•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

5 Temmuz 2012 Perşembe

Tuvalet eğitimi ve halısız yaşam

Bugünlerde Deniz'le mücadelemiz var.Malum tuvalet eğitimi zamanı.Oğlumun bu kadar inatçı ve sinirli olabileceğini düşünmezdim.Google'a tuvalet eğitimi yazıp arattığım da,bütün annelerin aynı sıkıntılardan geçtiğini gördüm.Ben de ufak ayrıntılardan bahsedeyim dedim.Tuvalet eğitimi vereceğiniz zaman, koordineli çalışın derim.Örneğin,ben akşam işten eve geldiğimde Deniz'i tuvalete alıştırmaya çalışıyordum,gündüz bakıcısı bez bağlıyordu,bu yüzden sonuca ulaşmamız uzun sürdü.Bakıcıyla birlikte işe başlarsanız,işlem daha hızlı oluyormuş.Gece ve gündüz ayrımı yapmayın,her ikisini de aynı süreçte aradan çıkarın,ne gereği var iki kez sinir harbine.Psikiyatrist arkadaşlarıma ve psikolog kocama dayanarak'' gevşeyin'' diyorum:) Gergin olduğumu Deniz hemen farkediyor ve resmen benimle inatlaşıyor(benimle dalga geçtiğini bile düşündüm,sinirler epey bozuluyor haliyle:))Elimde beyaz sabunlu bezle,Deniz'in peşinde dolaşmaktan dolayı üzerimde epey bir yorgunluk var.Evdeki bütün halıları kaldırdım,acayip rahat oldu.Gece için ise, yatağını sıvı geçirmez alez ile kapladım.En azından temizlik işini kolaylaştırdım.


Bu penguenle oğlumun ilişkisi çok iyi,el ele tutuşup geziyorlar arada bir :)
Halısız olmanın tek dezavantajı,gürültülerin direkt komşulara yansıması. Ama,İzmir'de yazlık sezonu açıldığı için komşularımız yok,rahatız şimdilik.

Eskiden olsa, bu konularda konuşacağımı,yorum yapacacığımı hayal bile edemezdim.Anne olmak böyle birşeymiş meğer...

18 yorum:

  1. Kolay gelsin diyorum öncelikle. Gerçekten zorlu bir süreç ama size şunu söyleyim yeni tuvalet eitimini aşmış birisi oarak 3-4 gün sabredince ve kararlı olduğunuzu gösteince briden işler çözülüyor bu arada kesinlikle gece gündüz aynı zamanda olsun bencede çünkü çocuğun kafası karısıyor. Birde altına akçırdığı zaman kzımayın ama caydırıcı bişey kullanın çok etkili :) benim kızım sudan pek hoşlanmıyor ben her altına kacırdıgında banyoya soktum yıkadım çok işe yaradı. bunlar bizim başımza gelenler :) Belki faydası olur dedim.. Küçük tatlı denizimiz de insallah kısa sürede bezsizler kervanına katılır :) umarım kısa sürer:) Sevgilerimle denize bol öpücükler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Damla,caydrıcı birşey olarak ıslak çamaşırlarıyla bırakayım dedim 5 dk bile dayanamadım.İnsanlık dışı birşeymiş gibi geldi,vazgeçtim.Ödüllendirmeyi denedim daha başarılı oldu.Oğlum suya bayılır,küvetin içini oynayabileceği kadar su ile doldurup köpük attım çok hoşuna gitti.Her çocuk farklı sizinki sudan hoşlanmıyor benimki suya bayılıyor((Yalnız senin kızın da çok güzel,çok tatlı görünüyor:))Tuvalet alışkanlığını neredeyse kazanacak ha gayret bize.Görüşmek üzere

      Sil
    2. inşallah kazanacak tabiiki kayınvalidem bana bezli okula giden çocuk gördünmü hiç demişti eninde sonunda kazanıyorlar da ıkı tarafada zarar vermeden olsun yeterki... çok öpüyorum denizide sizide ...

