•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

1 Ekim 2012 Pazartesi

Mutfak dekorasyonum

Salondu,yatak odasıydı derken sıra geldi mutfağa.Mutfak evin genel dekorasyonundan ayrı.Country stilinde dekore etmişim.-mişli geçmiş zaman ekini,o zamanlar dekorasyonla çok ilgili olmadığımdan kullandım.Beğenilerim değişmedi,hala seviyorum mutfağımı.Duvarlar fayanslarla döşenmişti. Buraya taşınmadan evvel fayanslardan birkaçı duvardan düşmüştü ben de ustaya tamamını söktürüp fildişi rengine boyatmıştım.Sıkılınca da Pınar,duvarı görmüş olduğunuz yeşil renge boyadı,özellikle ismini yazıyorum :)


Damacana kılıfını şu yazımdan hatırlayabilirsiniz.


Çiçeklerim o kadar büyüdüler ki,bu gidişle tv'yi görmemiz zor olacak.


Cam ocak almak isteyenlere küçük bir tavsiye;eğer benim gibi zaman zaman sakar günleriniz varsa ,cam üzerine demir ayakları olan ocakları(yani tüp ya da doğalgazla çalışan) almamanızı öneririm.Birkaç kez demir ayakları cam kısma düşürdüm,cam çatladı.Bir de su damlaları bile leke yapıyor,silmek gerekiyor.İşiniz varsa ve yağ lekelerini hemen silemezseniz sonrasında onları kazımak zorunda kalıyorsunuz,o da cam kısmı çizebiliyor.Tamamı elektrikli olan cam ocakları kullanan arkadaşlarım,leke tutma sorunu haricinde çok memnunlar.Tüpün kapladığı alanı kazanmış oluyorsunuz ve gaz kaçağı gibi sorunlar olmadığı için uygun yaştaki çocuklar yemeklerini kendileri ısıtabiliyor.


Mutfak dolaplarının kulplarını,bütçemi sarsmayacak daha romantik olanlarıyla değiştirmeyi planlıyorum.


Bu köşe,evcilik köşesi gibi :)


Çiçekleri balkondakilerden koparıp diktim,bu çiçek türü yer ayırt etmediği için burada da büyüdü.


                                   Bu ferforje rafları da şuradaki yazımdan hatırlarsınız belki.



48 yorum:

  1. Cok guzel olmuş cok zevklisiniz.gule gule iyi günlerde kullanın.saksilardaki çiçek ayrıntılarını cok sevdim.masa ve örtüsüne de bayildim sevgiler... www.mycolurfulife.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için.Yapay çiçek almak istemiştim ama fırsat olmadı canlı çiçek diktim saksılara.Bu halini de sonradan sevdim.Masa örtülerimi hep aynı tarz alıyorum genelde.Alışkanlık sanırım.Görüşmek üzere.

      Sil
  2. Hasret kaldığım kocaman mutfak... Ne güzel.. Darısı başıma diyeyim bari... O masada kahvaltı ne keyiflidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ayda,darısı başına.Keyif konusunda haklısın,haftasonu kahvaltılarımız meşhurdur :)Fotoğrafçılık konusunda senin kadar yetenekli olmayı isterdim,benim için mutfağı çekmek çok zor oldu.Aydınlık fotoğraflar olsun diye haftasonu çektim fotoları ama ışığı yine ayarlayamamışım.Aydınlık fotoğraflarda mekanlar daha geniş ve ferah gözüküyor.Fotoğraf çekme yeteneği konusunda da darısı benim başıma inşallah.Görüşmek üzere

      Sil
  3. çok düzenli, çok güzel bir mutfak. emeğinize sağlık :) damacana örtüsü ise harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,düzeni severim özellikle tezgahın üzerinde fazla şey olmamasını.Damacana örtüsü blogger bir arkadasımın üretimi.(Linki vardı yazının içinde)sevgiler

      Sil
  4. Duvar rengin çok güzel olmuş ağır bir renk ve mutfağının dolab renklerine çok güzel uymuş, özgenin damacana kılıfıda mutfağında harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Damacana kılıfını Özge'den aldığım günü hatırladım da ne güzel bir gündü :)Sizinle tanışmak keyifliydi öpüyorum Özgecim.

