•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

12 Temmuz 2013 Cuma

Kolay fırın temizleme yöntemleri

Herkese merhaba....Bu aralar iş yüküm az ama stresim boldu, blogumla fazla ilgilenemedim.Blogumun sabit bir konusu yok farketmişsinizdir.Hangi telden çaldığım belli değil. Blog benim kafama göre yön değiştiriyor.Ama bundan sonra oğlumla ilgili anılara daha çok yer vermeyi planlıyorum.
Her neyse oruç başlamadan yapmayı planladığım işler vardı,onlardan biri de fırınımı temizlemekti.Deniz hayatımızda yokken fırını kullandıktan sonra gerekliyse hemen siler temizlerdim.Şimdi ise dikkatlice bakmadan görülmeyen yağlar varsa''' amaaan neyse sonra temizlerim'' diyorum :)O gözle görülmeyen yağlar fırın çalıştıkça belirmeye başlıyor  işte aşağıdaki görüntü oluyor.Normalde Mr.Muscle reklamında ''kızım amma da pasaklıymışsın o ocak o kıvama gelene kadar temizlenmez mi ''diye söylenen ben fırınımı internette sergileyebiliyorum.Hayat çelişkilerle dolu diyorum ve buna gülüyorum :)
Ayrıca şu hatunları  örnek-1 ve örnek-2 görünce '' benim fırınım temizmiş ''demekten kendimi alamadım :)


Yabancı sitelerde kullanılan yöntem hep aynı.Doğal ama uğraştıcı bir yöntem kullanıyorlar.Soda,sıcak su ,sirke ya da tuzu karıştırıp köpüklü bir karışım yapıyorlar,fırına sürüp bir gece bekletiyorlar.Sonrasında ovarak bu karışımı temizliyorlar.Ne yalan söyleyeyim ovma kısmı beni bu yöntemden uzaklaştırdı.


Adını belki duymuşsunuzdur,Amway'in jel fırın temizleyici diye bir ürünü var.Süper bir şey.Uygulama kısmı dikkat istiyor ama eldiven ve maskeniz varsa sorun değil.Jel vücudunuza temas etmemeli,ederse teni yakıyor bizzat denedim.Yağlı kısımlara fırçayla jeli sürüp yarım saat bekliyorsunuz.Yağlar garip bir şekilde su gibi akıyor.Nasıl bir kimyasal olduğunu tahmin edin artık.Yağlar akınca sirkeli suyla 3-4 kez güzelce silin(ovalamaya gerek yok).Az emek çok kimyasal ama napiim hayatımı kolaylaştırmazsam kendime zamanım kalmıyor.


Fırın tellerini de parlattım,beklememe gerek kalmadı jeli sürer sürmez yağlar kendiliğinden aktı.Bu ürün seramik ocaklarda da çok işe yarıyor bilginize.


                          İşte fırının son hali...


Bu arada ben mutfakta fırını temizlerken oğlumu salona elinde bir tabak çilekle bıraktım.O işimin arasında eline yarısı ezilmiş bir çileği almış,yanıma gelmiş bana diyor ki ''anne bu çilek kırıkmış ben yemiycem''Çok güldüm.Şükür ki beni güldürebilen yakışıklı bir oğlum var :)


28 yorum:

  1. eline sağlık canım fırın yeni gibi olmuş:))
    artık her yayında deniz'in olması ne güzel:)) ama böylede güzeldi blog, her telden durumu yani:))
    lütfen kırık çilekleri doldurma çocuğun tabağına!! çok güldüm hümeyra'cım.
    öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nagehan'cım.Oğlumun güzel fotolarını koyayım ki evdekilere birşey olursa blogta kayıtlı kalsın diye düşündüm.Kırık çilek hakikaten komikti.Öpüyorum seni.

      Sil
  2. Temizlenmis hali yeni gibi olmuş güle güle kirlet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol.Ben de yeniymiş gibi hissettim.Bir süre kullanmıycam :)

      Sil
  3. çocuklar çok komik oluyor ya dün gece de benim oğlum "anne sana süppiz yaptım gel ta ta ta taaaam" eşliğinde bana lazımlığındaki eşsiz!! süprizi gösterdi :)) çok güldüm mutlu oldum alkışladım :))
    bu arada amway i ben organik ürünler diye biliyordum değilmiymiş?
    ama fırın harika olmuş bana da gerek du ben bi araştırıyım netten ne menem bişeymiş bu :))sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin oğlan da sürprizci çıktı demek :)Amway tanıtımlarında çiçek saksısına deterjanlı suları döküp tanıtım yaptıklarını hatırlıyorum.Ama bu jel temizleyiciyi dökebileceklerini sanmıyorum.Araştırmadan kullandım ama neyse :)Görüşmek üzere.

