•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

30 Mayıs 2013 Perşembe

J ne giymiş-perşembe



                                     Tulum: Que

                                     Ayakkabı: Nine west

                                     Kolye: Mango      




28 Mayıs 2013 Salı

27 Mayıs 2013 Pazartesi

J ne giymiş - Pazartesi


 Bu hafta moda ile ilgili bir konsept var blogumda.Julia 5 gün boyunca blogda olacak.Ben de o gün J'nin kıyafet kombinasyonlarını fotoğraflıycam.Kendimi neden yayınlamıyorum onu söyliim,durum şundan ibaret ;kıyafetimi seçmeye vaktim olsa,makyaja vaktim olmuyor;şıkır şıkır giyinsem şöyle ipekli süslü püslü ,Deniz'i okula bırakırken krem peynirli ekmeği üzerime sürülecek :) o yüzden benim bu şartların hepsini biraraya getirmem büyük bir çalışma ister.Belki haftaya enerjimi toplarsam bir denerim.




Elbise:Network
ayakkabı:Nine west

Not:Fotoları telefonla çektiğim için kalite düşük,yarına daha iyi olacak umarım...

24 Mayıs 2013 Cuma

Çekiliş sonucu


Bu güzel fincanlar Kelebeğin Rüyası adlı blogun sahibesine gidiyor.O'nun da çok hoş bir blogu var,uğramanızı tavsiye ederim.İyi günlerde hoş sohbetlerde kullansın inşallah.Çekilişime katılan herkese teşekkür ederim.Çok güzel yorumlar bırakmışsınız okurken çok keyif aldım.Görüşmek üzere...

23 Mayıs 2013 Perşembe

İzmir beyefendisi

Bana tedaviye gelen hastaların her biri farklı kişilikte ve tarzda insanlardan oluşuyor.3 hafta düzenli olarak görüşünce hepsiyle aramızda ister istemez bir yakınlık doğuyor.İşte Yaşar Amca da onlardan biri.Ben O'na gerçek bir İzmir beyefendisi diyorum.Üslubu,konuşma tarzı,eşine olan aşkı,tertemiz giyimi,türk sanat müziğine olan ilgisi ve yatkınlığıyla O'da benim tanımlamamı hakediyor doğrusu.

Ve bugün Yaşar Umuç Amca ile moda :)


                          Gözlükler bu yılın modası...


Her güne farklı bir kombinasyon...


Aşağıdaki sarı pantalonlu beyefendi de bir Alaçatı Amcası.Görüldüğü üzere Alaçatı'nın hareketli yaşamı,yaş kaç olursa olsun herkesi etkiliyor.

Moda bloglarının geneli bayanlar üzerine.Ama benim beğendiğim bir adres var ki siz de bakın derim.İşte linki Ali Amca bugün ne giymiş?
Berlin'de yaşayan emekli doktor bir Amca kendisi ama terzilik yapıyor.Kıyafetleri ve ayakkabıları ilgi çekici.Cafede çalışan bir kız her gün gördüğü Ali Amca'ya fotoğraflarını çekip yayınlamayı teklif ediyor O'da kabul ediyor.Devamı için siteye bakın derim.

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Zeytinyağı seçme tüyolarım

Bu aralar yoktum çünkü çok hastaydım.Çekiliş dolayısıyla da bloga yazmadım.Bu senenin meşhur gribi keçi gribine yakalandım.Öksürmekten harap oldum, ciğerlerim her öksürdüğümde elime geldi diyebilirim,sarsılmaktan  zayıfladım valla.Yeni bir zayıflama yöntemi olabilir aslında'' öksürerek kilo verin ''de sloganı olabilir :)Oğlumun kolu hala alçıda.Bize birşeyler oldu,bir an önce toparlansak iyi olacak.
          Her neyse geçen gün balkonumu düzenlerken zeytinyağı bidonuyla burun buruna geldim ve sizinle bir şeyi paylaşmadığımı hatırladım.Ben bir zeytinyağı  eksperiyim.Gerçek anlamda söylüyorum,belgeli bir eksperim.O yüzden size birkaç tüyo vereyim dedim.


