•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

6 Mart 2012 Salı

Kaneviçe örnekleri

Herkesin evinde,mutlaka bir kaneviçe vardır.Annelerimizin zamanında,çarşaf eteğine ya da yastık kılıflarına kaneviçe işleyip,dantel örmek (evet,2 kişinin yatabileceği,upuzun,sert, içi yün dolu, topik yastıkların kılıflarından bahsediyorum,tahminimce'' bir yastıkta kocayın''dilekleri de bu yastığa bağlı olarak çıkmıştır:))çeyiz sandıklarının olmazsa olmazıymış.Aşağıdaki örnekler de çeyiz sandığından çıkmadır,ben çok sevdim,siz de görün istedim.




Bu aşağıdaki,kaneviçe değil ,makinada yapılmış bir sarma örneği.Renklerini ve minik çiçeklerini,çok beğendiğim için ekledim.


             Bu aşağıdaki fotoğraf,100 yıl önce bele sarılan bir kuşağa ait.Kuşak görünmeyen bir yerde de olsa ne kadar özenilmiş,emek verilmiş.Hem de elektrik yok düşünün,gündüz ev,bahçe işleri yapılmış,akşam gaz lambasının ışığında işlenmiş.Takdire şayan doğrusu...

Benim de yeterli vaktim olsa,aşağıdaki örneği yapmak isterdim.Elektriğim var ama vaktim yok :)

2 yorum:

  1. merhabalar size daha öncede ulaşmaya çalıştım.geçen sene bi ren geyiği paylaşmıştınız.onu satmayı düşünürmüsünüz inanın 1 senedir arıyorum bulamadım benim için çok önemli eğer satarsanız çok sevinirim mailim nazliipek@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nazlı,led ışıklı yılbaşı geyiğinden bahsediyorsun sanırım,biz onu tchibo'nun internet sitesinden almıştık.Oğlum çok seviyor hatta '' sevimli ''diye isim bile koymuş.Yeni yıl ağacımızın dibinde duruyor.O yüzden satma konusunda yardımcı olamıycam.Yeni yıldan önce Euroflora ve hediyelik eşya fuarı'na gitmeyi düşünüyorum benzer bir şeyler bulursam senin için alabilirim.Eğer bulursam mail adresinden ulaşırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...