•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

20 Mart 2013 Çarşamba

Yeni terrariumum

Evet haklısınız ,bu iş beni sardı.Hatta bekleyin,yeni bir tane daha geliyor.Sadece,yosun bulmam gerekiyor bulunca diğerini de yayınlarım.Bu sefer kaktüslerden yaptım.3 ayrı çeşit ama hepsinin ihtiyaçları aynı ''biraz sevgi :))''


Yakından görünüşü böyle.Teraryumun nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, buraya bakabilirsiniz.


İzmir'de oturan arkadaşlar,sahilde taş toplayıp cebine tıkıştıran birini görürseniz çekinmeyin,gelin tanışalım kaynaşalım çünkü baktım benden başka böyle davranan yok :)


           Yosun aramalarım devam ediyor.Yosun satılır mı bilen var mı?

20 yorum:

  1. Merhaba blognuzu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Paylaştığınız herşey çok güzel.Ben de sizi blogma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bloguna uğradım.Ne güzel tarifler var.Uygun bir zamanda daha uzun süreli uğramalıyım dedim kendime.Sevgilerimle Hatice.

      Sil
  2. bende denesem mi acaba:) çok hoş olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elvan senin yazılarında çok güzel çiçekler gördüm.Terrariuma koymak için çok uygunlar.Denemelisin bence.

      Sil
  3. Çok güzel gözüküyor :)
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bayıldım. Yapılır valla. Minik kaktüs için mesela ama Torfu dökün demişsin TORF neki? Nerden bulunur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torf yapı marketlerde satılan bir çeşit toprak türüdür.Organiktir,su tutma kapasitesi yüksek olduğu için terrariumda tercih edilir.Ve içinde de yaşayan organizmalar pek bulunmaz.Koçtaş ve benzeri marketlerin bitki reyonunda 5'er 10'ar kg lık paketlerde satılır.Yapılır tabi ki,hemen denemelisin bence :)

      Sil
  5. ben çok beğendim ..kemer sahillerinde taş toplamaya gidiyorum ..kaktüslerin bir ismi var mı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kelebekana,sizin oralarda ne güzel taşlar vardır.Özendirdin bak beni.Kaktüsleri öylesine bir seradan aldım.Alırken seraları tercih ediyorum çok çeşit var ve fiyatlar daha uygun.Yapacaksan eğer kolay gelsin diyorum :)

      Sil
  6. çok güzel bende cok seviyorum bu terrariumları. özellikle diplere biblo seklinde mantar yada minik cücelerden koyulunca cok hos oluyor. koku yada bakteri yapar mı acaba birde bitki büyür mü içinde onu meral ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce içerisine küçük bir şirinler karakteri koyduğum güzel bir terrarium yapmıştım.Çok yaratıcı şeyler yapılabilir.Koku ve bakteriyi mangal kömürü önlüyor.Koyduğun her katmanın bir amacı var.Bitki büyüyor,onun için büyümesi yavaş bitkilerden seçmek gerek.Ya da budama yapmak gerkir.

      Sil
  7. diğeri benimmm.))) o taşları toplayan tek değilsinn:))) izmir sahillerinde belki rastlaşmışızdır.)) ben de yapmak istiyorum nası yapılıra daha bakamadım ama bloguna bayıldım söylemeliyim..teşekkürler paylaşım için.Çok cici görünüyo emeğine ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Aa neden karşılaşmadık o zaman :)Sahilevleri civarı benim mekanım,orada birbirimizi görürsek yakından tanışalım.Teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar değişik birşeymiş öyle, çok da güzel, bende taş toplama da sana mı katılsam acaba, çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki katılabilirsin.Yapımı da çok kolay birlikte daha eğlenceli olur :)

      Sil
  10. İsteyen olursa Antalya'dan Konyaaltı Plajından taş toplanıp ,gönderilir.

    YanıtlaSil
  11. harika olmuş.geçen renklikum kullanılarak yapılanı görüşmüştüm.çok güzel şeyler yapmışsınız.elinize sağlık.ben de sizi beklerim çok memnun olurum:))

    YanıtlaSil
  12. Ben de bir tane yapıcam kum kullanarak.Deniz imitasyonu yapıcam vaktim olursa.teşekkür ederim.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...