•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

30 Haziran 2013 Pazar

Başarısız bir kendin yap aktivitesi

Tatildeydik.Bu yüzden yazılarıma bir süre ara vermiştim.Biraz yüzdüm,oğlumla ve  ailemle vakit geçirdim derken tatil bitti.Ama araya  bir diy aktivitesi sıkıştırıverdim.

Bu linkteki  blogun sahibesi deri çantasını boyamış,bloguna da yapım aşamalarını koymuş, geçerken ben de görmüştüm :) '' bunu mutlaka denemeliyim ''diye bir kenara not etmiştim.Tatilde yaparım belki diye.Her neyse, ilk olarak kayınvalidemin kullanmadığı bir deri çantası vardı,onu istedim.Sonrası içinse gerekli malzemeleri buldum.Bir tek zımparayı aldım,diğerleri ben de mevcuttu zaten.


Malzemeler:Deri çanta,istenilen renkte akrilik boya(ahşap boyamada kullanılan boya),ince zımpara,alkol,kaliteli bir boya fırçası(kılları dökülmemeli)uygun bir kap,maskeleme bandı.


Maskeleme bandıyla boyamayı planladığımız yeri belirliyoruz.Bu işlem çok önemli...ben burada yanlış yaptım projem boşa gitti.Dikkat çok önemli !!! bant düz bir hat oluşturmalı  ve yüzeye tam yapışmalı.Yukarıdaki fotoya bakın sol tarafta bant yüzeye tam yapışmamış.Benim gibi iki renkli bir çanta yapmayacaksanız,tüm bir yüzeyi boyayacaksanız bantla kasmayın kendinizi :)
Bu arada asistanım ve konu mankenim tatlı  Eda'yı görüyorsunuz...Deniz'in kuzeni olur kendisi.


Boyanacak yüzeyi zımparalıyoruz.Böylece boyamız kaymadan yüzeye tutunabilir.Üzerini alkolle silebilirsiniz ama ben zımparalama işini abartmadığım için nemli bir bezle sildim.


Boyayı suyla mutlaka inceltin.Yoksa kalın bir tabaka oluyor ve pul pul kalkabiliyor.


Boya işleminin ilk aşaması.


                                                       FAİLED PROJECT

Bu da bitmiş hali.Gördüğünüz üzere bandın  tam yapışmadığı yerlerde boya dağılmış.


Beşiktaş çantam başka bahara artık...

12 yorum:

  1. olsun, denemeseydiniz bilemezdiniz... :)

    YanıtlaSil
  2. Çok fena durmuyor aslında beyaz ve sıyahın birleştiği ve boyanın dağıldığı noktaya bir şeyler yapabilirsin. mesela taş yapıştırabilir. bir güpür parçası yapıştırarak çevirebilir ne bilirm kurdale ile çevirebilirsin. Eminim o zaman çantanın o dağılmış boya görüntüsü görünmeyecektir bile. Nacizhane bir fikir uygulamayı düşün bence ama bak bakalım nasıl duruyor. Ama bizi de haberdar et durumdan :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma zımba vb bir şeylerle problemli kısmı kapatmak geldi ama malzemeler için fırsatını bulup Kemeraltı'na gitmem gerek.Eğer uygulayabilirsem yayınlarım mutlaka.Benden de sevgiler :)

      Sil
  3. güzel bir çalışma olmuş ;) sorunu halletmek için birsey onerebilirmiyim? biraz daha yukarıdan bantla dediginiz gibi duzgun bir sekilde yapistırıp sorunlu kısım yeniden boyanabilir sanırım. çizgi biraz yukarı kaymıs olur ama daha rahat kullanacagınız bir canta olur :) ben de canta aramaya basliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Çantanın tokasının olduğu yer beni zorlar diye düşünüyorum o kısmı halledersem dahiyane bir fikir :)Çanta ararken düz zeminlileri tercih et işin daha kolay olur.

      Sil
  4. Bence en güzeli zımba :) bu senenin modası hem.Gümüş kare zımbalar harika durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da Eminönü var ama İzmir'de zımba satan bir yer keşfedemedim henüz.İnternetten araştırmayı düşünüyorum.Önerin aklımda :)görüşmek üzere

      Sil
  5. Kurdale boncuk satan yerlerde olması lazım cnm.Yada deri satan yerlerde olabilir.Eğer bulamazsan buradan yollayabilirim sana.

    YanıtlaSil
  6. Bence olmuş :) güzel uygulama tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Bolat,centilmenliği elden hiç bırakmıyorsun :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...