•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

27 Eylül 2012 Perşembe

DIY

Dıy olayına bir de ben el atayım dedim.Tv de, çizgi filmler dahil(bkz.caillou bile bu işlere girmiş)insanlar her program da geri dönüşüm işinden bahsediyor.Tüketim çılgınlığı zirve yapmış olsa gerek,kadınların en ilkel güdülerinden,ki bu ''yeni bir şey alma''oluyor,birinin önüne geçerlerse bundan sonra tv'nin gücünü hafife almıycam.Ben de eski bir mumluk ve minik bir hasır sepeti kendimce yeniden kullanıma açtım.


                 MALZEMELER:Eski bir mumluk,hasır bir sepet ve beyaz sprey boya.


Ben bu malzemeleri dışarda bırakıp içeri gittiğim anda,oğlum mumluğun altına göz koymuş''kral tacı''yapmak için mumluğu almış ama üstteki cam kısmını kırmış,biryerine birşey olmadığı için şükrettim.Bir süre mumluğun alt kısmı başında kral gibi gezdi.Ben de o sırada yeni bir çözüm ürettim.


Sürpriz çözüm(Mickey Fare'nin Klüp Evi'ni zileyenler bilir sürpriz çözümü:)) için gerekli malzemeler:kalın karton parçası,ben Dominos Pizza'nın kutusundan çıkarıp kestim,reçel kaplarından birinin üst kapağı,aliminyum folyo.


Kral tacının boşluk kısmını,alimünyum folyo ile kapladığım kartonla doldurdum. 


Geçen yıldan kalan yılbaşı süslerini de yaptığım dekoratif objenin içine yerleştirdim. 


Hasır minik sepeti de sabunluğun altına geçiriverdim.İşte benim de bir eserim oldu...

Mutlu Ailesi için GELECEĞE NOT(Deniz'den inciler): 

Bu yazımdan itibaren,oğlumla ilgili aklımda kalmasını istediğim şeyleri en alt kısma eklemeyi planlıyorum.Aslında,ben de diğer blogger arkadaşlar gibi sadece oğluma özel bir blog açmayı planlamıştım ama bu yoğunlukta iki bloğu idare etmem çok zor.Ben de oğlumla ilgili hatırlamak istediklerimi buraya not düşücem.Bu kısım bana ait,okumak isteyene de açık.
  • Oğlumla gece yatmadan evvel bir ilan ı aşkımız olur,birbirimizi ne kadar sevdiğimizi söyleriz.Dün gece bana ''Annecim seni binsonsuz,binsonsuz seviyorum''dedi,çok hoşuma gitti.
  • Denizciğimi anaokulu oyun gruplarından birine yazdırdık ama gitmek istemiyor,benim işyerime gelmek istiyor.Anaokulu  benim işyerime çok yakın,çıktığında bana uğruyor.Bizim işyerinin yemekhanesine restaurant diyor,işyeri yemeklerini de çok seviyor,en çok da poşet ekmeği.Bir de poşetli ekmeği kendince seviyor''güzel ekmek,tatlı ekmek,yakışıklı ekmek ''diye sonra da yaptığı yakışıklı ekmek tanımlamasına dakikalarca gülüyor,o kadar içten gülüyor ki ben de onunla birlikte gülüyorum.
  • Babasına ''Emre''diye hitap ediyor,bir de ekliyor''Ayşe'ye(Ayşe Hümeyra) Anne denir,Emre'ye Emre''deyip gülüyor.
  • Bilgisayar ve telefonla oynamasına yasak koyduk çünkü ben bir işle uğraşırken bir bakıyorum telefonumu kapmış oyun oynuyor,bilgisayardan ''friv'' e girmeyi de öğrenmiş küçük bilmiş,açmış siteyi oyun oynuyor.Teknoloji bağımlısı olsun istemiyorum,oyuncakla oynasın istiyorum o yüzden yasak koydum;ne zaman gizlice eline telefonu alacak olsa bir anne bakışı fırlatıyorum,hemen''Anne bisayaar ve telefon yasak çünkü yasak...''diyor.Ben de çaktırmadan gülüyorum.

22 yorum:

  1. canım benim seninki DIY içinde DIY olmuş:)) kaşla göz arasında kırmış bizim yakışıklı:))) ama olsun becerilerini geliştirmene yardımcı oluyor çocuk:)) ellerine sağlık çok şık olmuş, ne iyi düşünmüşsün. güle güle kullan cicilerini.
    deniz'in incileri iyiymiş, "ayşe'ye anne, emre'ye emre denir" çok güldüm:))
    öptüm sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nagehancım,oğlum bana hergün birşeyler öğretiyor.İçimde bir Martha Stewart varmış da haberim yokmuş :)Biz de öpüyoruz(oğlum öpmeyi öğrendi onu yazmayı unutmuşum bak,ağzını açarak kocaman bir öpsün seni:)).

      Sil
  2. Mumluk çok hoş olmuş Hümeyracığım, Deniz'den incilere de bayıldım:)) "Yakışıklı ekmek" mi, ilahi Deniz, sen beni güldürdün, Allahtan seni güldürsün:))Öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim,o bölümü kendim için yaptım,ilerde sen de göreceksin :)çoğu şey unutuluyor,böyle şeyleri akılda tutmak zor oluyor.Bunları açıp okuduğumda hafızamda o an tekrar canlanacak.Mumluk uzun zamandan sonra yaptığım ilk eserim(kalfalık dönemi).Bizde öptük seni(yukarıda Nagehanın mesajındaki gibi öptü oğlum seni de:))

      Sil
  3. çok güzel çok sempatik olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, fikir çok hoş...

    Böyle geri dönüşüm ve yenileme çaışmalarını çok seviyorum, süper olmuş. Paylaşımınız için teşekkür edeirm...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Sİbel Hanim :)oncesi ve sonrası çalısmalarını cok seviyorum bir tane de ben yapayım istedim.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Çokda güzel olmuş ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  7. Çok beğendim. şık duruyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim .Öncesi ve sonrası çok fark etmiş.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir site yeni keşfettim ve yaptıklarını çok beğendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sokak hayvanları için bir şeyler yapmaya çalışmanız çok güzel bir şey.Blogunuzu takibe almayı istedim ama izleyiciler kısmı yok.Sevgilerimle.

      Sil
  10. Elinize sağlık blog adınızı vererek bir çalışmanızı sayfamda kullandım,sevgiler..:)BaharınEvEkonomisi
    https://www.facebook.com/pages/Bahar%C4%B1n-EV-Ekonomisi/489028634468843

    YanıtlaSil
  11. sanki english home ürünleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. English Home ürünlerini severim ama rakip de olabilirim :)

      Sil
  12. Harika! ben bu dönüşümleri çok seviyorum ne iyi yapmışsınız,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...