•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

2 Haziran 2012 Cumartesi

Evimdeki eskiler


Bursa'ya her gittiğimde uğradığım 2 tane antikacı var.Biri Emir Sultan tarafından Çelebihan'a gelirken, biri de Etnografya Müzesinin hemen yan sokagında.Uygun fiyatlara çok şey aldım,annemlerin evindeki salon avizesini de onların birinden aldık,ihtişamlı bir avize ve fiyatı çok ekonomikti.Üstelik ruhu da var(korku filmlerinden etkileniyorsanız,bilin ki eski eşyalar size göre değil:))Bu aşağıda gördüklerinizin bir kısmı oralardan toplanmış parçalar.


Bu pirinçten yapılmış yarım elmalardan 3 tane almıştım,dekoratif amaçlı kullanıyorum.


                                                  Dükkan sahibi pirinç objeleri parlatıp veriyor.

                       Cam şişeler kayınvalidemin gençliğinden kalma,bana hediye etti .
 Pirinç kandil de antikacıdan...


 Döküm ütü babamın hediyesi.Bir süre saksı olarak kullandım,içindeki çiçeklerle çok hoş görünüyordu.Artık, başka bir amaç için kullanmayı planlıyorum, umarım vaktim olurda yenileme çalışmalarına tez zamanda başlayabilirim.

Bu seramik parçaları daha önce mutfak duvarına asmıştım(bkz.Kalorifer peteği giydirme yazımdaki duvarı yeşile boyamadan önce)Şirince'den çok severek almıştım,şimdi  tencere vb şeylere altlık(nihale de deniyor :)) olarak kullanıyorum.Pirinç elmaları bu altlıkların üzerinde sergilediğim için,toplu fotoğraflarını da ekleyiverdim yazıma.

 

Kaşıklar ve çay tabakları da kayınvalidemin hediyesi .Altın rengi kaşıkları,blogun alameti farikası olan fincanın bir parçası sanıyorlar ama değil:)

Bu fotoğrafta Deniz 5.5 aylık,Şirince'de Engin Pansiyon'da ilk tatilimizi yapmıştık ve ilk kez ateşi çıkmıştı.Seramik objeleri,o vakadan önce almıştık :)


Bahçe Engin Pansiyona ait,çok güzel ve temiz bir yer.Bütün çarşaflar,Yumoş kumaş spreyi sıkılarak  ütüleniyormuş,onun için muhteşem kokuyorlar.Pansiyonu ve yöntemini tavsiye ederim.İyi pazarlar.

11 yorum:

  1. AYYY bayıldım ben bunlara bak bilmiyordum bu antıkacıyı hemen keşfetmem lazımmm güle güle kullan cnm boncuk gözlüyü de öp benim için dediğin yerlere bir bakayım bulurum inşallah

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Özgecim,antikacılara gidersen mutlaka pazarlık yap,müşteriye göre fiyat veriyorlar,bilgin olsun.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın bloguma hoşgeldin eskilerin anısı ve ruhu vardır çok güzeller güle güle kullan arada bende alırım..

    YanıtlaSil
  4. herşey çok güzel, kapmışsın bütün güzelleri bize ne kalmıştır acaba:))) iyi günlerde kullan canım, zevkle, keyifle...
    ama ben en son fotoda kaldım yine:)) 41 kere maşallah...
    öptüm sizi:)

    YanıtlaSil
  5. Hoşbulduk Sevgili Begoş,ben de seviyorum ruhu olan herşeyi,birbirine benzeyen şeylerden de sıkılıyor insan bir süre sonra...Nagehancım,vardır oralarda bişeyler iyi karıştır dükkanları :)Zaman ne çabuk geçmiş onu görüyorum o fotoğrafta...Öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Elmalardan kayınvalidemin evinde vardı.Kandilden ben de var...Bakın nasıl da aynı şeyleri seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Evet Tülin aynı şeyleri seviyoruz ama bunlar sevilmeyecek gibi değiller ki.Kayınvalideniz ne amaçlı kullanıyor elmaları merak ettim.Danilla'nın battaniyesinin modelini ben de sevdim bak bir ortak şey daha :)görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  8. Hepsi gerçekten çok güzeller.Bendede böyle bir ütü var ama hiç kullanmayı düşünmedim.sen bana fikir verdin saol.ayrıca bloguma beklerim.:)

    YanıtlaSil
  9. Rica ederim ne demek :)Blogunu ziyaret ettim,hayırlı olsun.Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  10. Ütü çok iyiymiş.
    En iyi ihtimal anneanne-babaanne döneminden kalmadır:)
    Antika olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyorlar böyle parçalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antika olarak değerlenemez artık,orjinalini bozdum.Ama olsun ben de hatıra olarak Oğluma bırakırım ,bana benzediyse sever bu tür şeyleri.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...