•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

17 Şubat 2013 Pazar

Bugünlerde biz

Bugünlerde aklımda bir sürü proje dolaşıyor.Fırsat buldukça hepsini yapıcam inşallah.Zamanımı yönetemiyorum,kafam dağıldı.Ben de not aldım yapacaklarımı...
Fotoğraf çekme işini teorik olarak hallettim,pratik yapılmayı bekliyor.Manuel ayarda 2.fotoğraf çekme denememi oğlumla yapmak istedim fakat sabit yakalayabilene aşkolsun...


Cumartesi biraz güneş vardı hemen fotoğraf makinama koştum,ışığı tam değerlendiremesem de ne yapmam gerektiğine dair fikirlerim yavaş yavaş oturdu kafamda.



Bunlar da benim projelerim.3 nolu projeyi yaptım bile.Bitmiş halini ampulleri alınca fotoğraflıycam.


Kardeşim Pınar'ı bilirsiniz.O'nun klasik bir cümlesi vardır,bana gelir ve hep der ki''Ablaa yaaa niye ben,bütün kötü insanlar neden hep beni buluyor,bir tane düzgün insanla karşılaşamayacak mıyım ben ...''Bu cümleleri o kadar çok duydum ki en sonunda duvar yazısı yapmaya karar verdim.Buradaki muhteşem çizimde görülen fıskıye saç şekli de,Pınar'ın morali bozuksa yaptığı bir tarz..


Bu kuş kafesi tarzındaki lamba mutfağımdaydı ama çok iyi aydınlatmıyordu.Geçen yıl anneme antikacıdan aldığım avizenin boş durduğunu görünce aldım mutfağıma koydum onu.Hatta kullanmadan önce  beyaza boyamayı düşündüm,zahmeti fazla olmasaydı boyardım da.Avizenin kristallerini tek tek bantlamak işime gelmedi.


Tek başıma koca avizeyi tavana astım(Zeyna'yım ben:)) ve eksik kristallerini taktım,yeniden dizayn etmiş kadar oldum.Bu kadar zahmet bana yetti.Bir sonraki yazımda bitmişini yayınlarım.Bu arada kayınvalidem bana şarjlı vidalama seti almış :)Setim bu proje de işime yaradı.
                                       
                                                                Sevgilerimle...

10 yorum:

  1. Avizenin taşları çıkmıyor mu? Bantlamak daha da deli işi bence. Bantlayıp istediğim renge boyamaktansa, bantlamayarak kullanmamayı ya da eflatun, turuncu, morcivert, artık her ne ise, o renkte kullanmayı tercih ederim:) Son halleri merakla bekliyorum. Bu arada kayınvalidenin hediyesi de çok hoş doğrusu, kıskandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avizenin taşları çıkıyor ama bantlamak ona göre daha kolay bir işlem.Aslında ikisi de dediğin gibi deli işi :)Boyamadan da fena değil.Pek bir değişiklik yapmadım,eksik taşları bir yerden alıp başka bir yerle paylaştırdım.Hediye konusunda kıskanmakta haklısın hangi kadın otomatik vidalama seti olsun istemez ki :)

      Sil
  2. ama kafes avize çok güzelmiş bayıldım :( nerden aldınz ben razıyım aydınlatmasın görüntüsü içimi aydınlattı bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koçtaş'tan almıştım geçen yıl,siyah rengi de vardı galiba.Bu yıl dikkat etmedim var mı yok mu bilmiyorum.Ben onu balkonda başka bir projede değerlendiricem.Geri dönüşüm işlemi yaza doğru :)Görüşmek üzere.

      Sil
  3. kafes görünümlü aydınlatmadan hep almak istemiştim.siz ışık vermiyor deyince geri çektim kendimi.birde o tahtada euro flora yazısı dikkatimi çekti en sevdiğim mağaza:) kendimi içinde hep kaybederim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben enerji tasarruflu ampul kullandığım için yeterince aydınlatmadı.Belki daha küçük bir alanda kullanılırsa aydınlatır.Euro flora yaklaşık iki yıldır gitmek istediğim bir yerdi.Nihayet haftasonu gittim ve çok sevdim.Eşim olmadan tekrar gidicem :)

      Sil
  4. deniz'i gördüğüme sevindim, özledim yakışıklıyı:)
    tahtayı gayet etkili kullandığını görüyorum, epey işe yarıyor demek ki. boyadığınıza değdi duvarı:))
    avize güzelmiş, biraz da ışık verse iyi olacakmış. ama yeni taktığın avizede çok şıkmış güzel günlerde kullanın.
    öptüm seni ve yakışıklı oğlunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün geçtikçe daha da yakışıklı oluyor oğlum :)Tahta iyi oldu ajanda gibi kullanıyorum.Kafesli lambayı çok severek aldım ama mutfak için yeterli aydınlatmayı sağlayamadı.Malum muhteşem ince detaylı yemekler hazırladığım için ışık çok gerekli :)İşin aslı karanlık mekanlar da bunalıyorum.Biz de seni öpüyoruz güzel insan...

      Sil
  5. Fotoğraf konusunda tavsiyem sabit eşyaları çekerek işe başlaman hümeyra'cım.. Aynı objeyi güneşin yönüne göre yer değişerek çektiğinde yada hiç pozlamayo bozmadan ayarlarının bir tanesi ile oynadığında farkı göreceksin bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf çekme konusunda her türlü tavsiyeye açığım Zeynep'cim.Ben daha pozlamayı bilmeden koşan oğlumu çekmeye çalıştım,tabi fotoğraf kalitesi de ona göre oldu.Teşekkür ederim tavsiye için deniycem.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...