•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

8 Nisan 2013 Pazartesi

Dekorasyona devam

Yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi  evde bir kaç düzenleme yaptım.Haftasonu için bir planım yoktu,oğlum da birazcık hasta olduğu için evde vakit geçirmemiz daha iyi olacaktı.Onunla biraz oynadıktan ve gönlünü yaptıktan sonra ,ki o iş şöyle oluyor:''Anne seninle keyif yapalım mı''diyor ben de onaylarsam birlikte mısır patlatıyoruz  sonra  limonatayla birlikte mısırlarımızı yiyoruz.Sonra o çizgi film seyretmeye dalıyor, ben de işlerimi hallediyorum.Hayatımda gördüğüm en saçma çizgi film olan harika hayvanlar(wonder pets) isimli çizgi filme bayılıyor.Filmin içinde ritimsiz söylenen bir sürü şarkı ve ayakkabı giymiş bir kaplumbağa olduğunu söylersem ızdırabımı anlarsınız sanırım :)
Herneyse bu çiçekliği şu yazımdan hatırlarsınız.Ona hakettiği değeri vermenin zamanı gelmişti o yüzden onu salona taşıdım.Alt kısmına terrariumlarımı yerleştirdim ve beğenmedim.İkinci versiyonu yaptım şimdilik bu şekilde kullanıcam,bir kaç tane çiçek daha eklerim ileriki günlerde.


Çiçekliğin üst katını renklendirip,alt katına yeni çiçekler eklemeyi planlıyorum.


Bu benim ne zamandır bitiremediğim terrariumumdu.Ağaç kabuklarıyla süsledim bu seferkini...


Terraiumları da mutfağa taşıdım.


Mutfaktaki köşeyi de şuradaki yazımdan hatırlarsınız.Çiçekler büyüdükçe,televizyonu görmemi engellemeye başlamışlardı.Bu hali daha fonksiyonel oldu.Kabloyu gizleyemedim ama o neyse...


Deniz'den inciler:

  • Deniz'i anaokuluna ilk günler yarım gün olarak başlatmıştık.Sonraki günler saat 5'te almaya başlayınca ağlamaya başladı.Nedenini sorunca verdiği cevap şuydu''Çok uzun geliyorsunuz,ben sizin kısa gelmenizi istiyorum''
  • Haftasonu bizden önce kalkıyor ve baş ucuma gelip ''anneee erken oldu hadi kalk diyor'' ve göz kapaklarımı elleriyle açmaya çalışıyor.
  • Anaokulunda Deniz'e annen ve babanla birlikte ne yaparsın diye sormuşlar o da şöyle cevaplamış ''annemle birlikte oyun oynarım,babamla da su içerim ''Hakikaten de öyle,babasıyla ellerine kocaman su bardaklarını alıyorlar,doldurup ayakta ''gup gup''diye ses çıkararak su içiyorlar.Ben bile dayanamayıp  su içmeye başlıyorum :)
  • Kızları gördüğü zaman hiç yabancılık çekmiyor,direkt gidip kucaklarına oturuyor ya da çapkın bakışlarıyla onları süzüyor.Bu arada ilgilendiği kızların yaş grubu kendinden epeyce büyük.
  • Anaokulundaki ikinci gününde onu almaya gitmiştim,bahçede oyun oynuyorlardı,keyfini bozmak istemedim ve bitmesini bekledim.Oyun saati bitince beni gördü ve uzaktan bana bağırdı ''anneee seni önemsemediler mi,neden orada oturuyorsun'' diye ''o da nerden çıktı oğlum ben seni burada bekliyordum ''dedim,o da bana ''eğer seni önemseselerdi,bana Deniz annen geldi diyip haber verirlerdi'' dedi ve bütün öğretmenler buna şahit oldu :)
  • Okula giderken süper olmak istiyormuş küçük bey.Bu yüzden çorabının biri bir renk,diğeri ayrı bir renk olmalıymış.Ayrı ayrı tekleri giyip gidiyor.Benim de canıma minnet,çorap eşleştirmekten kurtuldum.

