•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

28 Ocak 2012 Cumartesi

Paçavra gribi

Son zamanlarda etrafımdaki herkes hasta.Ve,en sonunda beni de buldu.Kas ağrısı,baş ağrısı,öksürük,burun akıntısı,halsizlik beni tam anlamıyla paçavraya çevirdi.Bu tanımı kim bulduysa tam isabet,bravo diyorum.İşin kötüsü oğlumada bulaştırdım,evde karşılıklı  ritimli bir şekilde öksürerek konser veriyoruz.Benim öksürüğüm ''sevdiğiyle evlenemezse ölür'' hastalığındaki gibi başladı,konser verme asamasına kadar geldi.Haliyle yataktan kalkamıyorum.Seher abla, bana sebzeli tavuk çorbası yollamış. Tavuk çorbasının  mukus salgısını artırıp,hastalığa neden olan virüsleri atmayı kolaylaştırdığını bir yerde okumustum.İşte size, hastalığınızı kolay atlatmanızı sağlayacak ve içinizi ısıtıcak güzel bir çorba tarifi.

Bol malzemeli terbiyeli tavuk çorbası

Malzemeler:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,1 tane havuç,1 tane pırasa,2 tane soğan,1tane kabak,2 tane kalçalı tavuk but,yarım limon,2 diş sarımsak,bir miktar maydonoz ve dereotu

Terbiyesi için:2 kaşık un,4 kaşık yoğurt,1 yumurta

Hazırlanışı:2 tane kalçalı but,soyulmuş 2 diş sarımsak,1,5 litre su ve 1 tane dış kabuğu çok güzel yıkanmış soyulmamış kuru soğanı(soğanı özellikle soymayın,kökünü koparmayın) aynı tencerede ,tavuk pişene kadar haşlıyorsunuz.Güzelce süzüyorsunuz,tavuk suyunuz hazır,etinide minik parçalara ayırın ve suya ekleyin.Ayrı bir tencerede,küçük küçük doğradığınız soğanları ayçiçek yağıyla biraz kavurduktan sonra,sırasıyla küp küp doğradığınız havuçları,kabakları,ince doğranmış pırasaları ekleyip sebzeler diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edin.Üzerine hazırladığınız tavuk suyu ve küçük tavuk parçalarını ekleyin ve kaynamaya bırakın.Kenarda bir kasede,terbiye malzemelerinin hepsini iyice çırpın,kaynayan çorbadan bir miktar alıp terbiyeye ekleyip,ılıtın.Sonrasında ılıttığımız terbiye malzemelerini yavaş yavaş kaynayan tenceredeki malzemelere ekleyin.5 dk kaynattıktan sonra bir miktar tuz ekleyip,ocağı kapatın.Üzerine ince doğradığımız maydonoz ve dereotunu serpiyoruz.Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...