•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

14 Mart 2014 Cuma

Sehpamın öncesi ve sonrası

Bu hafta herkes için olduğu gibi benim için de zor bir haftaydı.Kafamı dağıtmak için yarım bıraktığım sehpamı tamamlamadım.Sonuç,beklediğimden iyi oldu.Meltem'in blogunda sehpasını boyadığını gördüm ve ondan aldığım bir cesaretleişe koyuldum.Pinterestte görüp beğendiğim bir uygulamayı da sehpama eklemeyi unutmadım.


İkili sehpanın üzerinde sıcak içeceklerden kalma izler vardı.Anlaşıldığı gibi bardak altlığı bizim evde pek kullanılmıyor.Boyarsam izler kaybolur diye düşündüm.Önce sehpanın her yerini zımparaladım,bu işlem boyanın tutması için gerekli.Sonra Polisan'ın parlak beyaz ahşap boyasıyla 5 kat evet yanlış okumadınız tam 5 kat boyadım.İlk 2 katını normal fırçayla boyamak gibi bir hata yaptım.Hata diyorum çünkü boya kuruduğunda fırçadan akan fazla boyanın izleri kaldı(boyaya elim pek yatkın değil)Ruloyla geçsem bile birkaç yerinde boya damlacıklarının izi kaldı.Siz boyayacak olursanız mutlaka ama mutlaka rulo fırça kullanın.



Boya tam kuruduğu zaman yani ertesi gün sehpanın boyutlarına uygun kestirdiğim çıtaları,ahşap tutkalıyla yapıştırdım.Çıtaların birbirinden ayrılmadan yapışması için kalın bir iple bağladım.Bakınız: kırmızı fiyonklu foto.

En son aşamada,ham ahşabın üzerine ceviz ağacı renginde cila attım.Tek kat sürmek yeterli.Cila ertesi güne ancak kuruyor.İki kat yapacaksanız alttaki katın kurumasını bekleyin.


Cila boyanın üzerine taşarsa ıslak bir bezle hemen silin.Boyanın rengini sarartıyor.


                                                  Bitmiş hali budur.


                                                 Herkese iyi haftasonları diliyorum.

47 yorum:

  1. Çok ama çok başarılı olmuş bayıldım benimde elimin el işlerine yatkın olmadına rağmen böyle işlere cesaret edemiyorum ya yapamayacağım tutarsa diye eline sağlık güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Buse,böyle işler için gözden çıkarılan bir eşya kullanmak gerekiyor ,o zaman daha cesur davranılabiliyor.

      Sil
  2. Yine çok başarılı bir değişim çalışması olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Misler gibi olmuş bayıldım, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. çok tatlı olmuş iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  5. Evde bir değişiklik olunca- hele de insan kendi elleriyle yapınca- acayip bir mutluluk oluşuyordur herhalde, değil mi?
    :)
    İyi günlerde kullanırsınız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Beyza,bitirince bir mutluluk oldu.Hem sonucun iyi olmasından hem de boya alet edavatlarının ortadan kalkmasından :)

      Sil
  6. Cile akrilik mi peki, silerek geçtiğine göre?
    O bardak lekeleri saç kurutma makinesi tutunca geçiyordu, neyse şimdiki hali zaten çok güzel olmuş, belki de bir vesileydi o lekeler boyamak için.
    Ellerinize sağlık, çok beğendim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurser,cilanın özelliğine dikkat etmemişim.Sehpanın rengini sevmiyordum,dediğin gibi lekeler bahane oldu :)Teşekkürler.

      Sil
  7. harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. dizayn ve farklı objelerin bir aradakullanılması çok güzel olmuş ellerinize sağlık. ben bu işlerden ve tekniğinden pek anlamam ama keşke önce ahşap tahtaları cilalayıp sonra yapıştırsaydınız.o zaman cilanın beyaz yüzeye taşması sorununu yaşamazdınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yelda.Söylediğin şey aklıma gelmedi.Ama,çıtaları tek tek boyamak benim için daha zor olurdu.Çünkü,cilayı taşırmadan boyayabileceğime pek ihtimal vermiyorum :)

      Sil
  9. şahane bir iş çıkarmışsın bayıldım.
    pinterest fikri çok iyiymiş.
    banada iyi fikir oldu:))
    eline, emeğine, zevkine sağlık hümeyra'cım.
    kucak dolusu sevgiler sana ve yakışıklı oğluna:))
    öptüm sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Nagehan'cım.Senin bu fikirle yapacaklarını merak ediyorum doğrusu.Biz de seni öptük :)

      Sil
  10. Tek kelime ile waww demek istiyorum maşallah süpoer beceriklisiniz.
    Bu arda sitenizi takibe aldım bile görüşmek dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Sevil Hanım :)

    YanıtlaSil
  12. Hümeyra çok ama çoook güzel olmuş süper fikirmiş eline koluna emeğine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Hümeyra sehpaya bakmaktan yukarıda kendi ismimi görmemişim yeni fark ettim bir kezde onun için çok ama çok teşekkür ediyorum çok mutlu ettin beni sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehpayı boyama fikri uzun zamandır aklımdaydı.Ama,bu tür kaplama bir mobilyayı boyamak iyi bir fikir mi karar verememiştim.Senin boyadığın sehpadan ilham alarak boyadım ve bunu belirtmezsem yaptığım işte bir şeyler eksik olurdu.Ve iyiki de boyamışım bu halini çok sevdim.Benden de sevgiler.

      Sil
  14. çok beğendim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Çok beğendim pinterestte çiftlik evi eşyaları bu şekilde yaptıklarında bayılıyordum sizinki de harika olmuş kutlarım. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Günnur,ben de beğeniyordum uygulamaya geçirdim.Benden de sevgiler.

      Sil
  16. Cok begendim ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  17. Dekoratif olarak çok şık duruyor teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. çok beğendim, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  19. çok beğendim, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. ayyy bayıldım sahane olmus nasıl cool nasıl super..askla kullanın

    YanıtlaSil
  21. inanışmal güzel bir fikir bu şu an ağzım açık hayranlıkla bakıyorum:)))) çok güzel olmuş, çok da yaratıcı bir fikir! bu aralar ev dekorasyonuna daha bir ilgiliyim mecburen:P ileride denenecekler listeme alıyorum bunu da:)))
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Dene tabiiki Melis'cim.
      Ev dekorasyonu ayrı bir derya...Evlenmeden önce dekorasyona ilgin olursa ileride mobilyalarından ve eşyalarından hoşnut olursun.Sevgiler.

      Sil
  22. çok başarılı :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sehpanın üstüne çıta yapıştırmışsınız peki alt kısmına naptınız da beyazlaştı yazmamışsınız

      Sil
    2. Sevgili Zehra 1.fotoğraf ve 2.fotoğrafın arasında boyanın markası ve hangi işlemi yaptığım yazıyor.Sehpayı zımparaladım ve boyadım.Çıtaları en son yapıştırdım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...