Çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor''iştahımız çok yerinde,neyi bulsak silip süpürüyoruz ''diye.Ben de madem herkes bu kadar iştahlı hep birlikte yeni bir tarif deneyelim dedim.İşte tarifimiz Hasselback potatoes.Yani akordiyon patates.Adını Stockholm'deki icat edildiği restorandan alıyor.
Tarif Buradaki blogdan .Blog çok güzel,bir uğrayın gözünüz gönlünüz açılsın.
Malzemeler şöyle:4 tane düzgün hatlara sahip patates,2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ,2 diş sarımsak,1 limon kabuğu rendesi,taze biberiye,tuz.
Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayın çünkü kabuğuyla pişiricez.Dilimlerken sabit durması için patatesin uzun tarafındaki alt kısımdan ufak bir parçayı kesin.Videoya bakın güzel saçlı kız uygulamalı gösteriyor.Keskin bir bıçakla patatesleri ince ince dilimlere bölücez yalnız dilimlerin birbirinden ayrılmaması için patatesin dibine kadar bıçağı indirmiycez(bu kısım önemli).Yağ,biberiye ve ince ince dilimlenmiş sarımsağı mikrodalgada ya da ocakda 30 sn kadar ısıtın.Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin.Bu karışımı fırçayla patates dilimlerinin arasına sürün.Patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyun,önceden ısıttığımız 210 derecelik fırında 15 dk pişirin sonra patatesleri fırından çıkarın dilimlerin arasını dikkatlice bir kez daha yağlayın ve tekrar pişirin,tuzu patatesin pişmesine yakın serpiştirebilirsiniz.Toplam pişme süresi 55 -60 dk yı buluyor, fırına göre değişebilir.Siz en iyisi bu fotodaki patatesle sizinkini karşılaştırın :)Piştikten sonra dilimlenmiş biberiyelerle servis edebilirsiniz.
Etin yanına iyi bir tamamlayıcı olabilir.İsterseniz patates dilimlerinin arasına eriyen bir peynir de koyabilirsiniz ama kalori değerini çok yükseltir haberiniz olsun.
Bu videodaki bayanın blogunda da güzel şeyler bulabilirsiniz.
ben yapamam ama :((( yapan olursa hupletırım :) kocaman sevgıler
YanıtlaSilNeden yapamayasın ki...Hüpletme konusunda beni geçemezsin :)
Silben bunu yapmayı becerebilir miyim pek emin olamadım ama, öyle güzel yerim kiiii:))
YanıtlaSilYapımı çok zor değil aslında Juliette'cim.Yeme konusunda haklısın ''öyle güzel yenir ki'' :)
Silnihayet bugün deneyebildim. yaklaşık 1 saat 15 dk falan fırında kaldı uzun sürdü pişmesi biraz. ya da ben meraktan sürekli fırının kapağını açtığım için olabilir. masada yerini aldı önce şöyle derin derin incelendi karşı cins tarafından ve ilk soru:
Sil1- aşkım bu ne? daha kötü bir soru geliyor 2- aşkım kabuklarını soymaya mı üşendin, neden kabuklu ? yemek esnasında 3- bunun daha kolay bir yöntemi yok mu? sorular sorular sorular... ben o kadar uğraşmışım kesmek için, yağlamak ve baharatlarını eklemek için. amaaa hiç kıymeti olmadı. kabuklu bir patates işte :(((
ama ben beğendim mi? hem de çoook. sık sık da yaparım artık ( yalnız olduğumda tabiki :)) )
paylaşmak istedim işte.. teşekkürler tarif için Hümeyracım...
Ah Juliettecim,ne güzel geri dönüşler yapıyorsun yazılarıma.Eşinin aklında o patates hep kalıcak merak etme.Sorulara vitamini kabuğunda demek de fayda var :)Bazen (eşim olmadığı zamanlarda)sadece kendim için yemek istediğim şeyleri yapıyorum,televizyonun karşısına geçiyorum keyif yapıyorum.O an çok kıymetli oluyor.Afiyet olsun.
SilÇok güzel görünüyor, en kısa zamanda denemek gerek :)
YanıtlaSilDenenmeli tabii :) Denemek ve damak tadını geliştirmek insanı mutlu ediyor.
Sil