•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

24 Şubat 2012 Cuma

Haroşe örgü güzel bir yelek

Bu yeleğin  çok hoş bir modeli var ve yapımı kolay.Konu mankenim ve yeleği yapan kişi Ayşe.Fotoğraf çekerken göbeği çıkmasın diye epey uğraştı,eh başarısız da olmadı:)
Düz bir renkten örüldüğünde,modeli daha belirgin olur diye düşünüyorum,özellikle mint yeşili merserize ipten örüp kenarları beyaz bir iple geçilirse süper olur diye düşündüm
Aşağıda kuşbakışı(hümeyra kuşu,huma kuşugillerden:))fotoğrafı mevcut.
Eskiden şahin marka arabaların arkasında böyle çekik göz figürü vardı ''sen başkasın yazardı'',bu fotoğrafta yelek aynı o şekil çıkmış:)
Yapımına gelince,boyunun uzunluğunu ne kadar istiyorsanız o kadar ilmekle başlıyorsunuz,çünkü tek parça halinde başlanıyor,fotoda duruşuna göre soldan sağa doğru örülüyor(örgü bilenler haroşenin yönünden bunu anlayabilirler zaten)Kol oyuntu kısmına gelince (tahmini 1,5-2 karış sonra,ölçün kendinize göre olsun)şişteki ilmekleri sayarak 2 ayrı şişe aktarıyorsunuz örgüyü.Yani,kol boşluğunu keserek değil,ayrı şişlere alarak oluşturuyorsunuz.Bu yeleğin püf noktası bu işte.Öreceklere kolay gelsin...

4 yorum:

  1. Çok güzel ve pratikmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Meliha Hanım,bu model çok pratik ben bile yapabilirim :)örgü konusunda çok becerikli değilim ama bunu yaparım sanki.Renkli ipten de örülürse,keyifle rengarenk giyilir.

    YanıtlaSil
  3. Çok şık bir yelek yelek sevmeyen ben bu modele bayıldım,rica etsem kol oyuntusunu tekrar yazabilirmisiniz lütfeeen...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tijen 2 yıl önceki bir modeldi ve hatırlamıyorum.O zamanlar Ayşe'nin ağzından tarif etmiştim.Şimdi okuyunca ben de anlamadım.Yardımcı olamadığım için kusura bakma.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...