•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

12 Şubat 2013 Salı

Kara tahta boyası yaptım

Selam,arayı çok açtım biliyorum,beni takip edenler bilir 3 günden fazla yazmadan duramam.Bu sefer de fotoğraf çekmek için uygun koşulları bekledim.Ama olmadı.Sevgili Ayda(Cafe Nohut) ve Selcen'in(hayatımızın yeni rengi) fotoğraf çekimiyle ilgili yazılarını okuduktan sonra bana bir güven geldi,hemen manuel modda fotoğraf çekmek istedim.Nitekim çektim de.Düşünün akşam flashsız çekecek kadar kendime güvendim,onlarca pozdan sonra işe yarar dişe dokunur aşağıdaki fotoları seçtim :)Fotoğraflar(en yüksek iso ayarını kullanarak çektiğim için) kalite bakımından zayıf,büyüterek koyamadım.

Her neyse sadede geleyim aklımda karatahta yapmak vardı.Yabancı bloglarda görmüş ve yapımıyla ilgili  birkaç şeyi not etmiştim.Geçen gün turuncu oda diye bir blog keşfettim,oradaki ''chalk paint nasıl yapılır'' videosundan da epey bir bilgi edindim(Bu arada teşekkürlerimi iletiyorum)Bu boyayı her yerde kullanabilirsiniz.Hatta kaplama mobilyaları bu boyayla zımparasız bile boyayabilirsiniz.


Kara tahtamız hazır.Rulo kullandık,fırça iz bırakıyor.Kenar ve köşeleri fırça ile boyayıp rulo ile düzelttik.


Yapılışı:Malzeme olarak,2.5 litrelik Polisan mat siyah sentetik boya aldım(1 litrelik boya yeterdi aslında ama Koçtaş'ta kalmamış)Her 100 ml boya için 1 yemek kaşığı derz dolgusu koyup pütür kalmayacak şekilde karıştırdım.Karıştırmak biraz zor oluyor büyük bir kap gerekti.Eğer siz de denerseniz boyanın akışkanlığına dikkata edin(fırçayla sürülebilecek kıvamda olmalı),koyu ise biraz tiner ekleyebilirsiniz.Çok sıvı olmayacak dikkat edin.(benim yaptığım karışıma yarım çay bardağı tiner yeterli oldu,koyulan tiner miktarı boya markalarına göre değişiklik gösterebilir bilginize)


Pınar boyadı.Deniz test etti.


                                            Bitmiş hali görülüyor.Daha güzel fotoğraflarını ekliycem,bunlar sayılmaz :)

                                                                                            SONRASI


ÖNCESİ


Başka renklerden deneyebilirsiniz.Ana tema aynı.Beyaz ya da bodrum mavisinden bir karışım hazırlayıp mobilyalarınızı boyayabilirsiniz.Daha kaliteli fotolar için bekleyin,güzel fotoğraflar çekicem bunu yapabilirim biliyorum(yes,i can :))

39 yorum:

  1. ama bu şahane olmuş desem :) kendi olmadığı için yapamam belki ama ilerde bi evim olursa kesinlikle böyle bir köşe yapardım çook güzel olmuşşş : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,epey düşündüm karar aşamasında ama sonuç beklediğimden iyi oldu.Artan boya ile kavanoz çerçeve filan boyamayı düşünüyorum.Yani,sadece duvarla sınırlı değil boyama işlemi,istersen başka şeyler için deneyebilirsin :)

      Sil
  2. evet evet çekeceksin :)) valla kara tahta olayı beni de benden alıyor. süper olmuş. eline sağlık ;)benim de mobilyaları boyayasım var aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selcen,bilgilerinden faydalanmaya çalıştım,bir hevesle makineyi elime aldım.Olucak hissediyorum,yavaş yavaş kavrıyorum olayı :)Boya olayını denemelisin bence.Önce en eski sevmediğin şeyleri boyamanı tavsiye ederim.Sevgiler.

