•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

28 Kasım 2013 Perşembe

Ben bunu yaparım ''hasselback potatoes''

Bu aralar öyle iştahlıyım ki sormayın.Sabah oğlumu okula bırakmadan önce kahvaltımızı yapıyoruz,üstüne yetmezmiş gibi işyerine ulaştığımda kendimi şu cümleleri kurarken buluyorum''hımm o simit ne güzel koktu'',''o sıcak tereyağlı ekmekten bana da verir misin'',''bu lorun üzerine neden benim sevdiğim biberlerden koydurmadınız ki...''gibi.
Çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor''iştahımız çok yerinde,neyi bulsak silip süpürüyoruz ''diye.Ben de madem herkes bu kadar iştahlı hep birlikte yeni bir tarif deneyelim dedim.İşte tarifimiz Hasselback potatoes.Yani akordiyon patates.Adını Stockholm'deki icat edildiği restorandan alıyor.

Tarif Buradaki blogdan .Blog çok güzel,bir uğrayın gözünüz gönlünüz açılsın.

Malzemeler şöyle:4 tane düzgün hatlara sahip patates,2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ,2 diş sarımsak,1 limon kabuğu rendesi,taze biberiye,tuz.

Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayın çünkü kabuğuyla pişiricez.Dilimlerken sabit durması için patatesin uzun tarafındaki alt kısımdan ufak bir parçayı kesin.Videoya bakın güzel saçlı kız uygulamalı gösteriyor.Keskin bir bıçakla patatesleri ince ince dilimlere bölücez yalnız dilimlerin birbirinden ayrılmaması için patatesin dibine kadar bıçağı indirmiycez(bu kısım önemli).Yağ,biberiye ve ince ince dilimlenmiş sarımsağı mikrodalgada ya da ocakda 30 sn kadar ısıtın.Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin.Bu karışımı fırçayla patates dilimlerinin arasına sürün.Patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyun,önceden ısıttığımız  210 derecelik fırında 15 dk pişirin sonra patatesleri fırından çıkarın dilimlerin arasını dikkatlice bir kez daha yağlayın ve tekrar pişirin,tuzu patatesin pişmesine yakın serpiştirebilirsiniz.Toplam pişme süresi 55 -60 dk yı buluyor, fırına göre değişebilir.Siz en iyisi bu fotodaki patatesle sizinkini karşılaştırın :)Piştikten sonra dilimlenmiş biberiyelerle servis edebilirsiniz.
Etin yanına iyi bir tamamlayıcı olabilir.İsterseniz patates dilimlerinin arasına eriyen bir peynir de koyabilirsiniz ama kalori değerini çok yükseltir haberiniz olsun.


Bu videodaki bayanın blogunda da güzel şeyler bulabilirsiniz.


25 Kasım 2013 Pazartesi

Etiket sökücü

Deniz emeklemeye başladığında ona zarar verebilecek şeylerin olduğu yerlere çocuk kilidi takmıştım.Bir süre işimi gördü ama kuzucum kilidin nasıl açılacağını öğrenince kilitleme işinin de bir anlamı kalmadı.Bu yüzden kilit aparatlarını yerinden çıkarmak istedim,tamam aparatlar çıktı fakat yapışkan bantları olduğu yerde kaldı.Sökmek ne mümkün...Her türlü temizlik malzemesini denedim olmadı.Geçen gün yapı marketlerde amaç dışı gezerken bir tanıtım görevlisi,etiket sökücüyü anlata anlata bitiremedi.Huyum kurusun,biri  bana bir şeyi özveriyle anlatsın emek harcasın sırf karşımdakinin emeğine saygımdan alırım.Bu alışkanlığım yüzünden lüzumsuz o kadar çok şey almışımdır ki...
Aslında ürünün ismi  tam bana hitap hitap ediyor ''etiket sökücü''.Zaman zaman kadınların ayakkabılarının altında etiket kalıyor ya,gözüm sürekli o etikette oluyor,ayakkabısını ayağından çıkarıp o etiketi sökmek istiyorum.Hele bir de fosforlu kağıttansa tutmayın beni :)
Sadede gelirsem,etiket sökücüyü aldım ve memnun kaldım,tek dezavantajı kimyasal içeriği.Kullanılışını fotoğrafladım bkz.aşağıda.






