•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

25 Ekim 2013 Cuma

Tığ işi yatak örtüm

Bu kış,hala bir çok parçası ayrı olan yatak örtümü birleştirmeyi planlıyorum.Kenarını nasıl yapacağıma karar veremedim, bir kaç model arasında kararsız kaldım.Bu yüzden karar verme aşamasında sizin de fikrinizi almak istiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.


Favorim bu model.Kahverengi ile bitireyim diyorum.Ne dersiniz?






 İşte örtüm(örerken gösterdiğim sabırdan dolayı kendimle gurur duyuyorum:)) Bu kadar renkli battaniyeden sonra benimki gözüme  pek sönük geldi ama neyse...


Etsy'de gördüğüm şu bebek battaniyesi fikri çok güzel.Gerçi annem Deniz doğduğunda kırmızı kumaş kullanarak (buradan bakabilirsiniz )böyle bir şey yapmıştı.O yüzden fikir orjinal değil sadece kumaş seçimi hoş olmuş.http://www.etsy.com dan bakabilirsiniz.''Hoşgeldin bebek'' hediyesi için örgü battaniye yapmayı düşünüyorsanız bu fikri seçeneklerinize koyun derim.





                                                     İyi haftasonları...

22 Ekim 2013 Salı

Bayram tatilinde ne yaptık?

Evde kalıp dinlenmek istiyorum diyen aklıma şaşıyorum. Kaç yıllık evlisin,deneyimlisin evde dinlenilebilir mi hiç aklın kesiyor mu diye hala kızıyorum kendime.Yazlık kışlık kıyafetleri değiştirme olayı,kurban eti organizasyonu,akraba ziyareti,hasta olan bir eş,tek başına oynayamayan bir çocuk gibi sorumlulukları olan ve bulduğu her egzersizi kendinde deneyen,sonucunda tüm kasları laktik asit dolan(halk arasında et kesilmesi deniliyor)bir fizyoterapistin ev tatili olmazmış.Bu arada ,denediğim egzersizlerin linkini vericem sonra :)Siz de yapın ama alıştıra alıştıra, tüm kaslarınız çalışsın :)



                              Koridora yaptığı eseri çok beğenmiş olacak ki gururla gösteriyor.


                                       Yolluğu katlamış yetmemiş bir de mandal takmış.


                 Küçük Bey,mutfaktaki tüm bardakları boya için kullanmış.Burada görünen sadece bir tanesi.



Evdeki aktiviteler bitince sahile geçtik.Güzel manzara eşliğinde fotoğraf çekimi yaptıran bir gelin-damat ve 3 nişanlı çift gördük.Mutluluk diledik.


                                Umarım hepiniz iyi bir bayram tatili geçirmişsinizdir.

21 Ekim 2013 Pazartesi

Sevdiğim yabancı bloglar -2

Moda blogları:Ülkemdeki moda bloglarında Celine çanta yarışı,zara dilimli şort ve arm party'li el bileği görmekten sıkıldıysanız aşağıdaki bloglara bir göz atın derim.

http://parisinfourmonths.com/ Bu blogda güzel Paris fotoları var.Aşağıdaki link de bu blogda fotoları olan bir kızın moda bloguna ait.


http://garypeppergirl.com Bu kızçenin İstanbul için seçtiği arkası olmayan elbise biraz absürd olmuş ama olsun yinede güzel giyiniyor ve değişik bir güzelliği var,gözümden düşmedi.



ringmybell bu kızçe de çok başarılı.


http://carolinesmode.com/caroline/Siyah renk ve spor ayakkabı düşkünü karizmatik bir hatunun blogu.



http://www.seaofshoes.com/ Bu kızı çok sevdim değişik bir güzelliği var.




http://sincerelyjules.com/ Sevimli bir kız daha.




 http://www.mycurvesandcurls.com/:Bu blogda farklı bir dünya var.Kendiyle barışık ve şık bir sürü kadın göreceksiniz.



Dekorasyon blogları:

http://emilyaclark.blogspot.com/

http://velvetmoss.blogspot.com/

http://houseoffiftyblog.blogspot.com/

http://brookegiannetti.typepad.com

14 Ekim 2013 Pazartesi

Bayramda anne mutfağı dekorasyonu

Bayramın birinci gününde çoluk çocuk kayınvalidemlerde toplanıp kalabalık bir kahvaltı yapardık.Bu yıl kayınvalidem bizden ayrı takılmaya karar verdi ve Ürgüp'te bağbozumu şenliklerinin şeref konuğu oldu :).Ben de vicdanı sızlasın da geri dönsün diye onun boş mutfağını çektim.


Mutfağın nasıl olacağına 2 yıl önce birlikte karar verdik.Meşe ve kiraz arası bir renk ile beyazı karıştırdık.


Bu tezgah normalde hiç boş olmaz.Bir kenarda poğaça konmuş saklama kabı,içi ceviz dolu bir kap ve ceviz kıracağı  her zaman hazırdır.Ocağın üzerinde de iki tencere yemek olmazsa olmaz.İtiraf ediyorum,eğer işyerinde çok yorulmuşsam arayıp yemeği sormuşluğum,yemek güzelse bu mutfağa baskın yapmışlığım çoktur.Evlerimiz çok yakın çünkü...


Pencereleri ahşap görünümlü pimapenlerden seçmiştik.


Masanın her zaman bir örtüsü olur ama ben nerede olduğunu bulamadım.


