•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

29 Ocak 2014 Çarşamba

Mutlu Haftasonu

 Oğluma geçtiğimiz haftasonu lunaparka gideceğimize dair söz vermiştim.Sözümü tuttum.Çok güzel zaman geçirdik.Çocukluğumda geldiğim o kalabalık lunaparktan eser kalmamıştı,şimdiki hali öyle ıssızdı ki...Hatta yeterli kişi olmadığından çoğu oyuncağa binemedik.Bazı oyuncaklar ise artık yoktu.Mesela oğlumla görmeyi çok istediğimiz ''güldüren  aynalar''ı bulamayınca biraz canımız sıkıldı.
Oğluma verdiğim söz anılarımı tazeledi.Lisedeyken İzmir Fuarı'na akşam arkadaşlarla  gelebilmek büyük bir olaydı.O ışıltılı lunapark,o fuar standları hala aklımda.Pakmaya standındaki  '' pakmaya adam''la fotoğrafımız bile var.Lunaparkta dolaşırken kafamın içinde Mustafa Sandal'dan'' bu kız beni görmeli,bana kazak örmeli''şarkısı dolanıyordu :))

                          
                                               Pamuk şeker ve patlamış mısır itinayla yenildi.

                                 
                                     Patlamış mısır yerken rahatsız edilmek istemedi.


   Benim Karadeniz uşağım pek bir eğlendi.Siz lunaparka gitmeyeli ne kadar oldu düşünün bakalım :))

27 Ocak 2014 Pazartesi

Üzümlü cevizli kurabiye

Pazar gününün vazgeçilmezi olan kurabiye etkinliğimizde bu haftaki güzelliğimiz'' üzümlü cevizli kurabiyeydi. ''Her zaman fırını çalıştıran biri olmadığımdan güzel bir tarif için internette epey gezindim.Baktığım bütün kurabiye tariflerinde bir sürü yağ vardı,margarin koymuşlar yetmemiş sıvı yağla coşmuşlar.Zaten kış gelmiş,almışız kiloları üstüne bir de damarları tıkamaya gerek yok diye düşünüp beğendiğim bir tarifin bir kaç yerini değiştirdim ve çok lezzetli bir şey çıkardım ortaya.Yapımı çok kolay,malzemeleri az.Yani,tam bana göre.Acaba bloguma ''tembellere tarifler''diye bir kategori mi koysam :)Gelelim tarifimize...


 Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin ya da tereyağı ya da ikisinin karışımı(ben ikisinden de koydum,100 gr margarin: bir paket margarinin yarısından biraz daha az oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı kuru üzüm
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu


Yapılışı:Yumurtayı kırın ve üzerine şekeri ilave edin.Az şekerli seviyorsanız üzümdeki şekeri hesaba katarak tarifteki şeker miktarını azaltın.Karışımı mikserle köpürene kadar çırpın.Üzerine yoğurdu,ardından da oda sıcaklığındaki margarini (ya da terayağını) ekleyin,mikserle çırpmaya devam edin.Tarçını ilave edip,karıştırın.Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip,mikserle karıştırın.Cıvık bir hamur elde edeceksiniz.Bu hamura yıkadığınız üzümü ve cevizi ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.


Deniz,bir yandan kurabiye karıştırıp bir yandan patlamış mısır yedi.İşte benim oğlum :)

Kaşığa yapışan bir karışım elde edeceksiniz.Bu karışımdan aldığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Bütün parçalar eşit büyüklükte olacak diye uğraşmayın,zamanınıza yazık olur :)180 derecede önceden ısıttığınız ,alt üst pişirmeli fırında 25-30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiyorsunuz.


Evet aynen uzaydan alınmış taş örneklerine benziyor.Dert etmeyin pişince daha makul bir görüntü oluyor.


                    Pişmiş hali budur.Çok lezzetli oldu,şiddetle tavsiye ederiz.


                                                                      Afiyet olsun...

24 Ocak 2014 Cuma

İlham alınacak site adresleri

 http://snippetandink.com/
Bu site evlenecekler için iyi bir rehber niteliğinde.Masa süslemeleri,gelin damat pozları,davetiye örnekleri,gelinlik modelleri açısından oldukça ilham verici.Çok hoş gelinler,nedime kıyafetleri ve mekanlar var.

