•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

12 Ekim 2012 Cuma

Diy-2

Bu aralar kendimi yorgun hissediyorum ama ıvır zıvır işlere gelince canlanıyorum.Bu da benim günlük hayatın rutininden sıkıldığımı gösteriyor aslında.Psikiyatrist yaşam gurusu bir Şükriye Ablam var, o hep der ki''Allah rutininizi bozmasın'',çok hoşuma gider onun bu tür söylemleri.Bazı insanlar vardır,bir olaya senin göremediğin bir açıdan bakarlar ve hayatını kolaylaştırırlar işte,Şükriye Abla da onlardan.Aslında onun da bahsettiği gibi,rutin çoğu zaman insana yaşam kolaylığı sağlar,rutinin şaştığında nevrin döner.Fakat,ben bu aralar birazcık da olsa rutinden çıkmak istiyorum.Bu yazıyı okuyanlar şöyle düşünecekler''Hümeyra rutinden çıkmak adına yaptığın şey,kavanoz süslemek miydi'' evet buydu, napiim çılgınlığım da bu kadar işte :)Daha başka eylemlerim de var kendim adına yaptığım,fena gitmiyorum aslında.
Herneyse gelelim kavanozlara;önceden bu kavanozlar dilimlenmiş zeytin kavanozlarıydı ,ince,uzun manken gibiler değil mi?Ben de güzellikleri boşa gitmesin, değerlendireyim diye altın renkli sprey boyayla kapaklarını boyadım.


Hayvanları yapıştırma işini silikon tabancası ile yapacaktım ama bozulmuş,onun yerine yapıştırıcı kullandım.Bu işlemde fazla silikonu ya da yapıştırıcıyı kapaktan iyi temizlemelisiniz,yoksa boyanınca o fazlalıklar çirkin görünüyor.


 Kavanoza yapıştırmak istediğiniz şey,girintili çıkıntılı ise işlem zorlaşıyor,ben epey zorlandım.Birkaç kat boyamak durumunda kaldım girintili kısımları(şirinlerin burnu,kollarının altı gibi)sonrasında kuruması gecikti.Birkaç gün sonra kurudu zannedip kapağı elime aldığımda boya elime çıktı.Tabi parmak izimde şirinlere,Şirinler üzerinde iz bırakanlardanım :)


Ufuk Özkan'ın bıyıklarını altın sarısına boyamak aklımdan geçmedi değil ...


İneği yapıştırdığım kapaktaki yapıştırıcı fazlalıklarından yukarıda bahsetmiştim,siz dikkatli olun.Aceleci olmayın:)


Ve sonuç...Fotoğraf makinamın ayarlarını değiştirmiştim,bu yüzden fotoğraflar isteğim kalitede olmadı.Ama,siz ana temayı anladınız sanırım.Pek çok yabancı blogda gördüğüm birşeyi ben de denemiş oldum.Tavsiye ederim,rutininizi bozun :)
Not:Çekilişe katılanların yorumlarını seviyorum,birsürü sessiz izleyicim varmış,mutlu oldum.

31 yorum:

  1. Günaydın, ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar bu tür çalışma bende yapıyorum.Ancak ben metal ev aksesuarları üzerinde çalışmıştım.Plastik veya yumuşak meteryalde hiç denememiştim.Tebrik ederim.Kavonoz fikri çok güzel...Benim yaptığım çalışmalardan da blogumda mevcut görmek isterseneiz Craft&My Handcrafts başlığı altındaki yayınımda bulunan ibrik ve Şamdan DIY Tekrar tebrikler Fikir olarak süper ellerinize sağlık...Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin olmuşlar gerçekten de. Ben de hep görüyorum bloglarda ama elimin altında olmadığından bu tarz hayvancıklar kalkışamıyordum bir türlü:)
    Evde çocuk olmasının faydaları işte:)
    Güle güle kullanın ailecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,oğlumu ikna etme kısmı da epey zor oldu aslında.Normalde yüzüne bakmadığı oyuncaklar kıymetli hale geliverdi :)Siz de sürpriz yumurtalardan faydalanabilirsiniz.Hayvancıklar da dia alışveriş marketindendi,hala varmıdır bilmiyorum.sevgilerimle

      Sil
  3. Sevgili Alyamina,teşekkür ederim.Ama orjinal fikir bana ait değil,ben kendime göre uyarladım.Yabancı bloglardan birinde görmüştüm.Bloguna uğruyorum,takipteyim :)görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  4. Canım çok güzel olmuş ellerine sağlık,bizim çocukların oyuncaklarının bu şekilde değerlenmesi çok hoşuma gitti:)aklıma harika bir fikir getirdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Didoşum,senin eserini de merakla bekliyorum :)

      Sil
  5. Çok şirin olmuş elinize sağlık. İçlerine ne koymayı düşünüyorsunuz. Mini çakılları aynı boya ile boyayıp doldurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,anneme hediye ettim kavanozları.Buzdolabının üzerine koydu,hoş görünüyorlardı.Ama sizin fikir de çok güzelmiş,söyliim belki uygular.Sevgiler.