  • En sağlıklısı sızma zeytinyağıdır.Asit oranı % 0.8 civarıdır.Rengine göre ayıramazsınız bilginiz olsun,yetiştiği yere ve şartlara göre yağın rengi değişir(koyu renkli yağ iyidir diye bir kural yok).Kokusu meyvemsidir.Rutubet,çürük ve kötü kokuları hissedebilirsiniz yeter ki koklamaktan korkmayın :)Ayrıca zeytinyağının tadı genzinizi hafif yakmalı,tadı baskın olmalıdır bilginize.
  • Zeytinyağının baskın tadını sevmiyorsanız rafine edilmiş olanları tercih edebilirsiniz.Yalnız,bilin ki rafine işlemi sırasında zeytinyağı ısıya maruz kalıyor,o yüzden sızma kadar lezzetli değil  ama bu hali bile diğer yağlardan daha sağlıklıdır(ayçiçek vb gibi)Kısaca iyi kalite olmayan yağlara,güzelleştirmek için işlem uygulanıyor.Kızartmalarda ve marinasyon işlemlerinde rafine yağı tercih edebilirsiniz,sızma yağ ile de kızartma yapılabilir bir sakıncası yok hatta daha bile lezzetli  olur,tek sorun sızma yağın pahalı olması.Zeytinyağı diğer yağlara göre daha az yanar,kızartmalarda onu tercih edin.Asitlik oranı %0.3 civarındaki yağlara rafine yağ deniliyor.
  • Riviera(rafine zeytinyağı ve naturel zeytinyağının karışımına denir) zeytinyağının asit oranı %1 veya %1.5 olur.Bunları yazıyorum çünkü markete gittiğinizde şişeyi okuyup,anlamlandırın diye.Rengi açıktır,aroması hafiftir,kızartmalarda ve yemeklerde kullanılabilir.
  • Zeytin ağacı harika bir ağaç,çevresinde ne varsa onun kokusu zeytine geçer.Diyelim ki enginar bahçesinde yaşayan bir zeytin ağacı var işte onun yağı enginar kokar.Mucizevi bir ağaç değil mi?
  • Sebze yemeklerini yaparken yağı ısıtmayın.Tenceredeki yerleşim sırası şu olmalı:Soğan,domates,sebze,domates,su ve salça koyacaksanız salçalı su,en üstüne de zeytinyağı...kapatın tencerenin kapağını kısık ateşte pişirin yemeğinizi.Yemeğin pişmesine yakın da tuzu ekleyin(tuzdaki iyottan verim almak istiyorsanız).Yemeği ateşten alın,sıcaklığı azalınca zeytinyağı gezdirin.Parlak mis kokulu yemeğiniz hazır.
  • Zeytinyağınızı  koyu renkli cam bir şişede saklayın.Teneke de olur ama plastik olmaz.Plastiğin kokusu zeytinyağının tadını değiştirir ve kanserojen etkisi vardır.Bilirsiniz yol kenarında ya da pazarlarda 2.5 lt'lik kola şişelerinde( kapakları da fanta kapağı olur genelde:))zeytinyağı satarlar, almamanızı öneririm.Güneşte ve pet şişede bekleyen zeytinyağı acılaşır ve pet şişeden dolayı kanserojen olabilirsiniz.
  • Zeytinyağı maksimum 1 sene ya da 1.5 sene de tüketilmelidir.Bekledikçe tadı acılaşır,okside olabilir. Kapalı kapta saklayın,oksijenle temas etmesin.Tüketebileceğiniz miktarda taze taze alın.
  • Taş baskı zeytinyağı bulabilirseniz mutlaka alın.Deneyin...

Kahvaltımızın vazgeçilmezlerinden


Güzel şişeleri değerlendiriyorum.Paşabahçeden çeşitli şişe tıpaları bulabilirsiniz.


Yeşil zeytinin en sevdiğim çeşidi.Bir oturuşta 37 tane yemişliğim var :)Turşu zeytinlerde kostik denilen bir kimyasal kullanılıyor.Zeytinin kostikli olduğunu yeşil değil de sarıya dönen renginden ve aşırı ekşiliğinden anlayabilirsiniz.


Siyah zeytin oğlumun favorisi...


Ve, zeytinyağına batırıp yemek için güzel ekmekler bizim soframızın olmazsa olmazlarından.


10 Mayıs 2013 Cuma

Fincan çekilişi

Herkesin çok beğendiği o meşhur fincanlarıma Tepe Home'da yeniden rastladım ve sizin için de 2 tane aldım.Bakalım bu sefer ki talihli kim olacak?
  • İzleyicim olmanız ve bu çekiliş haberini blogunuzda duyurmanız yeterli. Blogunuz yoksa facebook ya da benzeri bir yerde duyursanız da olur.
  • Şart değil ama bloglovin'den de izleyicim olursanız memnun olurum.




                                Sonucu 24 Mayıs 2013'te açıklarım.


9 Mayıs 2013 Perşembe

Ne yapıyoruz

Böyle güzel bir haftadan sonra



                                                             bu olmamalıydı.




iyileşmesi için canla başla çalışıyorum.


                                Yarın bir sürprizim var uğrayın olur mu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...