                               

                                                   http://www.plazainterior.se
Bu adres bir dekorasyon bloguna ait.İsveç menşeili olduğu için sıklıkla  ikea ürünleri ve benzerleri yer alıyor.
                                         


Aşağıdaki sitede bir sürü doğum günü parti fikri ve fotoğrafları var.Masa dekorasyonları muhteşem.
                                http://blog.hwtm.com/




http://www.abeachcottage.com isimli blogda ise,kasvetli bir ev nasıl güzel bir sahil evine dönüştürülmüş onu görebilirsiniz.
                           



22 Ocak 2014 Çarşamba

Succulent bitki aranjmanı

Euroflora'ya ne zaman gitsem kendimi değişik saksılar alırken buluyorum.Yılbaşından evvel gitiğimde ise denizkabuğu şeklindeki gördüğünüz saksıyı almıştım.Denizle ilgili herşeyi çok severim,bir tek yosundan hazetmem o ayrı bir konu...
Geçen haftalarda oğlumun anaokulu öğretmeni,okulda fotoğraf çekimi olacağını ve Deniz'in şık bir kıyafetle okula gelmesini söyledi.Oğlum tam da istenilen şekilde okula gitti.Profesyonel bir çekim olmuş.Ben fotoğraf çekerken makinaya dil çıkaran,kafa sallayan çocuk,fotoğrafçıyı görünce müzik cd'si kapak fotoğraflarındaki gibi poz vermiş.Çocukların büyük adam gibi giydirilmesi ve öyle davranması çok hoşuma gitmese de fotoğrafı çok sevdim.


                                         Yakışıklı oğlumun yeni çıkaracağı albümü almazsanız darılırım :)


20 Ocak 2014 Pazartesi

Takı düzenleme

Merhaba,instagram hesabımda hastayım diye yazmıştım,bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum.(instagram'daki kullanıcı adım humeyranindenizi)Şöyleki,Deniz ve ben bilmemkaçıncı gribimizi geçiriyoruz.Anlayacağınız bu kış bizim için çetin geçti.
Oğlumu annemlere bıraktım.Cuma ve cumartesi tüm gün yattım.Pazar olduğunda bu kadar dinlenmemeye alışmış bünyemde bir takım huzursuzluklar başladı.Tembellik zor bir kurummuş bunu anladım.
Bir türlü aradığım takı düzenleme kutusunu bulamadım.Yurdışından siparişi düşündüm, fakat ürünün beklediğim gibi çıkacağı garanti olmadığından vazgeçtim.Çin'den ürün getiren bir site var,orada satıcının şöyle bir notunu okumuştum,diyor ki''9.90 $ a aldığınız ürünün kalitesi 19.90 $ kadar iyidir.Yalnız,bu fiyata 99.90$'lık kalite beklemeyin'' Bu cümle beni çok etkiledi :)
İyi bir takı kutusu bulana kadar ürettiğim çözümler bunlar...


 Lokumluk olarak aldığım fakat nadir kullandığım bu katlı standı,sık kullandığım yüzük ve küpelerimi koymak için kullandım.


Bu kolyeler diğerleriyle birlikte kaldıklarında biraz hasar görüyorlardı,ben de onları bir lokum kutusuna koydum.Ne lokumsevermişim di mi?Benimkisi çocukluktan kalma bir sevgi.Özellikle güllü ve damla sakızlıyı severim.Kardeşlerimle petibör bisküvinin arasına lokum koyup yerdik ve çok mutlu olurduk,bu tekniği oğluma da öğrettim o da çok seviyor.(bir mutlu çocukluk anısı daha olsun)




Terrarium yapma amacıyla aldığım ama fırsat bulupta kullanamadığım cam kaba,sık kullandığım bilekliklerimi koydum.Az kullandıklarımı ise, uzun bir rulo kartona(strech film rulosu)dizdim,gözden uzak bir yere koyucam.