      Sil
  6. çok güzel olmuşlar bayıldımm elinize sağlık.ben de yapmak isterdim ama en son sehpa boyama deneyimim hastaneyle sonuçlandı:(sprey boya dokundu alerji yaptı sehpamda yarım duruyor hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Geçmiş olsun size.Tehlikeli aslında sprey boya işleri.Açık hava da yapsan bile mutlaka solumak zorunda kalıyorsun.Maskeyle yapmak gerek hatta kalın maskeler var,onlarla yapmalı.Sehpanız bu haliyle değişik bir akım yaratır belki:)yapışkanlı kağıtlardan deneyebilirsininiz.Görüşmek üzere

      Sil
  7. Çok beğendim... Altın yumurtlayan kavanozcuklar:D Fikir süper...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence altın yumurtlayan kavanozcuklar harika fikirmiş :)Keşke öyle olsaydı.Teşekkürler.

      Sil
  8. Ayşecim süper olmuş, bizim de küçük oyuncaklarımız olmaya başlayınca yaparız belki Adamla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsınız tabi,Ada çok yardımcı olur o tombik parmaklarıyla :)Çok özledim ben sizi,buluşma vaktimiz geldi.Öpüyorum.

      Sil
    2. Merakla bekliyorum buluşma vaktimizi:)

      Sil
  9. evde bir "deniz" olmadığından, oyuncakta yok tabiki. ama ben bayıldım bu kavanoz kapaklarına. derhal oyuncak edinmeliyim:))
    ellerine sağlık canım benim:)
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncaklar sadece oynamak için değildir.Biz de gelemedik ki sana,oyuncaklarımızı unutup gidelim sende,işine yarasın :)Teşekkürler,sen bunlardan daha güzellerini icat edersin bence.Öptük

      Sil
  10. Süpeeer olmuşlar:))Çoook beğendim.Elinize sağlık.En kısa zamanda bende yapacağım.Sevgileer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,daha güzellerini yaparsınız bence.sarelle kavanozlarını cok beğeniyorum,hani su teneke kapaklı olanları.varsa onları değerlendirebilirsiniz.gorusmek uzere

      Sil
  11. Bayıldım iki çocuk annesi olarak onlar büyüdüğünde kalan mama kavonozları ve oyuncaklarla herkese hediye yapılabilir süper...

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım iki çocuk annesi olarak onlar büyüdüğünde kalan mama kavonozları ve oyuncaklarla herkese hediye yapılabilir süper...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız, minik oyuncaklar da aradan çıkmış olur.Üzerine illa oyuncak yapıştırmak gerekmiyor,değişik versiyonlarını yapabilirsiniz.Kolay gelsin :)

      Sil
  13. ay ay ayy ben buna bu fikre bayıldımm :)
    kızımın ne kadar minnacık oyuncakları varsa deşicem sepetinden bulucam saklıcam kendime olmadı yenilerini alırım
    hatta hatta süpriz yumurta mı alsam bi koli :D
    Ya bayıldım ben bu fikreee :)
    domates kavanozlarıma şirinleri koyarım
    turşularıma hayvan figürlerini
    baharatlarım için minik objeler
    ay ayy :)
    bissürü ampül yandı kafamda çooooooook saol
    Gel öpcem seniii ;)

    YanıtlaSil
  14. Size ilham verebildiğime sevindim,bu konu herkesin ilgisini çekmişti ama en güzel ve heyecanlı yorum sizinkisi sanırım :)Yaptıklarınızı görmeyi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  15. ama bunlarr çok şeker olmuşlaarr:)
    emeğinize sağğlık..
    çok ciciler çookk..
    kucak dolusu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş vakit ve enerji bulsam daha planlarım var aslında.içten yorumunuz icin cok tesekkurler.benden de sevgiler;)

      Sil
  16. çok güzel olmuş ellerinize sağlık acaba ne tür boya kullandınız, bende denemek istiyorum ama hiç bilgim yok

    YanıtlaSil
  17. iyi günler, çok güzel olmuş, çok beğendim elinize sağlık. bende yapmak istiyorum ama hangi tür boya ile boyadınız, ne boyasıyla
    denemek istiyorum ama bu konularda pek bi bilgim yok, heveslendirdiniz beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığım boya,sprey boya olarak satılıyor.Koçtaş vb yapı marketlerde ya da nalburlarda bulabilirsin. Boyama işlemini açıkhavada yapmanı tavsiye ederim.Bir de karton koli gibi birşeyin için de yaparsan boya etrafa dağılmaz temiz çalışırsın.15-20 cm uzaktan püskürtürsen boya daha güzel dağılır.Bir kat boyadıktan sonra kurumasını bekleyip ikinci katı atabilirsin.Kurumazsa ikinci kat boyasında dalgalanmalar olabilir.Kolay gelsin :)

      Sil
  18. başka bloglarda birçok kereler kullanılmış bir fikri kullanmanızı mı yoksa sanki başka bir renk yokmuş gibi sadece altın kullanmanızı mı eleştirsem bilemedim. fikri beğendiğinizi belirtip biraz da inovatif davransaydınız bu kadar sert eleştirmezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirinizi sert bulmadım sadece yazımın sonunu okumadan yorum yazdığınız için önyargılı buldum.Bakınız şurada...''Pek çok yabancı blogda gördüğüm birşeyi ben de denemiş oldum'' diyerek yazımı bitirmişim.Altın sarısı sevdiğimi blogu takip edenler bilir,bununla ilgili pek çok yazım var.İnovatifi cümle içinde doğru kullanan birinin takipçim olmasını isterdim ama niyetinizi sevmedim.İsminizi vermemeniz de bunu kanıtlar nitelikte.Siz iyisimi beni okumayın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...