      Sil
    3. Ben de görmedim bezle okula giden:)sevgilerimle

      Sil
  2. Zor bir dönem ama yazın inanın çok daha kolay oluyor..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın,ben de herkesi dinleyerek bu dönemi seçtim.İyi huyluyumdur söz dinlerim :)sevgilerimle

      Sil
  3. Kolay gelsin size. Benimde kızım 20 aylık ama kış gelmeden tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum. Hazır havalar sıcak, hali kilim toplanmisken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice,bazı çocuk hekimleri, çocuğa 2 yaş 3 aydan evvel bu eğitimin verilmemesi gerektiğini söylüyor.Çünkü,mesane kasları ancak istemli kontrolü sağlayabiliyor.Bazıları da çok erken, 1 yaş sonrası başlanırsa çocuğun tuvalet alışkanlığı kazanacağını söylüyor.Bence iş çocuğun kendisinde bitiyor:)Ama,ben geç başlama taraftarıyım,kas kontrolü sağlandıktan sonra yani.Allah sana kolaylık versin,şansını bir dene.Kızlar daha çabuk öğreniyormuş diye duydum.sevgilerimle.

      Sil
  4. anne olmak kolay değil. biraz uğraşacaksın:)))
    deniz'in saçlarını kestirmemişsiniz yaşasınnnn!!!
    öperim sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni de görücez Nagehancım :)Saçlara kıyamadık eşimle.İsilik de olmadı bakalım böyle devam.Öpüyorum güzel kalpli arkadaşım.

      Sil
  5. anneliğin türlü halleri.benim sana 2 tavsiyem olacak canım birincisi,şu anda okuduğum kitap olan duyguların renginden 60 ların amerikasında siyahi hizmetçi ,bakıcısı olduğu beyaz bebeğe tuvalet eğitiminin kız ise annesini ,erkek ise babasını tuvalette görerek ve bunun böyle olmasının gerektiğini çocuğa söyleyerek yapıyor.hatta beyaz anne buna karşı çıkıyor ama sonuçta cocuk böyle öğreniyor.ikinci tavsiyem ise bende yıllar önce bu kitabı okumadan oğluma herkesin tuvalete gittiğini söylemiştim ama o inatlaşınca ben de yeter deyip tamıtamına tuvalette 45 dk bekledikten sonra zafer benim olmuştu.Kararlı ve sert gorunurseniz işiniz kolaylaşacak, her ne kadar anne yüreğiniz dayanmasa da bunu yapmanız gerekiyor.kolaylıklar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öneriler icin.kitap cok güzelmiş,fırsatım olunca ben de okumayı düşündüm.kararlılık önemli tabi umarım oglum inatlaşmaktan vazgeçer.Az kaldı başardık sayılır :)gorusmek uzere

      Sil
  6. cute kid and i love these photos. :)


    xoxo
    jasmine
    AdamAlexMommy

    YanıtlaSil
  7. Thank you Jasmine.Your children are so sweet,too :)See you.

    YanıtlaSil
  8. Ben de zamanında bu çocuğun yaşı geldi artık öğrensin dedim ve işler çok ters tepti, o dönemleri atlattıktan sonra okuduğum bir psikoloji kitabında bu dönemin kritik olduğu ve çocuğun zorlanmaması gerektiği, zorlanırsa şunların, şunların gelişebileceği yazıyordu ki biz hakikaten bunlardan birini bire bir yaşadık. Bir daha çocuğum olsa hiç kasmam, bilirim ki her "çocuk" kendi "zamanlamasın da" her işini "hallediyor". Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok haklısın Sevgili Nilüfer,bir mücadele şeklinde başlıyor bu iş.Bu çocuk benim anlattığım gösterdiğim hiçbir şeyi anlamıyor ya da işine gelmiyor diye düşünürken bir de bakmışsın,herşeyi anlamış ve uyguluyor.Zamanlama iyiyse hakikaten altından kalkıyorlar bu işin.Zorlamadan ama kararlı olduğunu göstererek yaklaşmak gerekiyor,tecrübeyle sabittir :)Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. konuyla alakasız olacak ama;) ponponlu kırlent ve penguene bayıldım. :)
    20 aylık kızım için bende tuvaleyt egıtımıne baslamak ıstıyorum ama tık yok:(

    bir blogger anne olarak bende beklerim
    mugeninlistesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler,kırlent güllü aslında orada cok belli olmamış.İlk yazılarımdan birinde daha yakından görebilirsiniz.Penguen şişme hacıyatmaz gibi birşey.Tuvalet eğitimi için 2 yaş+3 ay diyorlar,kızınızın keyfini beklemek en doğrusu:)Bizleri biraz zorlamadan öğrenmiyorlar bu bir gerçek.görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...