      Sil
  5. çok güzel bir dekorasyon örneği olmuş.. bayıldım :) emeğinize sağlık.. keşke eliniz değmişken tezgah üstü hariç bütün duvarlardaki fayansları kırsaymışsıznız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diğer fayansları da kırdırmayı planlamıştım aslında ama ustaya zor geldi sanırım,planladığım gibi gelişmedi olaylar...Fayans yerde güzel ve orada kalmalı :))

      Sil
  6. Harika genişşçe çok sevilesi bir mutfak, ama biliyorsn ki benim en sevdiklerim masa ve sandalyelerin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu özenle yayınladım Sevgili Zeynep :)Masa ve sandalye fotoğrafını yazıya eklerken aklıma sen geldin zaten.Sevgiler...

      Sil
  7. ne kadar ferah derli toplu ir mutfak! içinde mutlulukla sevgiyle pişsin yemekler! huzurla afiyetle yiyin!

    YanıtlaSil
  8. bu arada su bidonu örtüne bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dileklerin için.Damacana kılıfını ben de çok severek aldım,renklerini mutfağa göre ayarladım.Özge'nin blogunda çeşit çeşit var kılıflardan.Görüşmek üzere.

      Sil
  9. cok keyifli,sevimli bir evin ve mutfagin var,huzurla yasa ins:)
    ben de en kisa zamanda english home'a gidip iki katli raf almam lazim,cok guzel durmus/....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gül.Al tabiiki, sen onu daha güzelleştirirsin :)

      Sil
  10. Evin çok hoş,çok zevkli güle güle otur canım,duvarın rengine ve mutfak masa-sandalyelerine bayıldım..
    Mutfağımı değiştirmek istiyorum ama başka başka işlerden fırsat bulunca...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim.Mutfak değiştirme işi çok zahmetli zaman ve bütçe gerektiren bir iş.Ustalarla yapılan her iş planlandığı gibi gitmiyor.Kendinizi hazır hissettiğinizde gücünüzü topladığınızda :)sizden harika bir mutfak dekorasyonu çıkacağını düşünüyorum.Bu arada ilk takip ettiğim bloglardansınız,sizi burada gördüğüme sevindim.

    YanıtlaSil
  12. çok sıcak, çok güzel bir mutfak. yalnızca dolap kapaklarının tamamen cam olması biraz göz yorucu olmuş. bir de sürekli düzen gerektirir ama genel olarak çok hoş bir dekorasyon olmuş, güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kapakların cam olmasını seviyorum.Fazla bir eşya olduğunda biriktirmeden, hemen elden çıkarıyorum kalabalık görünmesin diye.Bir bakıma iyi oluyor benim için :)

      Sil
  13. çok ferah, geniş şahane bir mutfak. senin zevkinle birleşince sonuç ortada. iyiki fayansları kırdırmışsın. çok güzel olmuş, duvarın rengi şahane.
    bir de mutfaktaki evcilik köşesi gibi olan köşelere bayılırım. zevklisin hümeyra'cım daha önce söylemişmiydim acaba?? :))
    öptüm seni ve yakışıklı oğlunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancım teşekkür ederim.Blogculuk işinde insanları motive eden şeyler yorumlarmış bunu öğrendim.Güzel yorumları görünce beğendiğin ya da yapıp hoşuna giden şeyleri paylaşmak istiyorsun.Beni hep desteklediğin için teşekkür ederim(oscar konuşması gibi oldu farkındayım:))öptük bizde seni.

      Sil
  14. çok çok şık bir mutfağınız var...benim tarzıma çok yakın.mutfakta detayları çok seviyorum ama temizlerken çok zorlanıyorum...bu aralar biraz eksikleri olsada istediğime yakın bir dizayna sahip mutfağım .paylaşım için çok teşekkürler.bende kendi eksiklerimi gördüm...hep mutlu ve güzel zamanlar geçirirsiniz mutfağınızda inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mihrimah,eksikler tek tek zaman içinde tamamlanınca daha şık birşeyler çıkıyor ortaya.Kapalı dolaplarda saklanan şeyler çok temizlik istemiyor,açıkta olan kısımlarda da eşyaları az tutuyorum.Temizlik çok sorun olmuyor.Sen de iyi günlerde kullan mutfağını.Sevgiler...

