•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

30 Eylül 2013 Pazartesi

Pazar günü aktivitesi

Ekmek yapma makinasını geceden otomatik kurup sabaha mis gibi ekmek kokularıyla uyanmaya bayılıyorum.Hasta olmasam bu güzel kokunun verdiği gazla tüm günümü çeşit çeşit ekmekler yaparak geçirirdim.
Hasta olunca annemle babamı çağırdım bana ve oğluma baksınlar diye.Eşim bu işlerde pek başarılı değildir.Ben şuna inandım,Allah herkesi tamamlayıcısıyla evlendiriyor.Mesela, ancak kendine bakmaya yeter kabiliyetli  biriyle,bu dünyaya iş yapmak için gelmiş birini eşleştiriyor.Ailem sayesinde tembel tembel yatıp tv seyretme ve dinlenme imkanı buldum.Çok şükür ki bir ailem var.


 Babam Mersin'de aile ziyaretindeydi.Dönerken muz getirmiş.Akdenizlilerin bildiği üzere muz yeşilken toplanıp satılır.Çünkü,sarı muzun dayanma süresi ancak 3 gündür.Babam da muzu yeşil getirip ''doğal olarak sarartırız ,torunum da doğal muz yemiş olur ''diye düşünmüş.Ben de babamı işlem sırasında fotoğrafladım.Deniz maviş gözlerini dedesinden almış görüldüğü üzere...


Yeşil muzun yanına elma koyup hava almayacak şekilde sarıyoruz.Elmadan çıkan etilen gazı sayesinde muz olgunlaşıyor.İçindeki nişasta şekere dönüşüyor.Kabuk sararıyor.İşlem bu kadar.Çabuk olgunlaşmasını istediğimiz muzlara daha çok elma koyduk.Diğerlerine az.İlk parti 3 elmalı,ikinci parti 2 elmalı gibi...

Muz kolisini sarmak için kullandıkları ipe bayıldım.Ya da urgan deniyordu sanırım :)Deniz'in parmaklarıyla kontrol ettiği muzlar,3 gün sonra elmanın sarartmış olduğu muzlar.İşte,doğal sarartma...


                      Hasta olduğunda duygusula bağlayan bir ben miyim acaba?


 Erdemli muzu gibisi yok.Çocukluğumda hasta olduğumda babam muz alırdı o günler aklıma geldi.

                             
                                                 Neyse bu kucak oğlumdan bana gelsin.

27 Eylül 2013 Cuma

Probiotik yoğurt mayalama

Yoğurt mayalama işinde çok yetenekli olduğumu herkese ilan etmek istiyorum.Onun için bu yazıyı yayınlıyorum.Artık normal yoğurdu geçtim probiotik yoğurda el attım.Oğlumun bağırsakları biraz tembel bu yüzden bağırsakları harekete geçiren bütün yöntemleri deniyorum.Sizinle yapımını paylaşacağım yoğurt işi de bunlardan biri.
Öncelikle yoğurdun sağlıklı olabilmesi için cam ya da porselende mayalanması gerekiyor.Ben de bu kuraldan dolayı,yoğurdumu yemek takımının ayda yılda bir kullanılan çorba servis kasesinde mayalıyorum.Hem kapaklı hem az yer kaplıyor.3 litre sütü de rahatlıkla alıyor.
Tarif şöyle:
  • 2 litre poşet süte(pastörize süt) 1 activia sade katıyorum.
  • Sütü,serçe parmağım içinde 6-7 sn durabilecek kıvama gelene kadar  ısıtıyorum(ekşi yoğurt sevenler sütü daha sıcak yapabilir)
  • sonra bir kaseye bir kaç kaşık sıcak süt alıp içine activiayı ilave edip karıştırıyorum(maya eşit dağılsın diye homojenize ediyorum)
  • Kasedeki karışımı büyük kaptaki süte ekleyip,karıştırıyorum.Kabın üzerini sofra bezi ve battaniye ile örtüp 4-5 saat bekletiyorum ve buzdolabına kaldırıyorum.Buzdolabında bir gece kalırsa yoğurt daha güzel oluyor bilginize.

Not:Normal yoğurt mayalamak için 1 litre süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanabilirsiniz.


''Peki bu özenle yaptığım yoğurdu oğlum yiyor mu ? ''Tabiiki hayır...Artık yoğurt yemekten bıktı.''1 kase yoğurt eşittir 1 bilgisayar oyunu ''demek onun için :)

25 Eylül 2013 Çarşamba

Yeni dolap kulpları

Uzun zamandan beri mutfağın genel görüntüsüne uymayan,dolap kulplarını değiştirmeyi düşünüyordum.Dolapları yapan marangoz ''klasik bir mutfak -modern kulplar benim imzam bu olmalı ''diye düşünerek böyle yapmış herhalde.
Son İkea ziyaretimde uygun fiyata istediğim gibi kulplar bulunca almaya karar verdim.Tüm kulpları yaklaşık 1 saatte değiştirdim.Şarjli tornavida kullandığım için işim çabuk bitti.