      Sil
  4. iş her zaman bir şekilde halloyor hümeyra hanım ama çocuklarımızla ilgilenemediğimiz zamanların telafisi yok bence hiç kendinizi kötü hissetmeyin.oğluşunuzla bol eğlenceli zamnalar geçirmeniz dileğiyle,ha bu arada lütfen fırın temizliycem diyede çocuğunuza kırık çilek vermeyin:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum.Her şeyi zamanında ve titizlikle yapmaya çalışmak oğlumun vaktinden çalıyor.Bunu gördüm ve artık bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorum.Kırık çilek çok komikti hakikaten :)

      Sil
  5. tertemiz olmuş güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  6. Fırının son haline kesinlikle bayıldım, ilk hali benimkinden iyi sayılır :) Boyun fııtğı olan biri olarak ovmak kelimesini duymak bile beni bendne alıyor :) Bahsettiğiniz ürünü mutlaka almalıyım.
    Bu arada yakışıklı oğlunuzla olan o tatlı anılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırın sonuç itibariyle kapağı olan kapanabilen bir alet bu yüzden temizlik için uygun zamanı bekleyebilir :)Ovma işinden karate kid bile hoşlanmamıştı bizim hoşlanmamamız normal.Ürünü tavsiye ederim ama dikkatli kullan lütfen.Anılarımız pek yakında.sevgilerimle

      Sil
  7. elllerinize sağlık yeni yeni olmuş güle güle kirletin :)

    YanıtlaSil
  8. pırıl pırıl olmuş güle güle kullanın. Amway'in o ürünü benim de favorim. sadece fırında değil ocak ve aspiratör temizlemede de kullanıyorum ben. az emek kolay temizlik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aspiratörde de işe yarıyor denemiştim.Az emek zamandan tasarruf her zaman işime gelir :)

      Sil
  9. Hümeyra hanım sevgiler amway ürününden bahsederken ellerinizi yaktığını söylemişsiniz ,yakması normal çünkü içinde ısırganotu özü var, ağır kimyasallar yok.Güvenle kullanabileceğinizi söylemek istedim.Ayrıca gerçekten hayatı kolaylaştıran bir ürün, tekrar sevgiler yakışıklı oğlunuzu da öpüyorum.Gülşen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülşen,sanki bu kadar etkili bir şey tamamen bitkisel olamazmış gibi geldi bana,o yüzden yazımda ürün için kimyasal sözcüğünü kullandım.Uygun bir zaman da yazıma ekleyeyim verdiğin bilgiyi...Teşekkür ederim.Hayatı kolaylaştırma işinde çok başarılı bir ürün gerçekten :)Bizden de sevgiler.

      Sil
  10. patik yöntemler faydalı bilgi olmuş

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık çok güzel olmuş.iyi günlerde kirletmek dileğiyle.benim fırında istiyor böyle bir temizlik.....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mihrimah.Fırın temizlemek insana angarya işlerden geliyor biliyorum ama kaçışın yok yapmalısın :)Kolay gelsin...

      Sil
  12. Kesinlikle benim de çok beğendiğim bir ürün bu, gerçekten işe yarıyor, ben de sevmiyorum öyle ovalamayı filan. Tertemiz olmuş. Ramazan öncesi böyle planlamalar yapmak çok iyi fikirmiş;) Ellerinize sağlık. Ayrıca ben yayınlarında herşeyden bahseden insanları çok seviyorum. Yaşamın taa kendisinden bahsediyorlar çünkü, daha samimi geliyor bana.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun çalışan insanlar için blogger olmak ekstra bir emek gerektiriyor,her zaman el emeği isteyen şeyler yapıp sizlerle paylaşamıyorum.Bazen hayatımızdan bazen de başka şeylerden bahsediyorum.Bu yüzden takdir edildiğimde mutlu oluyorum ve blog yazmaktan keyif alıyorum.Samimiyetin için teşekkür ederim Sevgili Handan :)

      Sil
  13. Humeyra hanim merhaba.Paylasimlarinizi keyifle okuyordum ama su temizlik konusunda yazdiklarinizi ve ne kadar zahmetli oldgunu gordukten sonra ,annemle kesfettigimiz bir temizlik maddesini ve aklimizda degisen temizlik olgusundan bahsetmek istedim .Bir komsumuz sayesinde ogrendik bizde .Sıkıp 3,4 dakika bekliyoruz yaglarin aktigini zaten goruyoruz.Eldiven falan hic kullanmiyorsunuz cunku bitkisel oldugu icin hic zarar vermiyor ,biz boyle bir yag coz gormemistik.Markasi ERSAG satan bulirsaniz hemen alin bir deneyin kullanimini aldiginiz kisiden ogrenin .Bulamazsaniz yardimci oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın yorumunuzu geç gördum.Aklımda olsun,urunu denediğimde paylaşırım.Tesekkurler.

      Sil
  14. Ellerinize sağlık, hem çalışıyorum hem de ev işine yetişmeye çalışıyorum, bu aralar fırını nasıl temizlesem diye düşünüp duruyordum, harika oldu bu paylaşımınız :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...