boyama konusunda da pek yetenekli.Eşine hediye olarak aşağıdaki kutuları yapmış centilmen kişi.


 Ercan'ın ustalık eseri,eşim için bastığı kitaplardır diyebilirim.Emre'nin doğum günü için hazırlamış bu kitapları...Pek bir ilgi görmüştü,benim hediyemi bastırdığı için biraz gıcık olmuştum ama çok güzel olmuş diye ses etmedim.Kapak dizaynı ve önsöz Ercan'a ait,zaten diğer sayfalar boş :)Emre evimize gelen misafirlere  ''benim kitabımı okumuş muydunuz ''diye soruyordu bir aralar.Sonra da kitapları çıkarıp şaşırtıyordu insanları :)İlk sayfa haricindeki yerlere bakmazlarsa hakikaten eşimin yazdığını düşünüyorlardı.


Kapak fotosu Emre'yle ilk tanışma dönemlerimizden.Eşim evliliğe hazırlık dönemlerimizde mobilya arama,perde bakma,kurbanlık koçun boynuzundan tutup sürükleme gibi işlerden bunalıp  ''Metallica dinleyen adamdım,ne hale geldim''diye yakınıp bir kitap ismi uyduruvermişti.''Metallica'dan perde kumaşına gençliğim''diye.Ercan'da eşimin  orjinal  söylemlerini unutmamış, kitaplara bunlardan oluşan isimler koymuş.Kokut kız ismi de sucuk pişirmekle ilgilidir :)


Bu kitap basma işi, çok orjinal bir hediye yöntemi bence.Sevdiklerinizin doğum gününde ya da benzeri özel günlerinde vereceğiniz böyle bir hediye sizi unutulmaz kılabilir.

                  Ercan 'a orjinal fikirlerini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.Ve ''Abii,abii ''diye oğlumun peşinde dolaşan,Tülay'ın tabiriyle sosyal çekirge kızını öpüyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...