•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

2 Ekim 2013 Çarşamba

Araba temizliği

Sonbahar temizliğine arabamı da dahil ettim.Allah'tan yağmurlar başlamadan bol güneş varken bu işi akıl etmişim.Yazın sahildeki kumların büyük bir bölümü arabamızdaydı.Deniz'in kovasıydı küreğiydi derken bagajda dahil olmak üzere heryer kumdu.Bayan bir hastam araba ve koltuk temizliği yaptığını söyleyince hemen bir buluşma ayarladım.Bir işe bayan eli değince o iş tam oluyor sanki.Her alandaki temizlik işlerinde söz sahibi olan kadınlar neden araba temizliğinde yoklar anlamıyorum.Hatta bir ara ''Hallederiz Kadir ''karakteri (En son babalar duyar dizisinden hatırlayın:))  gibi her işe el atmaya çalışan ben,sadece kadınların çalıştığı araba temizleme işi mi yapsam acaba diye düşündüm(zeytin yetiştirme işi,ruhsal ve fiziksel iyilik merkezi ve terrarium shop gibi bir sürü planımdan sonra :))


 Alışveriş merkezlerinin zemin katında yer alan araba yıkama yerlerini artık tercih etmiyorum.Adamlar karanlıkta birbirlerini görmüyorlar ki zor zerreciklerini nasıl bulup temizleyecekler.


 Aynı zamanda bir şeyi de itiraf etmek istiyorum;evde ne kadar düzenli ve titiz olsam da iş arabaya gelince acayip dağınığım.Arabayı kullanma nedenim hep bir yerlere yetişmek ya da birini bir yere ulaştırmak olduğundan içinin temizliğine vaktim olmuyor.Zaten bana göre,araba temizliğinden erkekler sorumlu olmalı


Oğlumun araba koltuğu da temizlikten nasibini aldı.Cybex diye bir marka,isofixli.Çok memnunum sadece takıp çıkarıken biraz ustalık istiyor o kadar.


Becerikli bayanın kullandığı makina bu.Koltuk yıkama işlemini yazın yaptırmakta fayda var.Çünkü,koltuklar tam kurumazsa kötü koku yapabiliyor.Ben güneşte 8 saat beklettim ancak kurudu.


                                                                En son parlamış hali.Evinizde halı koltuk yıkama makinanız ve gökyüzünde yakıcı bir güneş varsa deneyin.eşinizden 100 liranızı istemeyi unutmayın ;)

12 yorum:

  1. Bazı işler erkek işidir benim gözümde. Nasıl en eşine yardım eden erkek için bile ev işleri yemektir çocuk bakımıdır ne kadar çalışan bir bayan olsak da bizim asli görevimiz oluyorsa, ve de onlar ne kadar uğraşsada bizim elimizin değdiğindeki gibi yapamıyorlarsa araba temizliği de öyle bir şey. Hakkını vereceksin güzel temizliyorlar, üstelik zevk alıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerimize bir de araba temizliği almanın gereği yok diyorsun ve haklısın da :)Ben bu işlerden hiç hazetmiyorum ama bazen iş başa düşüyor.Yalnız yine de söyliim bir bayan erkekten daha iyi araba temizler :)

      Sil
    2. el attık mı yaparız alimallah :) tek zerre kalmaz ama evi anca döndürüyorum :)) kendimi bazen robotik falan zannediyorum zaten akşam eve gelice aradan çıkarttığım ileri görünce :) Son zamanlarda şu hayat felsefesini benimsemeye çalışıyorum muhteşem olmaya gerek yok :) o kadar proglanmışız buna hyatı kaçırabiliyor bazen insan. Erkeklerin düz bakışına, anı yaşamalarına, genel anlamda plansız oluşlarına hayranım. Ya bu konu nereye geldi şimdi bir arabadan :))

      Sil
    3. Konu tam doğru yere geldi.Muhteşem olmaya hakikaten gerek yok.Fazladan sorumluluk almak tüm kadınların doğasında var,sorumluluktan kaçmak da erkeklerin doğasında.Programımızı bir resetlesek iyi olacak.Sevgiler.

      Sil
  2. Çoğu zaman normal temizlikte bile üşeniyorum, ancak çok hakılsınız sanırım temizliği kadınlar yapınca daha derinden ve etkili yapıyorlar gibi geliyor bana;)). Tertemiz olmuş ellerinize sağlık harika görünüyor son hali de:)) kışa hazır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yayınımdan vazgeçtim sakın beni örnek almayın :)Kadınlar her işte olduğu gibi bu işte de iyiler.Sadece bunu kanıtlamak istedim,devamı gelmeyecek.Erkeklerin sınırlı sayıda yaptıkları işten birini daha üstlenmenin anlamı yok.Görüşmek üzere.

      Sil
  3. mis gibi olmuş ellerinize sağlık bende şu anda oturduğum evde kablo çekemediğim için otoparka elimle siliyorum önceki evde aynı sizin yaptığınız gibi yapıyordum yılda 2 kere çok güzel oluyordu şimdi ayda yada iki ayda bir elimle siliyorum arabada ev kadar emek istiyor temizlike

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tavsiyem bu işi üstlenecek bir erkeğe devretmen yönünde.Arabanı pırıl pırıl yapamasalar da erkeklerin elinden bu işi almayalım.Ancak profesyonel olarak para ile yaparsak üstlenelim arabanın sorumluluklarını :)Kolay gelsin

      Sil
  4. Aaaa Deniz yok galiba. neyse ben sonra tekrar geleyim ;)

    Oğlun MAŞALLAH çoook şeker. bahtı da şansı da hep açık olsun dilerim. yazılarını takip etmekten keyif alıyorum sevgili Hümeyra. neden mi? sanırım paylaşımlarını çok doğal bulduğum için.
    keyifli güzel bir gün dilerim. Denizi de kucaklar öperim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Juliette güzel ve motive edici yorumun için teşekkür ederim,çok mutlu oldum.Otomatik olmayan güzel yorumları çok seviyorum ve hepsine ne hissediyorsam öyle cevap veriyorum.İzlediğim bloglara yorum bırakacak vakte sahip olmadığımdan bana bırakılan yorumların değerini de biliyorum.Beni ve oğlumu takip etmeye devam et.Sevgilerimle.

      Sil
  5. Erkeklerin başka ne temizlik işi var ki helede haftasonu tamamen onlara aitken? El yıkamak banyo yapmak dışında temizlikle alakaları yok tamam traş olmayı da sayayım.Ooooohoooo biz hanımlar ( birazcık çok azıcık titiz olan ben) anlata anlata bitiremeyiz valla.Yapsınlar arabalarını temizlesinler orada bir işe yarasınlar.Kendi arabam olsa onuda ben temizlerdim huyum kurusun.Ellerinize sağlık çok temiz olmuş miss miss.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nur,tamamen haklısın özbakım haricinde ne temizlik işleri var ki.Umarım günün birinde pırıl pırıl bakacağın güzel bir araban olur :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...