•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

30 Temmuz 2013 Salı

Balkonda

Herkese merhaba,bugün sadece fotoğraflar ve şarkı var.Keyfinize bakın...




 Hayal edin lütfen;gözleriniz kapalı ,sahne sizin ve 2.şarkıda dans ediyorsunuz...



21 Temmuz 2013 Pazar

Keyifli bir gün

Keyifli bir cumartesi günü geçirdik.Özellikle oğlumun keyfine diyecek yoktu.Mai Ada ve Deniz'in güzel pozuna bakar mısınız?


Toplam 4 çocuk vardı ve gayet sakin bir akşam oldu.Büyüdüklerinde çok iyi bir arkadaş grubu olacaklar bundan eminim.


                                Bizim yaramazların suya nasıl atlarız diye düşünüp keşfe çıktıkları an.


Doğum günü partisi için son hazırlıklar tamamlanıyor.Tepe Home poşetlerindekiler bizim hediyelerimiz.Bir önceki yazımda fotosunu yayınladığım eskitilmiş görünümlü mumlukları,kuşlu kafesi ve yine eskitilmiş görünümlü saksıları aldım.


Yukarıdaki Adnan Şenses kıvamlı kişi Volkan.Mangal yakmada pek bir becerikli.


Azmi Hoca'nın sürpriz partiye tepkisi görülüyor.


Kızının hediyesi çok anlamlıydı.Babasının çevresindeki herkese tek tek ulaşıp ''babamı neden seviyorsunuz'' diye sormuş.Aldığı yanıtları yazmış ve gördüğünüz gibi hepsini tablo şeklinde bastırmış.Böylece Azmi Hoca'yı sevmemizin 60 nedeni ortaya çıkmış .(bu arada 60.yaşını kutladık)


 Etliye sütlüye karışmam efendi efendi otururum şeklindeki insan, gecenin ilerleyen saatlerinde mangal sorumlusu olarak mangalın başından ayrılamadı.


Bu da akşamın talihlisi çocuk bakıcısı Ercan.Emre'yle beni tanıştıran kişidir kendisi.Bu yüzden çocuğumuza bakmaya mecbuuur :)

18 Temmuz 2013 Perşembe

Kararsızlık

Cumartesi günü eşimin sevdiği ve çok değer verdiği hocasının doğum günü var.Hediye için dekoratif bir şeyler düşündüm.Aynı zamanda yeni ev de aldığı için hediye seçimini evin bahçesine yönelik yapmayı planlıyorum.işte seçeneklerim bakalım beğenecek misiniz?  



Cam mumluk ve bu kafesten ne güzel bir bahçe dekorasyonu çıkar değil mi?(Mudo)


Bu paslanmış mumluklara bayıldım,favorim.(Tepe Home)


Siyahlardan biri taşınabilir,diğeri de asılabilir.



bu metaller de şahane...






Bunlar da evde kullanmak için objeler...


Ayağımı da fotoğraflamışım :)



Yeşil dekoratif ikili Paşabahçe'den.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Yazlık insanı

 İzmir'de haftasonu yapılacak bellidir.Cuma akşamından çıkılır yazlığa doğru yol alınır.Bizim yazlık Ürkmez'de.Çok sakin bir yerdir,denizi de muhteşemdir.Oradaki yazlık bahçelerine,çiçeklere bayılıyorum.Ama bizim ön bahçe doğal ürün yetiştirmek adına sebzelerle dolu.Arka bahçe müsait,orayla ilgili müthiş planlar var.Öncesi ve sonrası aktivitesi olacak,bitince yayınlarım.
 Yazlıktaki insanların bahçe dizaynına hastayım.Aşağıdaki eski araba lastiğini nasıl da güzelleştirmişler bakar mısınız?


Oğluma yanında poz ver dedim,boks maçını kazanmışcasına kollarını kaldırdı.Küçük şampiyonum benim.



Çocukken bu kaktüslere kaynana dili dendiğini hatırlıyorum.Modernize ettiler mi,hala öyle deniyor mu acaba?Çünkü,eski tip kaynanalar yok artık :)


Oğlum kaktüslerin kralına savaş açtı ama uzaktan :)


Erkek çocuklar kızlar gibi estetik pozlar vermiyor görüldüğü üzere...


Komşumuzun çiçek çeşitlemesi de çok hoş.