             
                                Eski halinin tamamını buradaki yayınımda görebilirsiniz.


                             Evet, siyah kesinlikle daha iyi görünüyor.


 İşim bittiğinde kol kaslarım bir vücut geliştirmecininki kadar şişkindi :)Bu arada '' kulp değiştirmek beni kesmez,dolap kapaklarını boyayıp mutfağımı yenilemek istiyorum ''diyen yetenekli bayanlar varsa şu videoyu izlesinler,orada ayrıntılı bir şekilde güzel güzel anlatmışlar nasıl olacağını...

                 
Kulplara uygun olması için askıyı da değiştirdim.Geçenlerde  yapay çiçeklerin tozunu alayım derken bir de baktım ki dipleri ıslak,meğer temizliğe gelen abla onları gerçek sanıp sulayıvermiş.


Mutfak avizesini Bursa'da bir antikacıdan çok uygun fiyata almıştım.Avizeleri oldum olası çok sevmişimdir.Sırf bu yüzden Dolmabahçe Sarayı'nı gezerken boynum tutulmuştu :)

23 Eylül 2013 Pazartesi

Badem gözlü yastık

Daha önce size bahsettiğim ikea yastıklarıma nihayet kavuştum.Eski kare yastıklarıma da pembe kumaştan kılıf diktirdim,ikisi birlikte hoş oldu.


Yastıklar ne kadar dayanıklı görücez.''Dakika bir,gol bir ''oğlum hemen yerlere atıverdi.Neyseki düzenliyken bir kaç kare fotoğrafını çekmiştim.

                                       
                                                  Nasıl dağıtsam diye düşünüyor :)


                                               Amacına ulaşmış,yorulmuş ama mutlu Deniz :)


Kozalakları pembeye boyasaymışım daha güzel olurmuş ...


Oğlum sonunda poz vermeyi öğrendi.Dün bana anne yerine Ayşe demeye başladı(benim iki ismim var ;Ayşe ve Hümeyra)''Oğlum neden bana ismimle hitap ediyorsun ''dedim O'da bana ''çünkü sürekli anne demekten çok sıkıldım,artık sana Ayşe diycem'' dedi.Ben diyecek birşey bulamadım ''iyi peki madem''dedim ve sustum :)


16 Eylül 2013 Pazartesi

Kendin boya

Bu haftasonu, denizin son bir kez daha keyfini çıkarmak için yazlığa gittik.İyi de etmişiz.Oğlum çok mutlu oldu.Yaklaşık yarım gün boyunca kumdan çeşit çeşit (acı biberli,çikolatalı vb)dondurmalar yaptı sonra bize sattı.Hal böyle olunca yoruldu,o evde  dinlenirken bende birkaç boyama yaptım.
Rengi matlaştığı için boyamayı planladığım kahve fincanlarım vardı.Onları,tepsisini ve kozalakları boyadım.


                                Bodrum mavisi,aliminyum ve beyaz rengi kullandım.


Boyama için özenli bir sistemim yok,gazete yetiyor gördüğünüz gibi...

                               
                                            Lokumluk kapaksız daha hoş oldu.


Gri ve mavi renk çok uyumluymuş,bu yazının ana teması bu bence  :)


12 Eylül 2013 Perşembe

mutfakta vazgeçemediklerim

Başlık biraz iddialı oldu :)burada fotoğrafını koyduğum şeyler benim işimi kolaylaştırıyor.Belki sizinde 2.çekmecenizde unuttuğunuz (kaşık koyulanın bir altı :))ama kıymetini bilmediğiniz böyle aletleriniz vardır.Bir göz atın derim.
1.Fotoğrafta gördüğünüz küçük alet bir soyucu.Dekoratif süslemeler için kullanıyorum.Salatalık,kabak,havuç için ideal.Pazardan bulabilirsiniz.



2.ve 3.Fotoğraftaki sadece bir kurabiye.O kadar lezzetli ki oğlumla biz ondan vazgeçemiyoruz.Zencefil tadını seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim.İkea'da yiyecek bölümünde teneke kutularda satılıyor.Kutuları da sonra işe yarıyor.