      Sil
  3. Çok hoş.. Resmen oda tarzolmuş....... Bu chalk paint nerede satılıyor? Hangi marka almalıyım. Her renk var sanırım. Boyamak istediğim kaplama sehpam varda :) Kahverengiyken Beyaz olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Suhuba,chalk paint=sentetik boya+derz dolgusu+biraz tiner karışımından oluşuyor.Yukarda anlattım ölçülerini.Beyaz mat ya da parlak bir boya kullanarak boyayabilirsin sehpanı.Kış vakti kapalı bir alanda yapmamanı öneririm koku olayı insanı bayıyor.Denersen kolay gelsin.

      Sil
  4. Ellerine sağlık,koca duvarı boyamak cesaret ister vallahi.Çok hoş olmuş.Güle güle kullan Hümeyracığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Rabia,yaz geldiğinde evde badana boya işine girişicem.O yüzden rahatlıkla boyadım :)

      Sil
  5. Harika:) Hep görürdüm ama kendi başına yapılacak birşey gibi gelmezdi, ellerinize sağlık.. Merak etme tekrar yapmak istersen ben hazırım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Elimde fazla boya var istersen Mai Ada'ya da bir tahta yapalım.Ama,endişe yumağı kaygı topağı bu işe taş koyabilir :))

      Sil
  6. bayıııldım:)çok kıskandım:))bende istiyorum çocuklar bayılır:)çok açık net ve anlaşılır olmuş ellerinize sağlık.ben bir şey sormak isterim,silmek için süngermi kullanıyorsunuz vede temiz oluyormu?birde tekrar bu alan başka renge boyanabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silmek için kırtasiyeden silgi aldım ama sildiğim yer çok bulanık olursa(Deniz sürekli aynı yeri karaladığından temizlemek normal yazıya göre zor oluyor,yukarda görüldüğü gibi)ıslak bir bezle siliyorum temizleniyor.Başka bir renge boyanır diye düşünüyorum,araştırmadım ama boyayan kişinin epey söyleneceğini biliyorum :)Bizim boyacı lacivert tavanı normal renge çevirirken epey söylenmişti bilgim oradan geliyor :)

      Sil
  7. ayyy inşallahhhh :D
    bu yoruma bayıldım valla :)
    çok çok saol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kadın köşklere saraylara layıktır :)Bu kadar özveri sonucunda hakediyoruz bence.Nice yaşlara...

      Sil
  8. Awesome! Its genuinely awesome post, I have got much clear idea concerning from this post.


    my web blog ... buy a Car with Bad credit

    YanıtlaSil
  9. Bende yaptım bende, sizden cesaret bulmasam yapamazdım, Tekrar tekrar teşekkürler...

    http://bubenimpembedunyam.blogspot.com/2013/02/bende-karatahta-yaptm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek,birilerine ilham verebiliyorsam ne mutlu bana :)Blogunda gördüm,çok güzel olmuş.Güzel günlerde kullan.

      Sil
  10. merhaba,
    derz dolgusu dene şey alçı mıdır:)
    yoksa bu bambaşka bişey mi ?
    bende yapmak istiyorum emin olmak adına danışmak istedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...Evet derz dolgusu alçıdan farklı bir şey.Fayans aralarını doldurmak için kullanılır.Koçtaş ya da inşaat malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz.Miktarına göre 2 ile 4 lira arasında değişen fiyatı vardır.Yapımı çok zor değil,size kolay gelsin :)

      Sil
  11. elinize kolunuza sağlık, çoook güzel olmuş. tam hayallerimdeki gibi :) çocukları engellemediğimiz, rahatça yazıp çizdikleri bir duvar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlumun da hayallerine göre.Epey bir süre bir hevesle resimler çizdi şimdi popülerliğini yitirdi ben kullanıyorum :)

      Sil
  12. elinize kolunuza sağlık, çoook güzel olmuş. tam hayallerimdeki gibi :) çocukları engellemediğimiz, rahatça yazıp çizdikleri bir duvar.

    YanıtlaSil
  13. http://gizyolcusu.blogspot.com/2013/11/sehpalar-yeniliyoruz.html

    Ben de yaptım ama böyle olmadı :o Bir yardımmm lütfenn :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyayı tinerle biraz açıp,sonra da sehpayı rulo fırçayla boyamayı dene istersen..Astar kısmında pütürler varsa zımparalayıp üzerine ruloyla sıvılaştırdığın boyayı sürebilirsin.Umarım işe yarar.