21 Kasım 2013 Perşembe

Deniz'in yeni odasından

Bu ara işyerim ve Deniz beni çok yoruyor.Oğlumun anaokulunu değiştirmek zorunda kaldık ve yeni okuluna alışma sorunları oldu.Biraz gergindi,okul değişikliği nedeniyle psikolojisi kötü etkilenmesin,gözümüzden bir şey kaçmasın diye ekstra bir enerji harcadık.
Deniz'cim yaklaşık 3 aydır piyano ve bateri dersleri alıyor.Öyle çok yoğun bir kurs programı yok,yarımşar saatten haftada 1.5 saat.Ama,haftada 3 gün oğlumu kursa götürüp getirmek beni biraz youyor.Neyseki,kursu çok sevdi ''keşke her gün olsa ''diyor.Ne diyeyim umarım hep böyle düşünür.
      Oğlumun odasını değiştirdik.Çalışma odamız artık Deniz'in odası oldu.Odanın sadece boyasını değiştirdik ve çalışma masasının yerine Deniz'in yatağını koyduk.Odada kocaman ferah bir oynama alanı oldu.Şimdilik bir kaç fotoğrafını koyuyorum çünkü yapmam gereken bir kaç değişiklik daha var.


                              Dosyalıklarımı kara tahta boyasıyla boyayıp,tebeşirle numaralandırdım.


Dosya koyduğum bu karton dosyalıkların birkaçını Deniz hırpalamıştı.Yaklaşık 10 tane kadar.Geçen gün turuncu oda blogunun sahibesinin karar tahta boyasıyla karton kutuları boyadığını gördüm.Hoşuma gitti,çok akıllıca bir fikir deyip kolları sıvadım.Daha önce şuradaki yazımda kara tahta boyasını nasıl yapabileceğinizi anlatmıştım.Sibel'in blogunda(turuncu oda)videolu anlatımını bulabilirsiniz zira ben onun blogundan ve farklı birkaç blogdan bilgi toplayarak boyamı hazırlamıştım.


Normal fırça kullandım ama rulo fırçam olsaydı daha iyi olurdu.Laf aramızda dosyalıkların sadece ön yüzlerini boyadım.Yalnız 2 tanesini tamamen boyadım :)





                                     Odasının duvarında sticker olmazsa olmaz...



15 Kasım 2013 Cuma

Nerelerdeyim?

Herkese selam.uzun bir ara oldu farkındayım.Yapmam gereken bir kaç işim vardı onlarla uğraştım.deniz'in odasını daha büyük olan çalışma odamızla değiştirdim. Bu yüzden internet bağlantısının yeniden kurulması gerekti ve bloğuma ara vermek durumunda kaldım.hoş hala bağlantımız yok,telefondan yazıyorum.
Herneyse kendimde iki değişiklik yaptım ve sizinle paylaşayım dedim.Birincisi saçımı kıskacım kestirdim,ikincisi yüzümde var olan benlerimi aldırdım.


Gözlükte son moda "korsan sitili" 

Küçük operasyon sonrası şişmiş Hümeyra


Ta ta taa,işte kısa saçlarım.Bu kesimden hiç hoşlanmadığımı söyliim.Kuafördeki katalogda kızıl saçlı afitapta bu model iyiydi ama ben de olmadı.Neymiş,"bildiğimizden  şaşmayalım,kataloğa bakmayalım" 


Ve oğlumdan bir kaç kareyle,size iyi haftasonları diliyorum.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Esin'in evinden

Geçtiğimiz hafta eşim şehir dışında olduğu için oğlumla yalnız takıldık.Sosyalliğin dibine vurduk diyebilirim :)Her gün için bir planımız vardı.Cumartesi sabahın planı ise,arkadaşım Esin'e kahvaltıya gitmekti.İyi ki gitmişiz.Bol fotoğraflı,az yazılı tam da sevdiğim gibi bir yayın var karşınızda.


Esin'in succulent aranjmanları...


Ve bana hediyeleri...


Balkonunda neredeyse her türlü bitkiyi yetiştirmiş.


Çocuklar minyatür zeytin ağacındaki büyüyen zeytinleri büyük bir keyifle topladılar.


Her çocuğa bir zeytin dalı.


Küçücük ağaçtan çocukları mutlu edecek kadar zeytin çıktı.


Takı askısı hoşuma gitti hemen fotoğrafladım.




Deniz,Cem,Özgür ve Önder...


Bu fotoğraf çercevesi çok hoş ve kolaylıkla yapılabilir.Ama,çerçevenin içine böyle tatlı mı tatlı birinin fotoğrafını koymak şart bilginiz olsun.


Esin'in tasarlayıp,boyadığı dolap.Çin dolaplarına çok benziyor.Dantel gibi gözüken şeritler halı kaydırmaz olarak bilinen plastiklerden kesilmiş.Orjinal fikir arkadaşıma ait.


Arkadaşım Özlem,ben ve çocuklar çok keyifli bir gün geçirdik.Esin'e ve Cem'e teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...