•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

12 Eylül 2013 Perşembe

mutfakta vazgeçemediklerim

Başlık biraz iddialı oldu :)burada fotoğrafını koyduğum şeyler benim işimi kolaylaştırıyor.Belki sizinde 2.çekmecenizde unuttuğunuz (kaşık koyulanın bir altı :))ama kıymetini bilmediğiniz böyle aletleriniz vardır.Bir göz atın derim.
1.Fotoğrafta gördüğünüz küçük alet bir soyucu.Dekoratif süslemeler için kullanıyorum.Salatalık,kabak,havuç için ideal.Pazardan bulabilirsiniz.



2.ve 3.Fotoğraftaki sadece bir kurabiye.O kadar lezzetli ki oğlumla biz ondan vazgeçemiyoruz.Zencefil tadını seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim.İkea'da yiyecek bölümünde teneke kutularda satılıyor.Kutuları da sonra işe yarıyor.


4.fotoğraf biraz karışık.En önden başlayayım.Biberon fırçasını Deniz bebekken almıştım ama biberon kullanmadığı için öylece duruyordu.Şimdi  dar şişeleri vb şeyleri yıkarken kullanıyorum,içindeki minik fırça da dekoratif ama toz biriktiren ürünleri yıkarken çok faydalı oluyor.Mesela,ferforje raflarımı yıkarken bu fırça işimi görüyor.
Kırmızı şey bir yumurta pişiricisi,almanca ama onu da tahmin edersiniz.Yumurtayla birlikte suyun içine atıp kaynatıyorsunuz.Yumurtanın pişme dercesini çizgilerdeki renk değişikliğinden anlıyorsunuz.Kayısı kıvamı tutturmak için ideal.
Dikey duran süper bir limon sıkacağı .Bütün limonun sadece baş kısmını kesip oradan  bu aleti geçiriyorsunuz,limonun tüm suyunu sıkıyorsunuz.Ve az bulaşık çıkarıyorsunuz :)
Yatay delikli olan sarımsak ezici.1-2 diş sarımsağı soymadan içine koyuyorum,ki bu benim için zaman tasarrufu demek.Ezilmiş olan sarımsaklar deliklerden çıkıyor.posası,kabuklar olduğu için alete yapışmadan kolayca çöpe gidiyor.Yani parmağınızla o sarımsakları aletten ayırmaya çalışmıyorsunuz :)Yıkaması çok kolay.
Arkadaki şey tupperware ürünlerinden Shake Shake.çorba terbiyesi ve ayran yapmak için kullanıyorum.Terbiyeyi çorbanın içine kontrollü akıtmak için iyi bir alet.Ama daha çok köpüklü ayran için kullanıyorum.
Bu kırmızı rondo yine tupperware ürünü.bendeki fotoğraftakinin büyüğü .ağlamadan soğan doğramak için ideal.sadece soğan için kullanıyorum o yüzden kapağını ve bıçaklarını köpüksüz  sudan geçirip kaldırıyorum.ceviz vb için kullananlarda varmış ama ben kullanmadım daha...

Bulaşık süngeri olarak yukarıdaki ürünü kullanıyorum.diğer süngerlerin 3 katı fiyatı var ama dayanıklı bir ürün.Çamaşır suyunu görünce ölmüyor en azından.Tutma yerlerinin olması da çok fonksiyonel.
Not:bu ürünlerin hiçbiriyle ticari bir ilişkim yok bilginiz olsun. 
Cep telefonundan yazı girdiğim için noktadan sonra ve paragraf başkarında  büyük harflere dikkat edemedim"evet ,bu konuda takıntılıyımdır"

26 yorum:

  1. O süsleme için kullandığın soyucu nasıl kullanılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal sebze soyacağıyla aynı şekilde.Kabak ya da salatalık soyar gibi.Üzerindeki tırtırlar kabukların spagetti gibi olmasını sağlıyor.

