•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

17 Mart 2014 Pazartesi

Çiçeksiz hayat

Çiçekleri ne kadar sevdiğimi bilmeyen yoktur.Ama,sevgim karşılıksız bunu anladım.Ufak bir gözlem yapınca gördüm ki evimde çiçekli bitki yaşamıyor.Evin içinde sıcaktan,dışarıda da rüzgardan çiçekler dökülüyor.Yeni aldığım laleler yapraklarını döktü,yazın lavanta almıştım onu bile öldürdüm.
Succulentleri dayanıklılıklarından dolayı seviyorum ama ihtişamlı çiçekleri olmuyor maalesef.Kadınlar günü dolayısıyla hastalarımdan biri aşağıdaki eflatun çiçekleri getirmişti.Daha 10 gün geçmeden bitki yoğun bakıma girdi.Rica etsem bana dayanıklı çiçekli bitki söyler misiniz?(sardunya hariç)


                         Bu çiçeğin ismi ''kardeş kanı''ymış.İnsan bir çiçeğe neden böyle bir isim verir ki ?


Kenardaki bildiğimiz kılıç çiçeği.


Bu da hayallerimdeki çiçek ''Areca''.Geçen gün tam alıcaktım,seradaki amca '' güneş gören ve kalorifer yanı gibi fazla sıcak olmayan bir yere koy, yoksa ölür''deyince vazgeçtim.Şimdilik şartları sağlayamadım.


Bu çiçeklerin isimlerini bulamadım ama çok beğeniyorum.Alttaki kauçuk olabilir.




14 yorum:

  1. Aynen ben:(
    Benim elimde mi bir şey, evin havasında mı, çözemedim.
    Hava soğuk diye çiçeğimi, bitkimi dışarıda bırakmıyorum, eve alıyorum.
    Ama gündüz evde olmayınca-tahminlerime göre evi gün boyu havalandıramadığım için- çiçekler bir hoş oluyor.
    Yok mu yahu bunun bir çözümü?
    Sokakta kendi halinde kaldırım kenarında büyüyen bitki ben evde ihtimam gösterince büyümüyor.
    Neden ola ki?
    :((
    Kalanşo çiçeği dayanıklı diye duymuştum, o da kurudu gitti garibim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi birinin daha olması içimi ferahlattı Beyza :)İlişkilerdeki gibi fazla üzerine düşmemek gerek sanırım.

      Sil
  2. Bakimini ben yapmafigim surece bende seviyorum cicekleri.oyle uzaktan uzaga bizim askimiz yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan uzağa...En mantıklısı seninki galiba Rana :)

      Sil
  3. Hümeyra içim açıldı yeşil yeşil görünce ,üstteki çiçekten bendede var uzun ömürlü çok bakım istemeyen bir tür, birde Benjamin tavsiye edebilirim o da çok bakım istemeyen görüntüsüde güzel olan bir çiçek sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa Meltem'cim benjaminde vardı,o da dayanamadı.Yapraklarını dökmesinden dolayı çöpün kenarına koydum.Benim benjamin beyi yakınlardaki bir apartmanın balkonunda gördüm(saksımdan tanıdım) bir coşmuşki sorma.Ben de var bir şey :)

      Sil
  4. ben pek ilgilenmem ama elimden sanırım bana gelen çiçek coşar büyür açar da açar
    görenler kaynanası gibi diyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorum,bu çiçeklerin üstüne düşmeye gelmiyor,rahat bırakmak gerek :)Şaka bir yana seçtiğim çiçekler ev ortamına uymuyor.Hiç bir zaman çoşup açan bir çiçeğim olmadı,bu acı bir gerçek.Kayınvalide ve gelin uyumu nadirdir,keyfini çıkar :)

      Sil
  5. Yazıyı görünce aklıma benim orkidelerim geldi. İki senedir açtıramadım ya çiçeklerini. Ama menekşe diyorum ben, benim evimde bile iki ayda bir açıyorlar:) Haftada bir su vermek yetiyo. Orkide gibi nazlı da değil öyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer orkide muhabbeti ayrı bir konu,ne hikayelerim var bir bilsen :)Menekşeyi hiç denememiştim,yazdım bir kenara.Sevgilerimle.

      Sil
  6. Ben de sendenim. Hiç çiçek yaşamaz evde. Beceremedim bir türlü. Bahçeye diktiklerim bile çok uzun ömürlü olmuyor. Ancak çilek yetişiyor, o da kendi kendine büyüyor zaten, ben birşey yapmıyorum :) Succulent denemeye bile çekiniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekteki taktiği çiçeklere mi uygulasak acaba?Succulent bana dayanıyor,gönül rahatlığıyla deneyebilirsin.Bambinoya öpücükler yolluyorum :)

      Sil
  7. Bende bir çiçek var Ayşecim balkonda hiç bakmıyorum ama kendisi bana direniyor ve çiçekte açıyor:) Gelince sana vereyim bir yerinden belki tutar, bir de kokulu karanfilim var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OO Deniz'cim sen de ne marifetler varmış kokulu karanfiller falan.Teşekkür ederim,çiçeğe hayır demem.Öpüyorum seni ve Mai Ada'yı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...