      Sil
  15. benim mutfağıma nekadar benziyor,fayanslarımız dolaplarımız aynı bir tek boyalı köşeniz farklı bayıldım

    YanıtlaSil
  16. Aynı apartmanda oturuyor olabiliriz Gülşah :)Boyalı kısmı tereddütle yaptım ama güzel oldu.Biraz risk almak gerekiyor galiba...

    YanıtlaSil
  17. bende tüm bayanlar gibi çok beğendim
    tüm detaylar özenle seçilmiş geniş geniş ne güzel
    o mutfakta karşılıklı çay içmeye gelsem misafir olarak
    olurmu:-)
    sevgilerle..AHLAM

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim,tabiki gelebilirsin,çay,kahve içeriz birlikte.Blogunda bir sürü tarif var birini de birlikte yaparız fena mı olur :))

    YanıtlaSil
  19. olmaz mı arkadaşım inşalah yapar yapar yeriz
    sanırım daimi ziyaretçilerin arasında olacağım..

    YanıtlaSil
  20. Herşeyi çok beğendim dolapların cam olmasıda iyi fikir çoğu, cici eşyalar saklanıyor, böyle daha güzel raf örtüsüde dikkatimi çekti kapitoneye benziyor, güle güle oturun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,cam dolapları cok seviyorum.Hem bu sayede fazla ivir zivir almıyorum.Kapitone gibi örtüler ama icinde yumuşak birşeyler yok,benim gibi sakar biri icin ideal;)gorusmek üzere.

      Sil
  21. çok güzel olmuş masa ve sandalyenizi nerden aldınız acaba englısh home da görmüştüm sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkea'dan almıştım,hala da var görüyorum.English Home belki mağaza dekorasyonu için kullanmış olabilir.masa ve sandalyelerden memnunum.Tek dezavantajı biraz ağır olmaları.

      Sil
    2. teşekkür ederim netten bakacağım

      Sil
  22. Merhaba bende çok beğendim mutfağınızı. 3lü baharat takımlarını çok beğendim..nerden aldınız sorabilir miyim..

    merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Merve,kapağı kuşlu olanlardan bahsediyorsun sanırım.Onları Tepe Home'dan almıştım.Geçen gün gezerken gördüm indirimdeydiler almak istiyorsan bir uğra derim :)

      Sil
  23. Masanızı ve tv'nin bulunduğu köşeyi, çok beğendm.Ama keşke duvarlar fayans yerine silinebilen bir boya olsaymış;dekroasyonda kullanığınız objeler kendini daha çok gösterebilirdi sanıyorum.Çünkü hepsi çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve ilk taşındığımızda tv'nin olduğu duvarın fayansları eksikti,ben de tamamını söktürdüm.Tüm mutfağın fayanslarını söktürmek zaman alıcaktı ve dolap aralarına yeni fayans seçmek gerekecekti.Ben de kısa yolu seçtim.Ama haklısın boya olsaydı daha sade bir görüntü olurdu.Teşekkür ederim.

      Sil
  24. selam adaşım, damacana örtüsü, tepsilerin, mutfağın kısacası hepsi harika çok beğendim güzel günler geçirmeniz dileğiyle:) hümeyra gümüş

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Hümeyra,teşekkür ederim.Aynı zamanda yaştaşız da :)

    YanıtlaSil
  26. Beyaz bir mutfak insanda yemek yapma hevesini artırıyor bence...

    YanıtlaSil
  27. Sandalyeler, Televizyonun olduğu duvar rengi, çiçekler, ferforje aksesuarlar.. Sıradan, modern bir mutfak nasıl becerikli ellerde bir country mutfağa dönüştürülür sorusunun cevabı gibi mutfağınız. Şimdiye dek kulpları yenilemişsinizdir diye tahmin ediyorum ama yine de önerim var. Koçtaşta romantik ve vintage görünümlü porselen üzeri çiçek desenli ve bakır renk montaj kısmıyla tam istediğiniz görüntüyü elde edebileceğiniz kulplar var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beni onore ettiğin için :)Kulpları değiştirdim geçen ay .Koçtaş'takilerin rengi dolap rengiyle uyuşmadı.görüşmek üzere

      Sil
  28. Çok hoş bir dekorasyon olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Mutfak dekorasyon icin
    http://www.tezgaharasicami.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...