•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

7 Şubat 2014 Cuma

Önce ve sonra

Salonda yaptığım değişiklikle birlikte duvardan kaldırdığım aynayı yatak odasına taşıdım.Ev kurarken  eşyaları ebat olarak büyük aldığım için mobilyaların yerleri çok değişemiyor,bu sebepten ayna,aksesuar vb şeylerle dekorasyon değişikliğine gidebiliyorum.Bakalım eski hali mi güzelmiş yeni hali mi?
                                                                Sonrası
  Yakup Kadri'nin tüm kitaplarını ilkokuldayken bir dergi çekilişinden kazanmıştım.Derginin tüm sayılarından kesilmiş kuponlarla yapılacak çekilişe dahil olunabiliyordu ve bende bir sayı eksikti.Babacığım o dergiyi bulmak için ne çok uğraşmıştı.Dergiyi bulamamıştı ama eksik kuponumuzla yine de kazanmıştık(Babamın benim kazanmamı yürekten istediğini biliyordum)


Aynayı asarken de babam yardım etti.Kitapları görünce ''Okudun mu tüm kitapları'' dedi ben de ''okudum ama yıllar geçti bir daha okusam fena olmaz''dedim.Hakikaten konularını hatırlamakta zorluk çektim.


Öncesi



10 yorum:

  1. Süper olmuş, çok güzel. Önceki hali çok maskülen geldi bana. Şimdiyse çok şirin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten öyleymiş(maskülen)...Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Hatıralardan daha güzel bir dekor var mı hayatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekorasyon dergilerinde beğendiğim evlerin sahipleri ''dekorasyonu yaparken yaşanmışlıkları olan eşyaları kullandık''diye klişe bir cümle kullanılardı.Cümle klişe ama duyguları tam ifade ediyormuş bunu anladım :))

      Sil
  3. Ayna harika çok beğendim keyifle kullanmanı dilerim. Bu arada unuttuğumu farkettim uzun süredir aynalarla ilgili yayın yapmayı planlıyordum hatırlattığın için teşekkürler Hümeyracım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliette'cim :))Ayna yayınını bekliycem.(Bu arada belirtmeden geçemiycem,Venedik tarzı aynaları ve pencerelerden yapılmış eski görünümlü aynaları çok severim.)

      Sil
  4. Yeni hali gayet hoş durumda:) Daha enerjik.

    YanıtlaSil
  5. Yakup Kadri... okul yıllarımda eziyet gibi gelen ama sonradan kıymetini anladığım kişilik... ama o fotoğrafta beni uzaklara, anılara götüren başka bir şey var. Matruşka diyoruz biz ama aslında matriyoşka diye okunuyor. İşin ilginç yanı tarihi çinlilere uzanıyor bu bebeklerin :) Bu kocaaaa bir yazı konu su ki ben hali hazırda onu yazmıştım ve memlekent dergisinde yayımlanmıştı. Bu matruşka kaç parça bilmiyorum ama burada gördüğüm kadarıyla bir rus masalını canlandırıyor her parçasında. Muhtemelen ruslanna ve ludmilla'ya benziyor ama emin değilim... Çok ama çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  6. Matriyoşka demek daha güzelmiş.Yazınızı okudum.Matriyoşkaların,işçi ailesinin al yanaklı,sağlıklı annesini temsil ettiği düşüncesi bence çok mantıklı.1800'lerden günümüze rus anneler bir evrim geçirmiş diyebilirim :)Sayenizde yeni bir şeyler öğrenmiş oldum,teşekkür ederim.
    Yakup Kadri'nin kitaplarını ilkokuldayken okumuştum ve çoğunu unutmuşum.Tekrar gözden geçiricem.Sodom ve Gomore ile başlamayı planlıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...