                             Herkese sağlıklı iyi bir hafta diliyorum.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Bugünün çanta modu

Parlement mavi ve pembeyi birbirine çok yakıştırmışımdır.Geçtiğimiz yıl yeşil ve parlement mavi kombinasyonları çok modaydı fakat pembeyle uyumu popüler olamadı.İyi ki de olmamış....
Kışın renklerinden sıkıldığım şu günlerde bu iki rengin kombinasyonu içimi açıyor.Meğer hayatımda yeni renkler için ne çok yer varmış :)


                                                                             Çanta:Hotiç
                                                                             Kemer:f&f(kipa)


                                                          (Diane Von Furstenberg)

13 Ocak 2014 Pazartesi

Altın severim(diy)

Merhaba ve herkese iyi haftalar...
Şu ana kadar altın renkli sprey boyaya verdiğim parayla bir çeyrek altın alır,tv ünitesinin yanına çerçeveletip asabilirdim diye düşündüm :))
Herneyse...Yılbaşı yaklaşırken neredeyse her çiçekçide olan ve başka zamanlarda pek bulunamayan kokinalarımı saklamaya karar verdim.Madem saklıycam altın rengine boyayayım da,bozulursa firavunvari bir ihtişam içinde bozulsun dedim.

                                                           Öncesi


                                                                  Sonrası


Cam vazoya boyayla altın sarısı bir bant yapmayı denedim ama güzel olmadı,boya aktı(ortadaki fotoda sarı bant mevcut)Birkaç kat yaptıktan sonra tuttu fakat dalgalanmalar oldu.Ben de tinerle temizleyip sade haline döndürdüm.Çiçeklerin ve yaprakların renklerini tümüyle kapatmadım böylesi daha çok hoşuma gitti.


Fotoğrafları gece Deniz uyuduktan sonra çektim.Flashsız gece çekimine göre,bence fotolar hiç fena değil...

10 Ocak 2014 Cuma

Succulentlerim

Bu haftasonunu çiçeklerime ayırmayı düşündüm.Uzun zamandan beri bakımlarını yapamadım.Aslında succulentlerim çok bakım istemiyor sadece çoğalmaları için filizlerini başka yere aktarmam gerekiyor.Bu mevsimde 2 haftada bir sulamak yetiyor.Bitkileri seviyorsanız ve sulamayı unutuyorsanız succulentler sizin için biçilmiş kaftan demektir.Çünkü,etli yaprakları ve gövdesi suyu depoluyor.Unutulmaya karşı hazırlar,temkinli bitkiler...


Zavallı çiçeklerim hala seradan aldığım kırık saksılarında duruyorlar.Bu soğukta balkondaki çiçeklerle ilgilenmek çok zor oluyor, hele de benim gibi hep üşüyen biri için...


                                 Filizleri koparıp başka saksıya diktiğinizde hemen kök salıyorlar.


Yeşil bir alana  ya da çiçekli bir bahçeye gittiğimizde gözlerim hep yeni succulent türlerini arar.Yeni bir çeşit beni her zaman mutlu eder.Eşim bu sevgimi çok anlamlandıramasa da sabırla beni bekler.

 
    Bu zarif yaprakların herbirinin tabanında bir kök var diyebilirim.Çoğalt çoğaltabildiğin kadar,sabrın varsa tabi.


                          Succulent aranjmanı denemelerim devam ediyor.Bakalım baharda nasıl olacaklar.


                                                        Mutlu haftasonları.

8 Ocak 2014 Çarşamba

Bugünün çanta modu

İçindekileri aktarmaya üşendiğim için hep aynı çantayı kullanıyordum.Sonra bir baktım ki çantalar  kullanılmadan durduğu yerde eskimiş,derileri çatlamış kabuk kabuk kalkmış.(tabi bunlar imitasyon olan çantalar)bir çözüm yolu buldum.Çantamdaki çok gerekli şeyleri gruplayıp  iki makyaj çantasına bölüştürdüm,bir tanesi şeffaf olduğu için ona toka vb gibi küçük şeyleri koydum.(çanta içi düzenleyici almak istemedim)Gruplandırmadığım telefon,araba ve ev anahtarlarını da  çantanın küçük cebine koydum.Hergün olmasa da daha sık çanta değiştirebiliyorum artık.
Bugünkü çanta modum ise budur...


                                                             Çanta:Matraş    
                                                             Kemer:Mango

6 Ocak 2014 Pazartesi

Evimizde bir geyik kafası

Herkese merhaba.Bugün yazımın konusu bir geyikle ilgili.Geyik muhabbeti gibi bir şey işte :)Siz hatırlar mısınz bilmem,ben ortaokula giderken''Hayat Ağacı'' diye bir dizi vardı.Orada içinde elmasların olduğu doldurulmuş bir geyik kafası vardı.Soluksuz izlerdim,elmaslar bulundu,bulunacak diye.Hiç unutmam annemin arkadaşlarından birinin benimle yaşıt kızı vardı,bizim evde renkli televizyon olmadığı için o dizi başlamadan eve gidelim diye tuttururdu.Bir geyik kafası almayı o zamandan aklıma koymuşum demek ki .Yılbaşından önce Euroflora'da bu plastik geyik kafasını buldum.


