•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Ekim 2012 Çarşamba

Gömlek boyama


Bayramdan beri yazamıyorum,günlerim epey yoğun geçti.İstanbul'a gittik küçük bir İstanbul tatili yaptık ailece,dönüşte İstanbul trafiğine takılarak uçağımızı kaçırdık.Müthiş heyecanlı dakikalar geçirdik,pusetle koşan bir kadın ve pusetin içinde müthiş eğlenen ''anne daha hızlı,herkesi geçmeliyiz'' diyen bir çocuk :)Bir İzmir'li olarak İstanbul'un trafiğini de görmüş olduk.
Kot gömleğimi giyersem yolculukta rahat ederim diye düşündüm ama bir de baktım ki en alt kısımda sarı lekeler var.Burada görmüş olduğum tekniği uygulamaya karar verdim. 


Önce gömleğin alt kısmını bağladım,kumaş çamaşır suyuna girince dalgalı bir renk açılması olsun istedim.Bu tekniği gördüğüm sitedeki kız,önce kumaşın bir kısmını saf çamaşır suyunda 3 dk.tutuyor,sonra daha altta kalan kısmını %50 su+%50 çamaşır suyu karışımında 30 dk tutuyor.Böylece kat kat renk açılması oluyor.Aynı işlemleri tekrarladım ama kaliteli çamaşır suyu kullandığım için,gömlek kumaşında istediğim miktarda renk açılması olmadı.Leke de yerinde duruyordu.Reklamlardaki ''inatçı leke'' denen şey benim gömleğimi bulmuş.Denerseniz ucuz çamaşır suyu kullanın ve mutlaka eldiven takın derim.


Leke inatçıysa ben daha inatçıyım,hemen tekstil boyalarımı aldım ve lekenin üzerine güzel bir robot yaptım.Diğer tarafa da bir roket ve şimşek kondurdum.Şablonları ve boyaları Tchibo'dan geçen yıl almıştım.

               
               Yaşasın,Oğlumla parka giderken giyecek eğlenceli bir gömleğim oldu...


Bu arada yetenekli bir blogger arkadaşım bana ödül yollamış.Ödül için teşekkür ederim.Ödülümü buradan görebilirsiniz.Blog yazmaya ilk başladığım zamanlarda beni blog listelerine alarak ve bloglarında benden bahsederek destek olan arkadaşlarım geldi aklıma...Yeri gelmişken hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

20 yorum:

  1. Çok şeker olmuşşşş:)) Altına tayt ve spor ayakkabıyla kombinledim birden, güzel ve rahat bir park kıyafeti:)) Bu arada ödülün hayırlı olsun canım:) öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım,bu arada ''beni nelerin mutlu ettiğine dair ''bir mim yollamıştın unuttum sanma,sadece uygun bir zamanda düşünerek cevaplamak istiyorum :)Biz de seni öptük.

      Sil
  2. çok beğendim;)şablon çok şirin ve farklı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yasemin,paketin içinden 5 tane kadar şablon çıkmıştı,ben oğlumun seveceği birşeyi tercih ettim,malum park kıyafeti ya :)

      Sil
  3. pusetle koşan anne, ve çılgınlar gibi eğlenen çocuk manzarası geldi gözümün önüne çok güldüm:)) nasıl döndünüz anlatsaydın, merak ettim:))
    gömlek şahane olmuş, ellerine sağlık. kullandığın şablonlar sıradışı, müthişsin:) güzel günlerde kullan.
    öpüyorum anne&oğulu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancım,oğlum çok eğlendi ama ben koştururken su içinde kaldım.Saolsun Atlas jet firması bize yeni birer uçak bileti + 10 lira(yıpranma payı olabilir:)) verdi.2 saat gecikmeli de olsa İzmir'imize kavuştuk.Robotları çok seviyoruz bu aralar.Bir ara da yıldızları denemek istiyorum bizde şablonlar gökyüzü üzerine.Bizde seni öptük.

      Sil
  4. Ben de bu sıralar tekstil boyalarına taktım, taktım derken kafamdan düşünüyorum daha öyle yoğun bir icraata geçemedim:)
    Şimdi sen de gördüm iyice gaza geldim ne hoş olmuş.
    Güle güle giy yeni haliyle de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayda,boyama işinde yetenek kadar sabır da önemli.Boya kurumadan şablon kaldırılmamalı,boyamaya başlarsan aklında olsun(tecrübemle sabit:))Çantalarında değişik şekiller hoş olacaktır.Birkaç yerde el yapımı şablonlar görmüştüm,istediğin desenleri oluşturabilirsin istersen.Görüşmek üzere.

      Sil
  5. Cok hos olmus. Hmmm hemn denemeli, oglum bayilacak!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nalan,aklında kalmasın hemen dene derim.Yetenekli bir bayansın ortaya çok güzel şeyler çıkacağından eminim.

      Sil
    2. :)) Denemez miyim? Tesekkürler Humeyracim!

      Sil
  6. harıka olmuş canım ıyıkı lekelenmıs:))) bu arada nıye daha once blogunu ızlemeye alamamışım bılemedım:((

    YanıtlaSil
  7. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person's website link on your page at appropriate place and other person will also do similar in support of you.
    my site > Organik hayat dostu döküm tencere ve döküm tavalar

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuşşş:))

    YanıtlaSil


  9. Review my ρаge :: tantra
    Here is my weblog ... top notch sensual massage london

    YanıtlaSil
  10. harika bir çalışma olmuş ellerinize sağlık bende çok seviyorum dıy projelerini.Bloguma beklerim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...