•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

20 Şubat 2013 Çarşamba

Neye diyet neye kısmet

Alayım kızıma bir kutu boya,boyasın kendini boydan boya diye başlayan bir roman şarkısı vardır.İşte o benim şu durumumu anlatan en iyi şarkıdır :)Kara tahta boyasını 2.5 litreden imal ederken artan boyayı ne yapacağımı düşünememişim.Hazır duvar boyanıyorken,ahşap boyama yapabilirim hevesiyle aldığım ama başaramayınca bir kenara kaldırdığım tepsiye de bir iki boya çalayım dedim.(çalmak bizim oralar da sürmek anlamındadır)Ne yalan söyleyeyim pek bir işime geldi,çok da kolay oldu.Boya rulosuyla bir iki sağ sol yaptım boyanıverdi :) 



Akşam eve ulaşıp,yemeği yiyip oğlumla bir iki oynadıktan sonra çay için mola verdim.''Çayın yanına elmalı kek iyi gider''diye düşündüm.Eşim pazartesi günü diyete başlamıştı ben de espri olsun diye tepsiye keki koydum ve kekin yanına da  ''neye diyet,neye kısmet''yazmak istedim.Başaramamışım :)Altına reklamımı da koydum ama cümle olmamış.Fotoğrafını çekerken bile yazım yanlışım dikkatimi çekmemiş.


Karatahta boyası ile ahşap boyanır mı sorusunun cevabını görüyorsunuz.Hem de çalakalem boyama :))

18 yorum:

  1. Sözün boylesi de gayet anlamlı olmuş :)
    Tepsiye siyah çok yakışmış. Diğer posttan da bayanın yapılışını öğrendim. Teşekkürler.
    Bir de o fincan nasıl güzel öyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de bu hali de fena olmamış :)O fincanların her renginden edinmiştim,severek kullanıyorum.Bu arada blogunu çok sevdim,fotoğraflarına bayıldım.Aydınlık ve ferah...Boyadan yaparsan kullanıcağın miktar kadar yapmanı öneririm.Görüşmek üzere.

      Sil
  2. Ha, bir de sizin oralar nereler? Bizim oralarda da boya çalarız, kına çalarız; çalar, söyler, oynarız :) Neşet Ertaş' a da Neşet deriz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevşehir Ürgüp,birazda Mersin:)Kına yakmak da denir bizim oralarda.İç Anadolu insanı birbirini söylemlerinden tanır :)

      Sil
  3. Bu cümleden anladığım; eşine , çocuğuna ne kadar çok kıymet verdiğin. Aklın hep kıymet vermekte olduğu için yazıya bile yansımış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,aklımdan geçenle gönlümdekiyle uyuşmamış.Teşekkür ederim güzel tespitin için :)

      Sil
  4. süpersiniz:)çok güzel olmuş söylemeden geçemeyeceğim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ömür.Geçme tabi,ben de güzel yorumlarla motive oluyorum :)Görüşmek üzere.

      Sil
  5. Demek ki Emrecimle yaza formda girmek için beraber çabalıyoruz:) offff! Neyse ki bizim evde sen yoksun, yoksa ben diyet falan yapamazdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo Deniz Hanım plajların tozunu attıracaksınız desene :)Bir ara iştahım kesilmişti ama dönüşü muhteşem oldu.Elmalı kekten sonra gece 11.30 da mısır patlattım,koca bir kase mısırı tek başıma(Emre bir tane bile atmadı ağzına,çok kararlı çıktı)yedim.Bizim evde bana rağmen diyet yapabilen kişi müthiş bir iradeye sahip olacak :)Size başarılar diliyorum ve öpüyorum.OO bombilibiş kızını da özledim bilmelisin.

      Sil
  6. o güzel fincanı da koymasaydın olmaz dı değil mi?:)
    kim demiş kara tahta boyasıyla tepsi boyanmaz diye?:)
    diyete girmiş insanların niye kanına giriyorsun acaba?:)
    bak yazıyı bile düzgün yazamamışsın:)
    zaten ben de yazmasan farketmemiştim yazım hatasını. kutluyorum kendimi.
    ama seni alkışlıyorum, başarılı ve yaratıcı insan.
    öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu:)

    YanıtlaSil
  7. Çevremdeki diyet yapan insanların gerginliğini gördüğümden dolayı diyetten hiç hoşlanmam.Egzersizle birlikte sağlıklı beslenmeyi tercih ederim.Kanlarına girişim bundandır Nagehancım.O fincanlar çok meşhur olmuştu bir ara :)Görüşürüz canım biz de seni öptük.

    YanıtlaSil
  8. Gercekten cok hoş olmuş canim ellerine saglık. Böyle bir tepside bana lazım her yemekde icine Tuba cok yeme az ye yazabileyim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.İstediğini yazabilirsin yaratıcılıkta sınır yok.Ben bir dahaki sefere''daha karpuz kesecektik nereye''yazıcam tepsime :)Görüşmek üzere.

      Sil
  9. Hümeyra ne kadar orijinal olmuş.Bende koca bir kutu boya aldım ama direk uygulayabiliyor muyuz bilemiyorum.İçine derz vs koydun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Rabia,evet derz dolgusu koydum içine.Her 100 gr boya için 1 yemek kaşığı derz dolgusu koydum,azıcıkta tiner ekledim.Boyanın koyuluğuna göre değişiyor.Fırçanın ya da rulonun sürebileceği akışkanlığa göre ayarlayabilirsin.Sana tavsiyem koca kutunun hepsini kullanmaman.Çünkü boya derz dolgusunu ekleyince çoğalıyor.Görüşürüz

      Sil
  10. süper olmuş çok orijinal görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Güzel olmuş ama :) fikir orjinal :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...