•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

1 Ağustos 2013 Perşembe

Saç bakımında devrim yaptım

Uzun zamandan beri saçımı kestirmemiş ve bakım yaptırmamıştım.Cildime iyi baksam saçım eksik kalıyor,saçıma baksam tırnağım eksik kalıyor derken muhteşem ışıltılı bir görünüme sahip olamadım(reklamdan alıntı bir cümle:))Televizyondaki  parıl parıl parlayan reklam kızlarının bile bu işlerin tamamına zaman ayırdıklarını düşünmüyorum açıkçası.Yanımda ışıkçı ve makyajcıyla gezsem bi nebze parlayabilirim belki (bu cümledeki kıskançlığı sezdiniz sanırım:))
Saçlarımın dökülmesi beni rahatsız ediyordu,iş yerindeki arkadaşlarımı da epey rahatsız etmiş olmalı ki bana yağlardan oluşan bir karışım önerdiler ''bak biz denedik muhteşem oldu''filan dediler ben de  ''tamam hemen deneyeyim''dedim(ısrar ve önerilere hiç dayanamam).Bugün saç bakımında 3.günüm saçlarıma bir yumuşaklık ve parlaklık geldi.Dökülme azaldı mı azalmadı mı daha anlayamadım.Toplam 7 gün yapmayı planlıyorum.Sonucu bildiririm.Gelelim saç bakım kısmına:

  • Badem yağı
  • susam yağı
  • ceviz yağı
  • çam terbentin yağı

Bu yağların hepsinden eşit ölçüde ve bir kullanımlık olucak şekilde karıştırdık.Her gün için yeni karışım yaptık.Önce saç derisine pamuk yardımıyla bu yağı sürdük, daha sonra ise tüm saç teline bu yağdan uyguladık.45 dk ya da 1 saat beklettik.Bu arada yağın kokusu sinek ilacından hallice bilginiz olsun.Benim saçım uzun olduğu için uygulama kısmında bir başkasından yardım istedim.Yetenekliyseniz ve saçınız uzunsa kendiniz yapın,kimseye zahmet vermeyin derim.Zira arkadaşlarım saçıma bakım yaparken onları yorduğumu düşünüp müthiş huzursuz oluyorum.
Saçlarımı kestirdim ve bakım işine devam ediyorum.Saç derimde zaman zaman seboreik dermatit ,tıpsal olmayan  kaba tabirle pullanma,daha da kaba ifade edersem koca koca kepekler oluyor.Eczaneden aldığım şampuanlar saçımı çok sertleştirdi ve mat bir görüntü verdi.Onları artık  kullanmak istemediğim için alternatif tıbba yöneldim.Umarım bu yağ bakımı saç derime de iyi gelecek.
Bir de dermatolog arkadaşımın önerdiği  Head and Shoulders marka selenyum sülfitli şampuandan bulabilirsem müthiş saçlarım olucak değmeyin keyfime..


Herkese ışıl ışıl saçlar diliyorum :)

14 yorum:

  1. Hepsi dogal malzemeler.sizi takipteyim memnun kalirsaniz deneyebilirim ;)

    YanıtlaSil
  2. Ben de yıllarca bakım yağlarından medet umdum ama fayda bulamadım. Umarım sana iyi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi denedim bir de bunu deneyeyim dedim.Kullandığım şampuan konusunda da tutarlı olabilsem dökülmelerim azalacak ama pantene,dove vb bana hiç iyi gelmedi.Belki bitkisel şampuan kullanmaya da başlayabilirim.Önerilerine açığım.Sevgiler

      Sil
    2. Organicum harika bir şampuan , saç bakım yazılarıma eklemeyi planlıyordum zaten. Ayrıca bir de maskesi var ki Allah'ım harika, saçları adeta peruk gibi pırıltıya kavuşturuyor , yumuşacık yapıyor. Şiddetle tavsiye ederim. Ben ecza kapında adlı siteden 3 al 2 öde ile aldım , hem doğal hem çok iyiler.