      Sil
  2. mutfakta gizli kahramanlarımız :)

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın işe yaradığını düşünenler çok olursa banyo vb bölümler için de devamını yapabilirim.Teşekkür ederim pozitif yorumun için :)

      Sil
  4. ikinci çekmece konusunda haklısın. aynen benim de bir çekmece dolusu alet edevatım var mutfakta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ıvır zıvırları alırken nasıl da kullanışlı geliyor insana.Bir bakıyorsun bir çekmece dolusu var ama bir kısmına hiç ihtiyaç yok.Onları kullanalım da küflenmesinler :)

      Sil
  5. Benim de var böyle hayat kurtaran aletlerim çok seviyorum onları:) O sebze soyucu ile kestiğim sebzeleri soteleyip biraz sirke katıyorum harika oluyor, benden söylemesi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpermiş,en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum :)

      Sil
  6. O soyacağı hep alsammı alsammı diye düşündüm. Özellikle salatalar yada makarna içine son anda ilave için süper bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al tabi,koca çekmecede ona da bir yer bulunur :)ayrıca sebzeli noodle yaparken de bu alet çok işe yarar.

      Sil
  7. benim favorim teneke kutular her yerde her amaçla kullanılabiliyorlar:) hümeyra hanım yayınladığınız postta sol tarafta küçük resim görünmüyor sadece yazınız var benim yazdığım postlarda da böyle neden resim görünmüyor olabilir? sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teneke kurabiye kutularını ben de biriktiriyorum elbette bir gün işe yarar.Sorduğun sorunun cevabını epey araştırdım ben de bir sonuca ulaşamadım.Blog hocasına sormuştum o bana fotoğraf boyutunu söylemişti.Fotoğraf boyutunun büyüklüğünden dolayı blog takibinde tanıtım fotosu çıkmıyormuş.Bir çözüm bulursan benimle de paylaş olur mu ?

      Sil
    2. bende blog hocasına danışmıştım ama bir sonuç elde edemedim :( çözümünü bulur bulmaz paylaşırım :)

      Sil
    3. Benimki bir ara düzeldi sonra yine aynı oldu.Fotoğraf boyutu da o kadar sorun değil bence,ona kalırsa moda bloglarında koca koca bir sürü foto oluyor ama yine de sorunsuz tanıtım fotosu çıkıyor.Esra'cım aklıma düşürdün,ben bu işi bir daha araştırayım bakalım.Bir şey bulursam sana da iletirim.

      Sil
  8. Ayyy tam benlik bir postt benimde çok fazla vazgeçilmezim var hem mutfak gereçleri hem robotlar hem hayat kolaylaştıran aletler say say bitermiki bir düşüneyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini koyacak yeterli alanın varsa aletler iyidir :)

      Sil
    2. yok ama olanlar sayılırsa yani sonuç da soyacak da bir gereçdir dimi :))

      Sil
    3. Kadınlar bir şeyi almak isterse yer sorun olmaz bence :)

      Sil
  9. ben de en çok soyucuyu severim. dekoratif falan değil direkt soyucu :))
    bir de şu tupper ın soğan doğrayıcısını sorucam.çok övüyorlar.istediğin gibi kalın ince rendelenmiş gibi yapıyormuş.nasıl kullanımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanımı çok rahat ama fotoğraftakinden değil bir büyüğünü tavsiye ederim.Soğanın suyunu çıkarmadan elde doğranmış gibi doğruyor.Temizliği de kolay.

      Sil
  10. Ayşecim pardon Hümeyra mı demeliydim, geçen gün Gülşah ile aramızda bunu konuşmuştuk, ben Ayşe diyorum deyip çıkmıştım işin içinden:))
    Birden reklam almaya başladın sandım:)İkea ya uğramaların sebebi de belli oldu:)

    YanıtlaSil
  11. Gülşah ve sana bir kolaylık yaptım,bana kısaca Ayşe Hümeyra diyebilirsiniz :)İkea konusunda beni yakaladın,gözünden de bişey kaçmıyor :)

    YanıtlaSil
  12. süper bir bloğun var emeğine sağlıkk..mutfak konusunda senden öğreneceğim çok şey var ..banada beklerim sevgilerimlee...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Ben mutfak konusunda çok da becerikli değilim,sadece düzenleme konusunda iyiyimdir.Estağfirullah :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...