•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

23 Ocak 2012 Pazartesi

İzmir'de balık keyfi

       İzmir'de yaşıyorum ve yaşadığım yerin hakkını verdiğimi düşünüyorum.Ailece sebze (aslında ot diyecektim :)) ve balık yemeyi çok severiz.Eğer bu rutin dışarıda tekrarlanacaksa masraflı olabiliyor.En ekonomik hali,Güzelbahçe'deki balık halinden balık ve kalamar alıp(genellikle bizim ve  herkesin tercih ettiği yer,Kardeşler Balıkçılık'tır),hemen arkasında sahilde konuşlanmış olan balık pişiricilere vermektir.Senelerce Ümit'in Yeri'ne gittik;haftasonları kalabalık oluşu,temizliğe eskisi gibi önem vermemeleri ve sahiplerinin müşteriye doymuşluktan dolayı yaptığı kabalıklardan sıkıldık ve yeni biyer aradık kendimize.Arkadaşım Canan'ın önerisiyle Urla Özbek köyü'ndeki Akın'ın Yeri'ni denedik ve çok memnun kaldık.Tek kötü tarafı, şehir merkezine uzaklığı.Mezeleri çok çok iyi,tatlılar mevsime göre değişiyor ,bu mevsimde ayva tatlısI mutlaka denenmeli.Servis hızlı,personel güleryüzlü ve mekan temiz tavsiye ederim.

 Bizim balık tercihimiz,levrekten yana oldu.İri bir levrek olduğu için, dilimletip pişirdik sonuç harikaydı.
 Meze tabağını karışık yaptırabiliyorsunuz.yoğurtlular ve yeşiller şeklinde gruplayabilirsiniz.Eğer, hiç rezene yemediyseniz,deneyin derim, heryerde bulunan bi sebze değil çünkü.İpucu vereyim,tadı turpu andırıyor.Likörle gelen türk kahvesi güzel bir ayrıntı...Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Heeey Merhaba,
    Biz Urla/çeşme altına gidiyoruz o güzelliklerden yemeğe.Rina Restaurant en sık gittiğimiz yer. Tüm balık çeşitleri ve özellikle kalamarı harika. Yolunuz düşerse uğrayın derim. Biz de Akına gidelim :)
    (Buarada canım nasıl kalamar istedi :))

    YanıtlaSil
  2. Urla taraflarına gittiğimiz de bir seçeneğimiz daha oldu öyleyse :)Akın'ı deneyin gerçekten iyi bir yer.Kalamarı kim sevmez ki :)

    YanıtlaSil
  3. İnan ben hiç sevmezdim.Ne balık, nede kalamar. Eşim sayesinde müptelası oldum :)
    Hatta ona ara ara teşekkür ederim bu yüzden..

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Akın'ı keşfedeli 2 yıl oldu.Tavsiyelerimiz sonucu müşteri sayısını epey arttırmışızdır heralde.O mezeler ve balığın pişirilişi bizi bizden alıyor :)

      Sil
  5. Valla okudukça acıktım.Balçova'dan Akın'ın yerine kadar sürerki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazo Gelin sanırım özel araçla 35 dakikayı bulur.Urla'dan sonra 15 dk.Orada tıka basa doyacağından eminim :)Sevgiler.

      Sil
  6. Valla okudukça acıktım.Balçova'dan ne kadar sürerki?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...