 Başlangıçta siyah ve altın sarısı birlikteliğini düşündüm.Sonradan Deniz'in odasıyla uyumlu olması için siyah beyazda karar kıldım.



Klasörleri karatahta boyasıyla yenileyip,tebeşirle numaralandırmıştım.İsteyenler nasıl yaptığıma buradan göz atabilir.


Herkes için güzel bir hafta olsun.

2 Ocak 2014 Perşembe

Yeni yıl kararları

''Gelecek seneye görüşürüz'' esprisi bittiğine göre yeni yıla girmişiz demektir.Umarım herkes keyifli bir şekilde girmiştir 2014'e.Yeni yıl dileklerimi ve kararlarımı grupladım.Sizinle paylaşmak istedim.

İşte genel dileklerim buyrunuz:
  • Ülkem için huzur,adalet,bolluk ve barış dolu bir yıl diliyorum.
  • Hz.Ömer '' milletin parasıyla alınmış mumu özel işlerini yaparken söndürürmüş''İşte böyle ahlaklı davranışları olan insanların çoğalmasını istiyorum.Yurdumda bir yanda insanlar ekmek parası bulamazken diğer yanda nereden geldiğinin hesabının dahi verilemediği,ayakkabı kutuları dolusu para olmasın istiyorum.
  • Dünyanın neresinde olursa olsun insan olan herkesin sevdiklerinden,evinden,vatanından ayrılmamasını başka ülkelerde mülteci olarak sürünmemesini diliyorum.Savaşların durmasını hatta ülke olarak bu işlere bulaşmamamızı diliyorum.
  • Her yeşil alanın koca koca gri apartmanlara dönüşmemesini diliyorum.
  • Her insana insanca ve eşit bir şekilde davranılmasını diliyorum.
  • Herkesin birbirine karşı biraz olsun empati kurarak davranmasını diliyorum.

Ve özel kararlarım:



  • Daha çok su içmek ve daha az hamurişi yemek.
  • Kendime daha fazla zaman ayırmak hatta fotoğrafçılık kursuna başlamak.
  • Bloguma düzenli yazmaya devam emek.
  • Oğlumun her güzel anını kaydetmek.(Şu sıralar,ninja kaplumbağaların dansını taklit ediyor ve kendinden figürler ekliyor,o anları kaydettim sonunda da küçük bir röportaj yaptım ''kaç yaşındasın'',''en sevdiğin ninja kaplumbağa hangisi'' gibi sorular sordum.Büyüdüğünde izlemek çok keyifli olacak.)
  • Oğluma yemek yeme konusunda ısrar etmemek.
  • Eşim ve oğlumla haftasonları kısa mesafedeki yerlere küçük turlar yapmak.
  • Daha çok kitap okumak ve film izlemek.
  • Daha az candy crash saga oynamak.
  • Hava soğuk da olsa oğlumla dışarı çıkmak.
  • Karın ve bacak kaslarımı güçlendirmek için egzersizlere başlamak.
  • Alışverişi azaltmak.Eldekileri daha fazla değerlendirmek.
  • Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımı,akrabalarımı aramak.
  • ''Herşeye yeter olmak için fazla enerji harcamak''tan vazgeçmek.Hayatı yavaş yavaş yaşamaya çalışmak.
  • Çöpleri geri dönüştürme konusunda daha disiplinli bir tutuma sahip olmak.
  • Mutfakta daha çok kurabiye,kek  kokusu duymak(bu birinci maddedeki kararımla çelişiyor ama oğlum sevdiği için,ben azıcık kenarından tadarım :))
  • İnsanların iyilik yapmasına izin vermek ve bunun için onlara borçlu olmamayı öğrenmek.''Bazı insanlar  iyiliği karşılıksız yapar''bunu kavramak.
  • Daha çok şükretmek.

                             Bunlar benimkiler,peki sizin yeni yıl kararlarınız nedir?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...