•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

21 Nisan 2013 Pazar

Yaz gardırobuna geçiş

Mevsim geçişlerinden 2 nedenle hoşlanmıyorum :Birincisi aile fertlerinden en az biri hasta oluyor,ikincisi meşhur tabirle,yazlık kışlık olayı.Eğer benim gibi giyinme odanız yoksa kışlıkları kaldırır,yerine yazlıkları koyarsınız ya da tam tersi.Tüm günümü bu işe ayırdım.İnternette kısa bir arama yaptım ''acaba bu işin bir kolayı var mı ''diye kimse bir şey yazmamış.Ben de uyguladığım bir kaç pratik yolu paylaşayım dedim.

  • Kıyafetlerinizi renklerine göre ayırıp asabilirsiniz,ben gömlek ve bluzlarda bu yolu izledim.Elbiseleri ise çiçekli ya da düz olarak ayırdım.

  • Dörtlü etek ya da pantolon askılarından kullanmayı deneyin,yerden tasarruf edersiniz.Tekli etek askılarına da eğer eteğin kumaşı inceyse 3 tane etek asılabiliyor bilginiz olsun.


Askıya dört tane çiçekli eteği sığdırabiliyorum :)


  • Kemerler için özel askılar satılıyor(bkz.fotosu aşağıda) bir süre onlardan kullandım ama askının her bir gözüne 3-4 kemer takınca en alttaki kemeri almakta zorlandım.Sonra askıyı takılarıma tahsis ettim :)



Çizmelerim için plastik saklama kutusu almıştım,onlardan birini kemerlerim için ayırdım,kullanışlı oldu.


               Eşimin kemerleri için, makrome küçük bir sepet kullandım.

  • Kravatlar için değişik askılar mevcut,ben ikea'dan almayı tercih ettim.

  • Emre'nin kıyafetlerini günlere göre hazırlıyorum.Toplantı,görüşme vb günlerine göre...5 günlük kombinasyon yapıp,sırayla asıyorum.Böylece sabah Deniz'i anaokuluna bırakmaya vaktim oluyor.'' Hümeyra'cım neden kendi kıyafetlerini kendi ayarlamıyor''diye sorarsanız şöyle söyleyebilirim ;eşim renk ve desen eşleştirme konusunda beni bile çıldırtacak kadar kötü  :)

  • Tshirtleri  milimetrik katlayan bir arkadaşım var,başlarda O'na özenip bir kaç deneme yaptım ama ömür törpüsü bir iş olduğundan vazgeçtim.Düzenli olsun,kırışmasın bana yeter.

  • Kaldırdığınız kıyafetleri şeffaf kutulara koyarsanız bir şey gerekli olduğu zaman kolaylıkla bulabilirsiniz.Ayrıca,eviniz sıcak oluyorsa yün kıyafetlerinizi güvelerden korumak için kıyafetlerin aralarına lavanta koyun.Naftalin kanserojenmiş haberiniz olsun.Evvel ki yıl ünlü bir markanın güve kovucu kokusunu almıştım ve pişman oldum,onlardan almayı düşünmeyin.Resmen dolabım kokudan eriyecekti,pastırma kokusuna çok benziyordu.
  • Oğlumun artık oynamadığı oyuncakları da şeffaf kutulara koyuyorum ,zaman zaman kutunun içini farkedip ,oyuncaklar yeni alınmış gibi oynuyor bal böceğim.
  • Kabanları,kışlık ceketleri ve abiyeleri elbise kılıflarına koydum.Evde alışveriş yaptığımız mağazaların verdiği bir sürü kılıf vardı.İçlerinde ne olduğunu anlamak için kağıt bant kullandım.Ama yeni elbise kılıfı alacaklara tavsiyem üst kısımları şeffaf olanlar olacaktır.
  • Kıyafetlerin az yer kaplaması için vakumlu torbaları tercih edebilirsiniz ama ben sevmiyorum.Çünkü kumaşlar kırış kırış oluyor,kıyafetleri yeniden yıkayıp ütülemek gerekiyor bilginize.
Oğlumla veda edeyim size :))


19 yorum:

  1. Çok özledim ben Deniz oğlanı:(

    YanıtlaSil
  2. Çok özledim ben Deniz oğlanı:(, tabii sizi de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz sonradan aklına gelmişiz ama yadırgamadım,çocuğu olanlar buna alışıktır.Sen de bilirsin önce çocuk sorulur,öpülür sonradan ''aa sen nasılsın''denir :)Buluşalım karizmatık kızımızı ben de pek özledim.Tabi senin hayata müthiş bakışını ve Volkan'ı.

      Sil
    2. Haah, sen çok yaşa:) Hayata müthiş bakışım mı çok merak ediyorum nasıl bir şey bu:)

      Sil
    3. Bize gelirsen anlatırım :)

      Sil
  3. bu post çok iyi olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Canım benim çok şeker. Maaşallah nazar değmesin küçük beye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İlknur,O'na değil de bana değiyor sanırım.O'nunla ne zaman dışarı çıksak üzerime bir ağırlık çöküyor.''Maşallah çok güzel çocuk hiç size çekmemiş'' diyorlar :)

      Sil
  5. Canım benim herşey harika ve çok düzenli ancak o oğluşun varya ,dua ettim ona çok tatlı bir çocuk nazar değmesin ona, yüzü gibi bahtı da hep böyle güzel olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için teşekkür ederim Feride'cim :)

      Sil
  6. Çok faydalı bir post olmuş, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. bu yayının en güzeli en sonundaymış, ben de tek tek okudum, fotolara baktım acele etmeden:))
    hiç adil değildi senin kemerlerin için kocaman kutu tıklım tıklım kemer dolu, eşine minnacık kutu ayırmışsın!!!!
    faydalı bilgiler içeren, en sonunda da beni benden alan yazı için sağol.
    öperim ben o mavi gözlü yakışıklıyı, senide tabiki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Nagehan'cım,çok düzenli görünmüyor dolabımız ama en iyi hali bu :)Kemer takıntısı olan benim,eşimin spor ayakkabılarının yanında benimki hiç kalır.Seni göremeden oğlum büyüdü valla,herkesle buluşuyorsun bize sıra gelemedi bir türlü :)Öptüm seni.

      Sil
  8. çok guzel gozukuyor dolaplar :)
    bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok uğraştım ancak bu kadar oldu.Bir ara vazgeçmek bile geldi içimden.Sana bu kadar uzaktan ancak şans dileyebilirim Gökçe'cim :)

      Sil
  9. bayıldımmmm bu ne tatlı bir şey böyle. gözleri çoook derinnn...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın,gözlerinin rengi çok güzel,bakışları da derindir :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...