•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Ocak 2013 Perşembe

Bu harika oldu/diy

Merhaba,bu hafta bizim için epey zor geçti ama hastalığı atlattık sayılır.Oğlum ilk kez antibiyotik kullanmış oldu.Ben de 6 yıldan sonra kullandım.Doğal yaşa,gereksiz ilaç kullanma,herşeyi mevsiminde tüket vb derken antibiyotiği de yutuverdik :)Bu arada,bana yorumlarıyla iyi dileklerini ileten tüm blog arkadaşlarıma teşekkür ederim.Sizi seviyorum :)
İyileşir iyileşmez hemen bir proje geldi aklıma.Hani mutfak masalarının ya da restaurant masalarının üzerine mobilya çizilmesin diye koyulan kalın bir plastik materyal var ya onu kullanarak bir kemer yaptım.Deniz'in bembeyaz mutfak masamı çizmesinden bunaldığım için ben de o plastik örtüden aldım.Masanın ölçüsünü almayı unuttuğum için plastiğin uzunluğunu fazla tutarak satın aldım.Artan kısmı da aşağıdaki gibi değerlendirdim.

İşte malzemeler:
kalınlığı yaklaşık 3 mm'lik belinizin ölçüsü uzunluğunda plastik,makas ya da maket bıçağı,kurdele,perçin aleti eğer böyle bir alete sahip değilseniz,plastiğe istediğiniz çapta delik açabilecek kalınlıkta bir çivi,tükenmez kalem,mezura.


Ben 5,5 cm kalınlığında bir kemer yaptım.Plastiği düzgün kesmek çok zor, iyi ölçü almalısınız.Bunun için kendinize  kalemle referans noktaları belirleyin ve o noktaları birleştirin.Daha sonra kesme işlemine geçin.Ben makas kullandım ama ne kadar dikkat etmiş olsam da kemerde eğrilikler oldu.Maket bıçağıyla sert bir zeminde hatasız kesmek daha iyi bir fikir.


Belinizin ölçüsünü alırken şöyle düşünün;bir güzellik yarışmasına katılacaksınız ve vücut ölçülerinizi istiyorlar,ölçüyü nasıl alırsınız?Tabii ki belinizi en ince gösterecek şekilde mezurayı sıkı tutarak alırsınız değil mi?İşte kemerin boyu o :)Fazlalık bırakmayın çünkü kurdele kemeri genişletecek bkz.aşağıya.


Kemerin delikleri tam karşılıklı olsun.Ben delik aralarını göz kararı yapmıştım dolayısıyla o kısımlar eşit değil,ona takılmayın.Perçin cihazınız yoksa çiviyi ısıtarak plastiği delebilirsiniz.En son aşamada ,kurdelayı istediğiniz şekilde deliklerden geçirin ve uç kısımlarını  tel kaçmaması için yakın.


İşyerindeki arkadaşlarım kemerimi beğendi,mankenim ise arkadaşım Sinem.Kırmızı üniformasıyla kemer çok uyumlu oldu.Hani bazen elbisenizin rengine uygun kemer bulamazsınız ya,işte o zaman bu kemer kurtarıcı kuvvet olabilir :)


                 Evde fotoğrafımı çekecek kimse yoktu,kendimi çekmem epey zor oldu.Kalitesi kötü olsa da kullanımını görmeniz için fotoğrafları yazıma ekledim.



15 yorum:

  1. Ne güzel bir fikir...Çok da güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ben de ortaya çıkan üründen memnunum.

      Sil
  2. ooo gercekten cok hoş olmuş..ıyı fıkır:))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok iyi fikir çokda şık olmuş.yapacaklarımın arasında yerini aldı :) emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Yaptığın zaman ben de görmek isterim.Kolay gelsin :)

      Sil
  4. ne iyi fikir, ne kadar şık sonuç. sen çok hamarat oldun söylemiş miydim daha önce?:)
    antibiyotik işe yaramış:)) mavi gözlü de senin kadar iyidir umarım.
    öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  5. Ah bir de hastalıklarla uğraşmasam neler yapıcam di m Nagehan'cım :)İkimiz de iyiyiz teşekkür ederim naif insan.Öpüyoruz seni.

    YanıtlaSil
  6. Çok şık olmuş.Güle güle kullanın.Benim de yapasım geldi,ama malzemem yok.

    YanıtlaSil
  7. Çok yaratıcı ve işlevsel bir fikir, harika olmuş, ellerinize sağlık! Bulursam ben de deneyeceğim. ama o delikleri o makine olmadan nasıl yapabilirim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Sivri bir şeyi ısıtarak delik açabilirsin.Sadece etrafındaki metal kısımları olmaz,kurdela daha rahat geçer.Metal perçinlere kurdela bazen takılabiliyor.

      Sil
  8. Süper birşey bu çok beğendim, elinize sağlık. Bu arada geçmiş olsun, dilerim tamamen iyileşmişsinizdir, sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.İyileştik çok şükür,ilgin için ayrıca teşekkürler.Görüşmek üzere.

      Sil
  9. gerçekten emeğinize sağlık.yaptıklarınız on numara :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...