      Sil
    2. Boya su bazlı olduğu için tiner katmalı mıyım kestiremedim. Yüzey büyük oranda kapandı ama pütürlü oldu biraz işte. Benim aklıma da boyaya çok daha az miktarda derz dolgusu karıştırıp son kat olarak geçmek. Hangisi daha iyi bi yöntem sence? (:
      Sevgiler, Merve

      Sil
    3. Su ya da yağ bazlı fark ediyor mu bilmiyorum.Ama boyayı bir şekilde inceltmen gerekiyor.Derz dolgusu katarsan fırçanı hareket ettiremezsin.Pütürlü zemini zımparalama+Rulo fırça+daha sıvı boya işini görür bence.

      Sil
    4. Su katmam gerektiğini eşim söylediğinde bilmiş bilmiş "olmaz, bunun özelliği bu, katı olacak biraz" demeseydim şimdiye bu iş çoktan hallolmuştu :)) Çok teşekkür ederim sevgili Hümeyra yardımın için. Bakalım sil baştan başlayacağım :))))

      Sil
    5. Rica ederim Sevgili Merve,vaktin ve imkanın varsa yeniden yapabilirsin tabi.Kolay gelsin :)

      Sil
  14. derz dolgusu tam olarak ne için gerekiyor? sadece mat yağlı boya sürsem ne eksik olmuş oluyor? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derz dolgusu tebeşirin duvara tutunmasını sağlıyor.Kara tahta yapmayı planlıyorsanız derz dolgusu ve mat boya gerekli.İsterseniz küçük bir alanda derz dolgusuz boyayı deneyebilirsiniz.Kolay gelsin.

      Sil
  15. Merhaba, oncelikle cok guzel olmus :) size bir sorum var. Benim hazır kara tahta boyam vardı ama kurumus. Ne yapabilirim cozulmesi icin ?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, oncelikle cok guzel olmus :) size bir sorum var. Benim hazır kara tahta boyam vardı ama kurumus. Ne yapabilirim cozulmesi icin ?

    YanıtlaSil
  17. Merhaba , bir sey sormak istıyorum. Ben bu boyayla buzdolabımı boyamak istiyorum. Tutar mı ve bu boya rahat silinebiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim bilmiyorum.Ama,buzdolabının görünmeyen bir köşesinde küçük bir alanı boyamayı deneyin(kalp,yonca,bulut vb şekilde de olabilir)İstediğiniz gibi olursa tümünü yaparsınız.Boyanın üzerindeki tebeşir siliniyor normal kara tahta gibi... ıslak bezle silerseniz eski temizliğine kavuşuyor.Buzdolabından boyayı çıkaramazsınız,eski rengine çeviremezsiniz bilginiz olsun.

      Sil
  18. Hümeyra hanım bende boyadım ahşap yüzeyi düz bir zemini.. Fakat cok pütür pütür oldu tebeşir ile yazdım fakat silmesi biraz sıkıntı oluyor bu normal mi ? Ben direk boyayı uyguladım internetteki videolarda da öyle uygulamışlar.. Neyle silmeliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahşap yüzeylerde zemin düz değilse zımparalamak gerekebiliyor.Mümkünse tüy bırakmayan ıslak bir bezle silebilirsiniz.Kuruyunca dalgalı olursa bır kez daha ıslak bezle silin.Ben ahşap tepsimi boyamıstım tebeşiri bu yöntemle siliyordum.Kolay gelsin.

      Sil
  19. Bende ahşap boyadım ama pütürlü oldu silerken cok zor oluyor neyle silmeliyim acaba hümeyra hanım

    YanıtlaSil
  20. Sınıf öğretmeniyim ve kara tahta boyasıyla sınıfımın bir duvarını boyamak istiyorum. Haftada bir iki silip yazacağım. Kullanışlı olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir sorun cıkmaz.Yeni nesil boyalar cok dayanıklı.Kolay gelsin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...