Çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor''iştahımız çok yerinde,neyi bulsak silip süpürüyoruz ''diye.Ben de madem herkes bu kadar iştahlı hep birlikte yeni bir tarif deneyelim dedim.İşte tarifimiz Hasselback potatoes.Yani akordiyon patates.Adını Stockholm'deki icat edildiği restorandan alıyor.
Tarif Buradaki blogdan .Blog çok güzel,bir uğrayın gözünüz gönlünüz açılsın.
Malzemeler şöyle:4 tane düzgün hatlara sahip patates,2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ,2 diş sarımsak,1 limon kabuğu rendesi,taze biberiye,tuz.
Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayın çünkü kabuğuyla pişiricez.Dilimlerken sabit durması için patatesin uzun tarafındaki alt kısımdan ufak bir parçayı kesin.Videoya bakın güzel saçlı kız uygulamalı gösteriyor.Keskin bir bıçakla patatesleri ince ince dilimlere bölücez yalnız dilimlerin birbirinden ayrılmaması için patatesin dibine kadar bıçağı indirmiycez(bu kısım önemli).Yağ,biberiye ve ince ince dilimlenmiş sarımsağı mikrodalgada ya da ocakda 30 sn kadar ısıtın.Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin.Bu karışımı fırçayla patates dilimlerinin arasına sürün.Patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyun,önceden ısıttığımız 210 derecelik fırında 15 dk pişirin sonra patatesleri fırından çıkarın dilimlerin arasını dikkatlice bir kez daha yağlayın ve tekrar pişirin,tuzu patatesin pişmesine yakın serpiştirebilirsiniz.Toplam pişme süresi 55 -60 dk yı buluyor, fırına göre değişebilir.Siz en iyisi bu fotodaki patatesle sizinkini karşılaştırın :)Piştikten sonra dilimlenmiş biberiyelerle servis edebilirsiniz.
Etin yanına iyi bir tamamlayıcı olabilir.İsterseniz patates dilimlerinin arasına eriyen bir peynir de koyabilirsiniz ama kalori değerini çok yükseltir haberiniz olsun.
Bu videodaki bayanın blogunda da güzel şeyler bulabilirsiniz.