•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

9 Aralık 2013 Pazartesi

Davet sofram

Herkese merhaba... Yazılarıma selam vererek başlamadığımı farkettim,aslında ne büyük kabalık.Hiç beklemediğim bir izleyici sayısına ulaştım.Artık yakın çevremi aştım,uzaklardan bir sürü izleyenim  var,bir selamla başlasam iyi olacak.Blogumu açtığımda hatırlıyorum da işyerinden arkadaşlara ''bloguma bakın yeni bir yazı var''diyordum.Tıklanma sayıma göre arkadaşlarımdan kim bakmamış anlıyordum,zira 5 kişi filan günlük izleyicim oluyordu :)Bir de blogger ayarlarında '' kendi sayfa görünümlerimi izleme ''diye bir seçenek var,ben onun ne anlama geldiğini geç keşfettim,blogumu her açıp kapattığımda sanki birileri sayfamı ziyaret etmiş gibi istatistiklerim artmış görünüyordu.Aslında o sayıyı kendimin arttırdığını anlayınca hayal kırıklığına uğramıştım.
Herneyse şunu demek istiyorum bu kadar izleyici sayımın olması beni çok mutlu ediyor.

Cumartesi günü arkadaşlarımızla eğlenceli bir akşam geçirdik.Oğlum teyzesinin yanına gittiği için çok zamanım vardı bu sebepten ''Yemekteyiz ''programlarındaki gibi bir sofra hazırladım.Arkadaşlarımı da uyardım bana 4 puan verene tatlı servisi yok diye  :)


Altında mum koyma yeri olan bu kabı seviyorum.Sıcak tutulması gereken bir et yemeği vb olduğunda mum yemeğin ısısını koruyor.


 Portakallı pırasayı tavsiye ederim.Tarifini şöyle hızlıca vereyim.Önce zeytinyağında verev dilimlediğiniz  havuçları,sonrada pırasaları kavurun üzerine de 1 bardak portakal suyu,yarım limon ve biraz su(toplam sıvı miktarı pırasaların üzerini örtecek kadar olmalı)ilave edin.Pırasalar yumuşadıktan sonra yarım çay bardağı pirinç koyabilirsiniz.Pişip pişmediğini pirinçlerin tencerenin dibine tutmasından anlayabilirsiniz ya da tadına bakın :)Ocaktaki tencereyi çok karıştırmazsınız pırasalarınız daha şekilli olur.


Aklımdayken şunu söylemek istiyorum.Yemek yakımlarınızı çeyizinize en son alın ya da baştan alayım derseniz desensiz klasikleri tercih edin.Aldığınız yemek takımı sadece misafirler için kullanıldığı için eskimiyor ve zamanla zevkiniz değişiyor.
Bu hafta düzenli yayınlarıma geri dönüyorum bilginize...İyi haftalar.


16 yorum:

  1. Çok şık görünüyor.Yemekler de oldukça sağlıklı ve eminim lezzeti de yerindeydi.

    YanıtlaSil
  2. Ben uzun zamandır yazılarınızı severek okuyorum, bu okuyucu sayısını kesinlikle hakediyorsunuz.
    Masa harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitif feedback diye buna derim.Teşekkürler Banu :)

      Sil
  3. gerçekten çok şık olmuş. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. sofranız gerçekten göz alıcı derecede şık bende takipçiiniz olduğumdan buyana yazılarınızı okumaya çalışıyorum sık sık burda olacağınıza sevindim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Hatoş,zaman zaman aksatsam da bloguma düzenli yazmaya çalışıyorum.Yorumların için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Çanım yemek takımları konusunda sana katılıyorum çok haklısın. Masanı ve takımlarını çok beğendim. Emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Hatice,bu yemek takımlarını alırken hoşuma gitmişti ama şimdi bana biraz assolist tarzını hatırlatıyor :)

      Sil
  6. Merhabalar bizden, harika bir sofra olmuş bu, bayıldım!

    ellerine sağlık, bana da beklerim
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. ben size facebook sayfanızdan mesaj yazmıştım. paylaşımlarınız güzel emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler.Benim Facebook'ta blog adına açtığım bir sayfam yok.Kendi adıma açtığım sayfama da pek uğramıyorum.instagramda ise hümeyranın denizi olarak varım.

    YanıtlaSil
  9. Biraz geç görmüşüm sofranızı ama bayıldım.Hem gösterişli,hem şık hem de abartısız bir güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Ben de bloğuma beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...