Geçen akşam balık yapmıştık Deniz hiç olmadığı kadar çabuk yiyor,gelip sürekli ağzını işaret edip balık  istiyordu.Balığı ağzına atıp gittiği için bir şey demedim.Sonra şüphelendim küçük yaramazı gözümle takip ettim napıyor diye, meğer bizimkisi ağzına attığı sardalyeleri benim görmediğim yerde ağzından çıkarıp kedilere veriyormuş.Bir de bana demez mi ''anne kedi bana bakıp göz çırptı,teşekkür etmek istedi herhalde'' diye :)
Orucu anlattım anlayabileceği şekilde çok değişik geldi.Akşam olunca bana ''anne senin ne zaman yemek yiyeceğini biliyorum,ne zaman biliyor musun cami okununca '' dedi :)

12 Temmuz 2013 Cuma

Kolay fırın temizleme yöntemleri

Herkese merhaba....Bu aralar iş yüküm az ama stresim boldu, blogumla fazla ilgilenemedim.Blogumun sabit bir konusu yok farketmişsinizdir.Hangi telden çaldığım belli değil. Blog benim kafama göre yön değiştiriyor.Ama bundan sonra oğlumla ilgili anılara daha çok yer vermeyi planlıyorum.
Her neyse oruç başlamadan yapmayı planladığım işler vardı,onlardan biri de fırınımı temizlemekti.Deniz hayatımızda yokken fırını kullandıktan sonra gerekliyse hemen siler temizlerdim.Şimdi ise dikkatlice bakmadan görülmeyen yağlar varsa''' amaaan neyse sonra temizlerim'' diyorum :)O gözle görülmeyen yağlar fırın çalıştıkça belirmeye başlıyor  işte aşağıdaki görüntü oluyor.Normalde Mr.Muscle reklamında ''kızım amma da pasaklıymışsın o ocak o kıvama gelene kadar temizlenmez mi ''diye söylenen ben fırınımı internette sergileyebiliyorum.Hayat çelişkilerle dolu diyorum ve buna gülüyorum :)
Ayrıca şu hatunları  örnek-1 ve örnek-2 görünce '' benim fırınım temizmiş ''demekten kendimi alamadım :)


Yabancı sitelerde kullanılan yöntem hep aynı.Doğal ama uğraştıcı bir yöntem kullanıyorlar.Soda,sıcak su ,sirke ya da tuzu karıştırıp köpüklü bir karışım yapıyorlar,fırına sürüp bir gece bekletiyorlar.Sonrasında ovarak bu karışımı temizliyorlar.Ne yalan söyleyeyim ovma kısmı beni bu yöntemden uzaklaştırdı.


Adını belki duymuşsunuzdur,Amway'in jel fırın temizleyici diye bir ürünü var.Süper bir şey.Uygulama kısmı dikkat istiyor ama eldiven ve maskeniz varsa sorun değil.Jel vücudunuza temas etmemeli,ederse teni yakıyor bizzat denedim.Yağlı kısımlara fırçayla jeli sürüp yarım saat bekliyorsunuz.Yağlar garip bir şekilde su gibi akıyor.Nasıl bir kimyasal olduğunu tahmin edin artık.Yağlar akınca sirkeli suyla 3-4 kez güzelce silin(ovalamaya gerek yok).Az emek çok kimyasal ama napiim hayatımı kolaylaştırmazsam kendime zamanım kalmıyor.


Fırın tellerini de parlattım,beklememe gerek kalmadı jeli sürer sürmez yağlar kendiliğinden aktı.Bu ürün seramik ocaklarda da çok işe yarıyor bilginize.


                          İşte fırının son hali...


Bu arada ben mutfakta fırını temizlerken oğlumu salona elinde bir tabak çilekle bıraktım.O işimin arasında eline yarısı ezilmiş bir çileği almış,yanıma gelmiş bana diyor ki ''anne bu çilek kırıkmış ben yemiycem''Çok güldüm.Şükür ki beni güldürebilen yakışıklı bir oğlum var :)


2 Temmuz 2013 Salı

Son zamanlarda Deniz


Oğlum ve en sevdiği arkadaşlarından Zeynep


                    Deniz,anaokulunun ''yaza merhaba''partisinde dev oyuncaklarla oynarken



                                       Yazlıkta dondurma yerken


Geçen hafta sahilde otururken kovasını ve küreğini getirip bana bıraktı ve ''Anne bunları neden sana bırakıyorum biliyor musun ?Bana iyi bakıyorsun ya  kovamla küreğime de iyi bakarsın diye düşündüm'' dedi.


Tübitak'ın '' Meraklı Minik'' isminde bir dergisi var.Her ay bir tema işliyorlar,bu ay ki tema'' bahçe ''.Çok keyifli oyunları ve maketleri var tavsiye ederim.Oyuncak veren dergilere kandığımız da oluyor ama Meraklı Minik çok daha iyi.


                                      Barış ve Efe oğlumun mahalle arkadaşları :)


Bazen '' oğlum ne zaman bu kadar büyüdü''diyorum .İlk kelimesi ''açç ,açi '' olmuştu,şimdi oyuncak aldığım için bana teşekkür ediyor.''anne beni sevdiğin ve bu oyuncağı aldığın için teşekkür ederim ''diyor.Zamanın akması böyle bir şeymiş demek...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...