4.fotoğraf biraz karışık.En önden başlayayım.Biberon fırçasını Deniz bebekken almıştım ama biberon kullanmadığı için öylece duruyordu.Şimdi  dar şişeleri vb şeyleri yıkarken kullanıyorum,içindeki minik fırça da dekoratif ama toz biriktiren ürünleri yıkarken çok faydalı oluyor.Mesela,ferforje raflarımı yıkarken bu fırça işimi görüyor.
Kırmızı şey bir yumurta pişiricisi,almanca ama onu da tahmin edersiniz.Yumurtayla birlikte suyun içine atıp kaynatıyorsunuz.Yumurtanın pişme dercesini çizgilerdeki renk değişikliğinden anlıyorsunuz.Kayısı kıvamı tutturmak için ideal.
Dikey duran süper bir limon sıkacağı .Bütün limonun sadece baş kısmını kesip oradan  bu aleti geçiriyorsunuz,limonun tüm suyunu sıkıyorsunuz.Ve az bulaşık çıkarıyorsunuz :)
Yatay delikli olan sarımsak ezici.1-2 diş sarımsağı soymadan içine koyuyorum,ki bu benim için zaman tasarrufu demek.Ezilmiş olan sarımsaklar deliklerden çıkıyor.posası,kabuklar olduğu için alete yapışmadan kolayca çöpe gidiyor.Yani parmağınızla o sarımsakları aletten ayırmaya çalışmıyorsunuz :)Yıkaması çok kolay.
Arkadaki şey tupperware ürünlerinden Shake Shake.çorba terbiyesi ve ayran yapmak için kullanıyorum.Terbiyeyi çorbanın içine kontrollü akıtmak için iyi bir alet.Ama daha çok köpüklü ayran için kullanıyorum.
Bu kırmızı rondo yine tupperware ürünü.bendeki fotoğraftakinin büyüğü .ağlamadan soğan doğramak için ideal.sadece soğan için kullanıyorum o yüzden kapağını ve bıçaklarını köpüksüz  sudan geçirip kaldırıyorum.ceviz vb için kullananlarda varmış ama ben kullanmadım daha...

Bulaşık süngeri olarak yukarıdaki ürünü kullanıyorum.diğer süngerlerin 3 katı fiyatı var ama dayanıklı bir ürün.Çamaşır suyunu görünce ölmüyor en azından.Tutma yerlerinin olması da çok fonksiyonel.
Not:bu ürünlerin hiçbiriyle ticari bir ilişkim yok bilginiz olsun. 
Cep telefonundan yazı girdiğim için noktadan sonra ve paragraf başkarında  büyük harflere dikkat edemedim"evet ,bu konuda takıntılıyımdır"

9 Eylül 2013 Pazartesi

Bir haftasonu da böyle geçti

Herkesin dinlendiği haftasonları benim için daha yorucu geçer.Çünkü,ya kendime yeni işler icat ederim ya da ertelediğim ve yapılması zorunlu hale gelen işlerimi yaparım.Geçen haftasonu ikea'ya gitmiştik.Uzun zamandan beri beğendiğim ama evde kalabalık yapar diye almayı ertelediğim şeyleri bu sefer alacaktım. Olmadı maalesef...O, çok beğendiğim yastık(mağaza da minder diyorlar ama bence o bir yastık)tan kalmamıştı.Benim için o yastık nasıl kıymetlendi anlatamam ,gözümde koltukların üzerinde duruşu filan canlanmaya başladı ''badem gözlü oldu'' yani.
Her neyse ertesi gün,Deniz'in oyuncaklarını topladım.''Artık legolarla oynayamazmış,büyümüş'' ''peki''dedim ben de,oyuncaklarını ikea'dan aldığım siyah depolama kutularına, gruplayarak doldurdum.Artık çöps,monsuno ,bakugan gibi anlamsız,ocağımıza incir ağacı dikecek fiyatta oyuncakları oynuycakmış küçük bey.


Badem gözlü yastık :)
Depolama konusunda çok iyiyimdir ve nerede yeni bir kutu görsem alır,biriktiririm.Gün gelir lazım olur diye :) Bu pembe puantiyeli kutuları almadan geçecek bayan yoktur sanırım...


Mutfak dolabı için yeni kulplar aldım.Kulpları taktığım zaman yayınlıycam inşallah.Görüşmek üzere,haftanız güzel başlasın ve size çok güzel sürprizler getirsin.



5 Eylül 2013 Perşembe

Yelda'nın mutfak dekorasyonu


 Kış geldi ve ev dekorasyonu fikirlerine ihtiyac var.Fotograflar için çok zamanım yoktu,kalite olarak iyi değiller bunun için kusura bakmayın.mutfak yenileyeceklere bir kaç fikir çıkar belki...











3 Eylül 2013 Salı

Kendin eskit-diy

İstediğim tarzda kot şort bulamayınca kendim yapmaya karar verdim.Pantoloncu Mustafa'dan (İzmir'liler bilir,ihraç fazlası ürün satan meşhur bir mağazadır)2 beden büyük bir kot şort satın aldım.Belirlediğim çizgilerden kesip eskittim.Oğlumla birlikte yaptığımız aktivitelerde ve koşturmacalı yerlerde çok kullanışlı oldu.Yalnız şunu geç farkettim,aldığım kot şort likralıymış,büyük beden aldığım için anlamamışım.Kotun kestiğim ipleri toplandı.Yani şöyle anlatayım şortta  10 cm'lik  bir kesik oluşturduysam likradan dolayı bu kesik 6 cm gibi göründü.



Keseceğim alanları tükenmez kalemle işaretledim.Daha sonra şu yazımda ki yöntemi uyguladım.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...