•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

24 Temmuz 2012 Salı

Ürgüp'te nerede kalınır?

Tatil için bu yaz İç Anadolu'yu tercih edenlerdeniz.Aslında eşimin kuzeni evleniyordu,o amaçla gitmiştik Ürgüp'e.Hazır buralara kadar gelmişken ve geceleri yorganla yatıyorken ''neden biraz daha kalmayalım''dedik.Düğün zamanında bütün akraba evleri misafirle dolup taşmış ve yer kalmamışken,bizi unutmamışlar ve güzel bir otel ayarlamışlar.Fresko Konakları diye geçiyor adı.Biz çok sevdik,iyi ki de kalmışız dedik.Kayadan oyularak inşa edilmiş,çok serin ve ferah bir mekandı bizim odamız.Diğer birkaç oda da kayınvalidemlere verilmişti,onların ki konak odalarıydı.Belki bir ara, onların odasının fotoğraflarını da koyarım.


Oğlum yorgunluktan kendini nereye atacağını bilemedi.''Acaba odanın hangi tarafından dağıtmaya  başlasam''diye düşünüyor da olabilir.


En sonunda yatakta yatmanın rahat olacağına karar verdi :)


Başlangıçta buranın gizli bir geçit olduğunu düşünmüştüm çünkü o yöredeki eski evlerde hep gizli bir geçit mevcut.Önceden bu yörede, Rum'lar yaşadığı ve azınlık oldukları için,zor durumda kullanılmak üzere bir B planları varmış.Bir heyecanla (mesela; mutfağa buzdolabının önüne açılan bir geçit hayal etmiştim:))açtım ki giysi dolabıymış.


Odalar kayadan oyularak yapıldığından,kayanın doğal yapısındaki çizgiler çok orjinal görünüyor.Gündüzleri bile çok serindi oda,tek dezavantajı var kaya odaların, değişik bir kokuya sahip(ben iyi mi kötü mü bilemedim).Ama turistler sırf bu koku için bu tür odaları tercih ediyorlarmış.Özellikle de parfümün memleketinden gelen Fransızlar :)


Cem yılmaz'ın gösterilerinde bahsettiği gibi tahta,su ateş,toprak kaya herşey banyoda vardı :)


Deniz ve ben(yüzümdeki yorgunluğu görmeden geçmeyin lütfen)


Gitmek isteyenlere tavsiye olunur.Hatta işletmecisiyle ahbap olduk,selamımı söyleyebilirsiniz :)




30 yorum:

  1. paylaşımın için teşekkürler bizde bu sene ürgüpe gidecektik nerede kalacağımızı bilemedik Ankarada iki otel deneyip beğenmeyince biraz seçici olmak gerekiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğim için paylaşayım dedim.Otel konusu titiz insanlar için soruna dönüşebiliyor.Ben ev ortamını daha çok severim ama kısa süre kalınacaksa otelide tercih edebiliyorum.Malum temizlik vb gibi sorumluluklar olmadığı için bayanların dinlenme imkanı daha çok.Ankara'daki oteller şanssızlık olmuş sizin için.Ürgüp'e giderseniz aklınızda olsun.Sevgilerimle

      Sil
  2. ürgüp e daha önce yolum düştü ama bu otele gitmek için birkez daha gidebilirim:) ne kadar güzel gözüküyor bu tarz, biraz butik havasındaki otellere bayılıyorum .kesinlikle listeme ekledim:) yakışıklı oğlunu benim için öpersen çok sevinirim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisiniz, özellikle balona binmelisiniz(çogul konuşuyorum hanginiz yorum yaptı bilemediğim için:))Listenin bir köşesinde balona da yer verin.Oğlumu hep öpüyorum ,biride sizin için olsun.sevgilerimle.

      Sil
  3. Çok güzel biryer, bizim yurdumuz tam bir cennet bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız cennet ama tam keşfedilememiş.Öyle güzel yerler gördüm ki...Kayalar titizlikle oyulup birer sanat eserine dönüştürülmüş.Hayran kaldım gerçekten.

