•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

17 Aralık 2012 Pazartesi

Abajur yenileme(yine bir diy)

Uzun zamandan beri aklımda olan bir projeyi daha gerçekleştirdim.Ne zaman Mudo'ya gitsem''ben bunları yaparım'' dediğim bir sürü şey olur.Geçenlerde yine orada bir abajur gördüm,bildiğimiz ağaç kütüğünün üzerine abajur başlığını,onun da üzerine 350 tl etiketini koymuşlar :)Ben de en sonunda abajurumu kendim yapmaya karar verdim(biraz daha bütçe ayırıp,istediğimi alana kadar işimi görecek bir şey)
İkea'ya gittiğim zaman basit bir abajur ayağı almıştım,üzerine istediğim gibi bir şapka bulamadığım için kenarda atıl bir şekilde duruyordu.Elimde Ürgüp seyahatinden kalma bir parça dokuma kumaşım da vardı.Bunları birleştirmeye karar verdim.Aklımdaki abajur ayağı için babama ''ağaç dalı bulursan sakla'' demiştim,saolsun aşağıda gördüğünüz dalları buldu bana.İşte fotolarla yapım aşamaları.

Malzemeler:Kuru dal parçaları,abajur ayağı,eski bir abajur başlığı,başlığı kaplayacak kadar kumaş,dalları birleştirmek için ip ya da benzeri birşeyler ve silikon tabancası.


 Abajur başlığıyla,Deniz uzun bir süre futbol oynadığı için tipi kaymıştı.Ondan dolayı başlığın etrafını, kumaşı ikiye katlayarak kapladım,işlem görüldüğü üzere basit.Kumaşı başlığın etrafını saracak şekilde kesiyoruz,sonra da silikon tabancası yardımıyla iki ucu üst üste yapıştırıyoruz.Abajurun alt ve üst kısmındaki kumaşı içe doğru sabitlemek,silikonun yapışkanlığını artırmak için mandal kullanmanızı öneririm.


Ayağı süslemek çok daha basit bir işlem.Kuru dalları abajur ayağının etrafına sarıp,sabitliyorsunuz.Burada ki sabitleme işlemini,babamın yaş ağaç dallarından soyarak elde ettiği ağaç kabuğuyla yaptım.Bu mevsim,ağaç budama zamanı olduğu için,dallar her yerde bulunabilir(demek istiyorum ki,dallar atıl durumdaydı herhangi bir ağaca zarar vermedim:))


 Bitmiş halini görüyorsunuz.Başlık gözüme biraz küçük göründü,içime sinmedi.Sanki uzun bir abajur ayağı,minik bir şapka görüntüsü oldu.Evdeki hesap çarşıya uymadı anlayacağınız...Ben de,evde bulunan başka bir abajurun başlığını dallarımın üzerine konduruverdim :)             


                                                                      Sizce hangisi?




31 yorum:

  1. Aslında ikisi de güzel olmuş.Arada sıkıldıkça değiştirirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ben de öyle düşündüm.Çabuk sıkılan biri olarak seçeneklerimin olması hoş bence :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık güle güle iyi günlerde Işık saçsın evinize ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ne güzel bir dilek olmuş Hande :)

      Sil
  3. Ne güzel yapmışsın Hümeyra, çok iyi akıl etmişsin gerçekten. Ben de hep görüyorum o abojurları ve o kadar para vermeye değmez diyordum. Dal toplamaya başlasam iyi olacak:)
    Bu arada ben iki türlü de sevdim, bir ay desenliyi bir ay beyaz olanı kullan bari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayda,dal toplama işi güzel bir kır yürüyüşüyle birlikte ne keyifli olur.Dalları biraraya toplayınca,acaba beyaz ya da altın sarısına boyasam mı diye düşündüm.Sonra vazgeçtim,başka bir sefere artık.Dönüşümlü kullanmak bence de iyi fikir.Görüşmek üzere.

      Sil
  4. Harika olmuş, ellerinize sağlık! İkisi de ayrı güzel bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,yaptığım şeyler beğenildikçe mutlu oluyorum :)

      Sil
  5. Gayet başarılı bir uygulama olmuş..ben sanki beyaz başlığı daha çok sevdim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Başlık kimbilir kaç kez değişecek :)

      Sil
  6. Vavv, ikisi de süper olmuş, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,bloğunuzu henüz keşfettim.Ben de yeni bir blog yazarıyım.Yenilemeniz çok hoş olmuş,özellikle kuru dallar farklı bir hava vermiş.Yanlız bir önerim olacak,umarım şımarıklık olarak ya da beğenemem olarak algılamayın lütfen;bence beyaz başlık hoş olmuş ama üzerine stencil çalışması yaparak yaprak deseni verebilirsiniz.Ben ahşap boyama yaparken kullanıyorum,beyaz başlığa kahve tonunda yaprak desenli stencil çalışırsanız,abajurun gövdesindeki kuru dallarla bütünlük sağlayabilir.Bu arada tavsiyeleriniz için ben de bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Rabia,önerin çok güzel.Ama,ahşap boyama da çok başarılı değilim.İnce el becerilerinde zorlanıyorum.Blogunu gezdim ve çok beğendim,ahşap boyamada başarılı olmasam da bakış açım fena değildir,senin yaptıkların da övgüyü hak edecek şeyler bunu söyleyebilirim :)Görüşmek üzere

      Sil
    2. Ben de çok teşekkür ederim Hümeyra.Çok mutlu oldum.

      Sil
  8. Ellerinizi sağlık çalışmanızı çok beğendim.En önemlisi eski eşyaları değerlendirip yeni şeyler yapmanız çok hoşuma gitti.Sizde muhakkak daha farklı fikirlerde ögreneceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mine,öyle güzel şeyler söylemişsin ki onore oldum.Görüşmek üzere umarım.

      Sil
  9. beyaz abajur halini daha sevdim:) super calısmalar...

    bu arada blogger annelerden gelıyorum, bana da beklerım
    mugeninlistesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz açık ara önde gidiyor,teşekkür ederim Müge.Görüşmek üzere.

      Sil
  10. Cok guzel olmus 2.daha guzek sanki ellerine saglik bayildim:)

    YanıtlaSil
  11. çok emek harcamışsın, kaplamışsın ama ben beyasever biri olarak tabiki beyaz diyorum. darılmadın değil mi?? beyaz kumaşla kaplasaydın diğerini tercih ederdim:)) ellerine sağlık canım, çok şık olmuş. kuru dallarını bu şekilde kullanmış olan etresan ve şık. zevklisin, zevkliiii. ve de becerikli:)
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancım teşekkür ederim,ben de ebatından dolayı beyazı sevdim zaten.Güzel iltifatlarını özlemişim :)Ben de öpüyorum seni

      Sil
  12. Fikir harika ve siz cok guzel yuapmissiniz. KEsinlikle Beyaz baslik daha iyi durmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Klasik beyaz her zaman kazanır :)

      Sil
  13. Bu hangi agacin dali hep ham renkte gordum ama bu boyali gibi duruyor cok begendim ..babanizdN rica etsem ogrenip yazar misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babam parktaki bir ağacın budanmış dallarını görünce benim için toplamış,ismini bilmiyormuş maalesef.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...