      Sil
    3. Teşekkür ederim,en kısa zamanda denemeyi planlıyorum.Siteyi hiç denemedim ama bi bakiim.Sevgiler

      Sil
  3. Ben de bugünlerde kendi bloğuma bu konuyu yazmayı planlıyordum. Henüz bilgileri toparlayamadığım için yazamamıştım. Kabaca edindiğim bilgileri burada paylaşayım bari. Belki faydası olur;
    - Saç kökünden beslenirmiş
    - Saç dışardan değil içerden beslenmeyle güçlenir ve parlarmış. Yani saça uygun besinler yemek gerekirmiş.
    -Saça parlaklıkk ve canlılık veren şey saçın doğal yapısında bulunan yağlarmış. BU yağları sık sık saçı yıkayarak ya da çok sıcak suyla yıkayarak saçlarımızdan uzaklaştırdığımız için saç bir süre sonra ya bu yağ üretimini bırakıyormuş ya uçlarına kadar yetiştiremiyormuş ya da çok fazla üretip dengesi bozuluyormuş.
    - Bu yüzden saçı mümkün olduğunca soğuk suyla yıkamak gerekirmiş. Bir de saçın en çok kirlenen kısmı saçın dipleri olduğu için şampunaı sadece diplerine sürmek uçlarına ise diplerden akan suyla yıkamak gerekirmiş böylece uçlardaki doğal yağların saçtan uzaklaşmasını engeleyebilirmişiz. Zaten de bu nedenle saçç kremlerini hep uçlarına sürdürürler.

    İşte bu kadar vay canına aslında epey de bilgi biriktirmişim. Dur bunları biraz daha süsleyip kendi bloğuma da yazayım. Bu arada ben de bu yağ karışımını denedim pek faydasını göremedim. Gerçi ben düzenli olarak kullanamamıştım. İki günde bir bir hafta boyunca yapmıştım umarım sizin işinize yarar.

    Artık işimin başına döneyim bu kadar goy goy yeter. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten epey bilgi biriktirmişsin :)çoğu benim yeni duyduğum şeyler.Saçımı 2 veya 3 kez şampuanlamadan temizlenmiş gibi hissetmiyorum,verdiğin bilgilerin sayesinde buna bir son versem iyi olacak.Yağ karışımını ancak 5 gün yapabildim buna rağmen dökülmelerim azaldı,bu güzel gelişmede saçımı kestirmemin de payı var tabiiki.Teşekkürler güzel bilgiler için.Benden de sevgiler...

      Sil
  4. birde saçının son halini ekleseydin cnm merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Selma ekliycem tabi,tatildeyim o yüzden saçlarımın görünümü de tatile çıktı.Biraz toparliim foto geliyor :)

      Sil
  5. hümeyra ben de saç dökülmesinden muzdaribim. hem de fena halde. bir sürü doğal maske denedim,şampuan denedim. sonra öğrendim ki saç dökülmesine neden olan asıl şey (stres, hormonal değişiklikler ya da hava değişikliği dışında) şampuanların içindeki sülfatmış. sülfatsız şampuanı da ben bulamadım. bu arada kuaförden peroxin isimli bitkisel bir ürün aldım. linki burada, inceleyebilirsin: http://www.peroxinrush.com/1,tr_peroxin-sac-spreyi.html bunu çok uzun süre kullandım. saçlarıma hem müthiş parlaklık kazandırdı hem de dökülmeyi son derece azalttı. ama hergün kullanmak artık zor gelmeye başlayınca bıraktım. şimdi daha pratik, uygulamakta zorlanmayacağım formüller arıyorum. konunu takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğin ürünü inceledim,sürekli kullanım için zahmetli ama bahsettiğin parlaklık ilgimi çekmedi değil.Bana da zor geleceğinden eminim,bu yağ karışımını bile ancak 5 gün yapabildim.Anladım ki bu saç bakım işlerinde biraz alman disiplini gerek :)Yakın zamanda bir kaç kez daha bakım yapıp fotolarını koyucam.Teşekkür ederim bilgi için.Blogculuğu bu paylaşımlar yüzünden çok seviyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  6. merhaba, blogunuzu ilgiyle takip ediyorum :) bir süredir yeni yazı yayınlamadınız merak ettim:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Şahika,kimse beni merak etmedi diye düşünüyordum,yorumuna sevindim :).Teşekkür ederim ilgin için.Tatildeydim arkasından da oğlum hasta oldu bu yüzden blogumu ihmal ettim biraz.Yarın yeni yazı geliyor.Benden de sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...