      Sil
  4. çok güzelmiş gerçekten odalar ve otel.gidersek aklımızda olsun:) Banyo harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. İmkanınız ve vaktiniz olursa görmenizi öneririm.Sadece yürüyüş için bile gidilebilir.Ben 4 gün boyunca değişik vadilerde yürüdüm.Tavsiye derim.

      Sil
  6. Gerçekten çok etnik bir yer.buarada giysi dolabına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giysi dolabının içinde harika bornozlar vardı,niyeti bozup yürütmeyi düşünenler olmuştur(mesela ben:))

      Sil
  7. fotoğraflar tüm güzelliği dile getirmiş zaten :)
    ikinizin olduğu foto çok tatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,oğlumla ikimiz de ayrı tellerden çalıyoruz fotoğrafta ama begenemene sevindim:)

      Sil
  8. senin selamınla gidip tatil yapmayı düşünüyorum:))
    canım benim yüzünde yorgunluktan ziyade mutlu bir gülümseme gördüm:)
    ben o şaşkın, mutlu, muzip denizi öperim, öperim, öperim. seni de...
    sevgilerimle hümeyra'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakkal defteri gibi bir defteri varsa otelin hesabıma yazdirabilirsin Nagehancim:)Kafası dinlenmiş insanın yorgun ifadesi bile mutlu görünüyormuş demek ki.bizde seni öpüyoruz canım.

      Sil
  9. Öncelikle bu dadlı oğulu öpüyorum ben:) maşallah :) çok güzel bir otelmiş, ekim de gitmeyi düşünüyoruz biz de ailece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül Ekim ayları oraların favori zamanlariymis.Giderseniz mutlaka vadilerde yürüyüş yapın,cok keyifli.Gizli saklı birsuru kilise var.Balonuda denemeyi unutmayın .iyi tatiller

      Sil
  10. valla hiç yorgun görünmüyorsun cnm ne kadar güzel otel çok farkli bir yapı merak ettim şimdi etrafından resim var mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgecim gercekten Guzel bir oteldi,başka fotografları var sonraki yazılarda koyarım senin icin.yazlıktayim bilgisayarıma ulasınca insallah.opuyorum

      Sil
  11. wow harika görünüyor. Kalmak isterdim...

    Kimbilir belki birgün bizede kısmet olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın insallah yolunuz düşer ve oraları da görürsünüz.Sevgilerimle

      Sil
  12. şu cayır cayır sıcak günlerde taşın serinliğini hissettim çok güzel bir yermiş evde yer kalmayıp otele yerleştirilmeniz bence pek bir iyi olmuş:)sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sana katılıyorum Sevde,İZmir'e geri donduk ve sıcaklar kavuruyor.Aklimda hala o serin oda var.keske oda paket yapılıp taşıyabilseydi :)

    YanıtlaSil
  14. cok guzelmıs bayıldım kaldıgınız otele

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir yere benziyor... ben de çocukları alıp 2 gün kaçmak istiyorum oralara. çok da merek ediyorlar. uzun zaman yurtdışında kalıp dönünce çocuklara heryeri göstermek geliyor içimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ülkemizdeki bütün güzellikleri çocuklarla yeniden keşfetmek harika bir fikir.umarim imkan olur ve keşfedersiniz :)sevgilerimle

      Sil
  16. Sevgili Hümeyra Hanım,
    Sizi,oğlunuzu ve değerli eşinizi tekrar ağırlamaktan mutluluk duyarız. Bir telefon açmanız yeterli:)
    Güzel yorumlarınız için de ayrıca çok teşekür ederiz.
    Buarada siteniz harikaymış. Tebrik ediyorum.

    Sevgiler

    Gamze
    www.frescomansions.com
    Tel:+90.384 341 66 60
    Musa Efendi Mah. Esat Ağa Sok. No:15 Ürgüp

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Gamze ,sizin kadar misafirperver ve aciksozlu bir insanla tanismaktan ve otelinizde kalmaktan dolayı cok memnun olduk.Asli Hanim'a hoş sohbet esligindeki kahveler icin tekrar teşekkür ediyorum.Blogumu beğenmenize sevindim.Tekrar gorusmek üzere.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...