•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

30 Haziran 2013 Pazar

Başarısız bir kendin yap aktivitesi

Tatildeydik.Bu yüzden yazılarıma bir süre ara vermiştim.Biraz yüzdüm,oğlumla ve  ailemle vakit geçirdim derken tatil bitti.Ama araya  bir diy aktivitesi sıkıştırıverdim.

Bu linkteki  blogun sahibesi deri çantasını boyamış,bloguna da yapım aşamalarını koymuş, geçerken ben de görmüştüm :) '' bunu mutlaka denemeliyim ''diye bir kenara not etmiştim.Tatilde yaparım belki diye.Her neyse, ilk olarak kayınvalidemin kullanmadığı bir deri çantası vardı,onu istedim.Sonrası içinse gerekli malzemeleri buldum.Bir tek zımparayı aldım,diğerleri ben de mevcuttu zaten.


Malzemeler:Deri çanta,istenilen renkte akrilik boya(ahşap boyamada kullanılan boya),ince zımpara,alkol,kaliteli bir boya fırçası(kılları dökülmemeli)uygun bir kap,maskeleme bandı.


Maskeleme bandıyla boyamayı planladığımız yeri belirliyoruz.Bu işlem çok önemli...ben burada yanlış yaptım projem boşa gitti.Dikkat çok önemli !!! bant düz bir hat oluşturmalı  ve yüzeye tam yapışmalı.Yukarıdaki fotoya bakın sol tarafta bant yüzeye tam yapışmamış.Benim gibi iki renkli bir çanta yapmayacaksanız,tüm bir yüzeyi boyayacaksanız bantla kasmayın kendinizi :)
Bu arada asistanım ve konu mankenim tatlı  Eda'yı görüyorsunuz...Deniz'in kuzeni olur kendisi.


Boyanacak yüzeyi zımparalıyoruz.Böylece boyamız kaymadan yüzeye tutunabilir.Üzerini alkolle silebilirsiniz ama ben zımparalama işini abartmadığım için nemli bir bezle sildim.


Boyayı suyla mutlaka inceltin.Yoksa kalın bir tabaka oluyor ve pul pul kalkabiliyor.


Boya işleminin ilk aşaması.


                                                       FAİLED PROJECT

Bu da bitmiş hali.Gördüğünüz üzere bandın  tam yapışmadığı yerlerde boya dağılmış.


Beşiktaş çantam başka bahara artık...

19 Haziran 2013 Çarşamba

Yeni bir terrarium daha

Bu terrariumu epey önce yapmıştım.Fotoğraflarını sakladığım hafıza kartı bozulduğundan yapım aşamalarını gösteremeyeceğim.Bu yazımdan yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz.Bu sukulent(succulent) bitkiyi çok sevdim çünkü hemen çoğalıyor.Aşağıdaki fotoya dikkatle bakarsanız büyük yaprakların dibinden çıkan filizleri görebilirsiniz.Onları koparıp diktiğinizde büyüyorlar.Naz yapmayan bitki ne güzel bişeymiş bu tür sayesinde öğrendim.


Oğlumla birlikte yaptık.Balkonu berbat etsek de birlikte bir şey üretmek hoşumuza gitti.


Bu mikadan yapılmış minyatür serayı ikea'dan aldım.Tabanının birleşme yerindeki aralıklardan dolayı terrariuma uygun bir konteynır değil.Duvarları tam oturmuyor ve sapından tutup kaldırırsanız tüm toprak etrafa saçılıyor.Daha çok minik saksılarda çiçek koymak için dizayn edilmiş bir ürün.Almanızı önermem.Euro Flora'da çok güzel konteynır(terrarium saksısı)modelleri vardı bunu almamış olsaydım birini kapardım.



                                            Gününüz güzel geçsin.

9 Haziran 2013 Pazar

Bir dekorasyon ve bir diy

Bu aralar canım bir şey yapmak istemiyordu.''Hadi gözüm gönlüm açılsın biraz'' dedim ve oğlumun odasını yazlık moda geçirdim.Çok uğraşmadım,bir iki küçük değişiklikle odaya değişik bir hava geldi.Üstelik oğlum da beğendi...


Uykudan uyanmıştı odayı görünce ''Anne, küçük gemi kitaplıktan sehpaya gelmiş ''dedi,dikkatine hayran kaldım.


Bu önceki hali.İki foto arasındaki farkı bulayım hemen: karyolanın eteği, küçük paspaslar, priz kenarları ve sehpa üzerindeki aksesuarlar.


Washi tape'leri bir de böyle deneyin :)


Bu köpek kuyrukları kışın mont vb asmak için ideal,yaz olunca da çerçeveyle onurlandırıyorum  onları :)


Duvardaki rafın arka bölümünü daha önce yapışkanlı kağıtla kaplamıştım.




İkea'dan aldığım koltuğun minder kılıfını yıkamıştım,kumaşı çekmiş.Süngerini içine yerleştiremedim.Başka bir kumaştan kılıf mı diktirmeliyim yoksa yenisini mi almalıyım bilemiyorum.Fikirlerinize açığım.



 Kaplamayı unuttuğum bir priz varmış buraya fotoğrafı koyunca farkettim onu :)

4 Haziran 2013 Salı

Chill out...

Demokrasinin olduğu yerde insanların protesto hakkı vardır ve bu haklarını kullanmakta özgürdürler.Bu kadar kişi bir araya gelip yanlış buldukları bir şeyi insanca protesto ederken,polisin biber gazı ve portakal gazı gibi kimyasallar kullanarak onları provake etmesi barışçıl ve insancıl değildir.Ülkeler yönetilirken biz ve siz diye bir ayrım yapılamaz.Başbakan herkesin başbakanıdır.Bir kişi çapulcu da olsa,ayyaş da olsa bu memleketin bir parçasıdır.İnsandır ve söz hakkı vardır.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...