Damacana kılıfını nereden aldığımdan, şuradaki yazımda bahsetmiştim.


Spotlar çok kullanılmıyor.Genelde aspiratörün lambası kayınvalidemin birinci tercihi oluyor.Duvar seramiklerini Vitra'dan almıştık.


Çekmece ve dolapların içine özel bir çok düzenleyici kullandık.Bu da tabaklar için olanı...


Masayı dolap renklerine uygun olarak yaptırmak aklımıza sonradan geldi.Neyseki masa örtüsü kullanılınca renk farkı ortadan kalkıyor.


Lambayı yazın rahat etmek için pervaneli olanlardan düşünmüştük malum İzmir sıcağı pek meşhurdur.O zaman istediğimiz gibi pervaneli lamba bulamamıştık sonra da unuttuk galiba.


Herkese sevdikleriyle birlikte,mis gibi kızarmış ekmek kokularının ve çay bardağı şıngırtılarının olduğu masalarda yapılan güzel bayram kahvaltıları diliyorum.İyi bayramlar...

11 Ekim 2013 Cuma

Elmalı cevizli tarçınlı kek yaptık

Oğlumla kek yapmaya karar verdik.Herşeyi birlikte yaptık.Cevizleri ayıkladık,malzemeleri bulduk,Deniz onları mikserle karıştırdı.Akşamın sonunda,kek pişene kadar oğlum kuru ekmekle karnını doyurdu ve kekten bir ısırık ancak aldı.

Kekin yapımını herkes bilir en kolay tarif(ama bilmeyenler için yine de yazayım)

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 küçük tatlı elma
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un(üşenmeyin eleyin lütfen)
Yapılışı:Şeker ve yumurtaları mikserle iyice köpürene kadar karıştırın.Arkasından sırayla sütü ve yağı ilave edip karıştırın.Un ve kabartma tozunu kuru halde harmanladıktan sonra karışıma ekleyin.Tarçını da unutmayın.Karışıma küçük küçük dilimlediğiniz elmaları (ben üşendim kabuğunu soymadım siz soyabilirsiniz bana bakmayın)ve cevizi ekleyin.Son olarak yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derecede 40 dk pişirin.


Cevizleri ben kırdım oğlum ayıklamama yardım etti.İşini o kadar iyi yaptı ki şaşırdım kaldım.


Cevizler geçen yıldan kalmaydı tazelensinler diye tavada hafif kavurdum.Çok lezzetli bir tadı ve müthiş bir kokusu oldu.Ben çerez dükkanı sahibi olsam kahve ve leblebiye ek olarak ceviz de kavurur satardım.(Hallederiz Kadir planlarıma bir yenisini daha ekledim :))


Kabımız delik mi diye baktık,değilmiş.Kek yapacağımız zaman Deniz hemen sandalye minderini tezgahın üzerine koyuyor ve ''anne ben hazırım,hadi'' diyor :)


Elmaları gördüğünüz büyüklükte dilimledim.Soymadım,oradaki kabuklar daha önce soyduğum ama ekşi çıkan elmalara ait.Elma pişince her şekilde çok güzel oluyor.


Kekimiz yenmeye hazır.Meraklı Minik dergisi ekim sayısı ve kek oğlumun aklında mutlu çocukluk anıları olarak kalsın.Bu arada tv seyrederken çizgi film arasında çıkan bir reklamda,biri sürekli arka arkaya ''şşşşt şşşt şşştt ...''diyordu.Deniz bana reklamdaki karakterin neden öyle yaptığını sordu.Ben de ''dikkat çekmek için yapıyor oğlum''dedim.O'da bana ''Ama öyle yanlış olur anne,benim dikkatim ancak biri ismimi söylerse çekilir ''dedi.Çok hoşuma gitti artık mantıklı bir şekilde sohbet edebiliyoruz.


Bu arada aşağıdaki fotoyu muz sarartma yazıma bir türlü ekleyemedim.Bu yüzden 3 elma ile 3 günde sararttığımız muzları merak eden varsa görsün istedim.Merak etmiyorsanız da bana söylemeyin lütfen,alınganım bu ara :)




9 Ekim 2013 Çarşamba

Yaşlanmak

Her gün onlarca yaşlı insanla karşılaşıyorum,dolaylı ya da direkt iletişime geçiyorum.Hepsi ''aman yaşlanmayın'' diyor.Arkasından her yerlerinin ağrıdığından ve mutsuzluklarından şikayet ediyorlar.Üzülüyorum onlar için...Hep daha iyi bir yaşam,eşler ve çocuklar için kendilerinden,sağlıklarından,kaliteli bir yaşamdan ödün vermişler.
Acaba kendimizden ödün vermeden ya da daha az ödün verip mutlu yaşlanma ihtimalimiz nedir?
Henüz kendinden vazgeçmemiş yaşlıların olduğu güzel bir blog buldum.Bir uğrayın derim, zira kat kat giyinen dizlik ve korse takan,sürekli şikayet eden teyzelerden amcalardan uzak,yaşlıların yaşam ışıklarını yansıtan zaman zaman absürdlüklerin olduğu bu blogu ben çok sevdim.
          Bahsettiğim blog için adres: advancedstyle
          Her yaştan  erkek modasını içeren bu blog da fena değil: mistermort
                                               Evet böyle yaşlanmak istiyorum.






Eveeet 70'imden sonra beni parklarda böyle görürseniz şaşırmayın :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...