20 yorum:

  1. Çiçekliğinizin şekli çok güzel, bence ilk fotodaki hali gayet iyi olmuş :)
    Deniz'in önemseme hikayesine bittim, maşallah yahu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirir değiştirir kullanırım artık,huzursuz bünyem sabit durmaz zaten :)Deniz'de laf bitmez,teşekkürler.

      Sil
  2. teraryumlarınıza bayılıyorum. denizin maceraları pek komik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Selma,bu terrarium işi beni baya sardı,teşekkürler.Oğlumla ilgili anıları saklamak açısından önemli inciler kısmı :)

      Sil
  3. Çiçeklerine de Deniz'in incilerine de bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayda,rengarenk yeni çiçekler eklemeyi planlıyorum.O zaman daha güzel olucak.

      Sil
  4. denizden inciler süpermiş devamını bekliyorum :)))
    bende terrarium yapmak istiyorum ama ağzı kapalı olanlardan. sizin şu şirinli olan terrariumunuz kapalımıydı? eğer kapalıysa merak ettim, yapalı baya oldu sanırım yaşıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlumun incilerine bir süre ara vermiştim devamı gelicek.Şirinli olanın ağzı açıktı.Kapalı yapmak istiyorsan tropikal bitkilerden seçmelisin.Az büyüyenlerden olmalı.Bir ara fırsat bulursam,kapalı olanlardan yapmayı planlıyorum.Yaparsan sana danışırım artık :)

      Sil
  5. deniz'in incilerine bayılıyorum ben, ihmal etme olur mu? bazen yayınlamıyorsun gözümden kaçmıyor:) hele seni "önemsememe" durumu çok etkiledi beni. bu ne hassaslıktır böyle:) öp benim yerime olurmu yakışıklı oğlunu:) çiçeklik çok güzel, renkli çiçeklerle daha güzel olacağından eminim.
    öpüyorum seni hümeyra'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,oğlumun maceralarını daha düzenli yazsam iyi olucak Nagehan'cım.Çocuk insanı rezil de eder prenses de :)uygun bir zamanda orkide ya da Atatürk çiçeği almayı planlıyorum biraz renk için.Biz de seni öptük.

      Sil
  6. Küçük bahçeniz çok şık.Yaratıcılığınızdan dolayı tebrik ediyorum.Deniz'den daha başka inciler dinleyip gülmek isterim.Maşallah çok neşeli ve renkli bir çocuk :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,oğlum gerçekten çok renkli ve pozitiftir.Devamı gelicek :)

      Sil
  7. Çorap seçimini tek geçiyorum:))) Çok yaşa küçük paşa!

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çorap işi beni de çok güldürüyor,bir de öyle bir ciddiyetle giyiyor ki onları :)

    YanıtlaSil
  9. humeryacım cıceklerı bende cok severım senınkı ıkı turlude guzel oğlusunu bence bırak renklı gıysın bu demekkı renklı bır cocuk olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu kuzu epey renkli olacak belli oldu.Çiçekler eve bir sıcaklık katıyor o yüzden evin muhtelif yerlerine serpiştirdim.Görüşmek üzere Selma :)

      Sil
  10. süper süper süper, hele ki mutfaktaki tepsilere bayıldım :) çiçekliği güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Leyla,bu tepsilerin bir kısmı.Farketmeden bir sürü tepsi biriktirmişim :)

      Sil
  11. Terrariumlara ilgim benim de son zamanlarda hayli arttı gönlüme göre dış materyal bulursam yapmayı düşünüyorum sizinki de bir harika olmuş, bu arada buna benzer 27 Eylül 2012 yayınınıza da bayıldım süper fikir, inşallah uygun zaman ve materyallar olursa evimde istiyorum, hakikatten çok hoş duruyorlar. Bunun dışında denizin incilerini tek tek topladım, çok güldüm. Ayrı renk çorap farklı bir fikir, çok yaşa Deniz!:)

    YanıtlaSil
  12. Uygun materyal konusunda sıkıntı çekmezsin,konteynır olarak çukur bir borcam tabak bile kullanabilirsin.Diğer malzemeler kolay zaten,yeter ki uygun vaktin olsun.Deniz'de daha çok inciler var,yakında onları da yazıcam.Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...