•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

4 Şubat 2016 Perşembe

Hastalık halleri ve çözümlerimiz

İnsanın iş yeri hastane olunca viral hastalıklara yakalanmak kaçınılmaz oluyor.Uzun zamandır böyle hasta olmamıştım.Kemiklerim ve kaslarım bana düşmanlarıymışım gibi davrandılar.Oğullarıma da bulaştırdığım için hem yattım hem kendime söylendim.İlaçlar ve kendi yöntemlerimizle ayaga kalktık.


Griple nasıl mücadele ettiğimden bahsedeyim belki içinden işinize yarayacak bir bilgi çıkar.
                   
1-Varsa çocuklarınıza bakacak saglam(mümkünse nazınızı çeken) bir akraba bulun.Biz cuma gününden annemin evine taşındık.Bol bol dinlenin.
2-Ellerinizi sık sık yıkayın,hapşururken kolunuza doğru hapşurun eliniz temiz kalsın.
3-Bol sıvı tüketin.Çok iştahlı olunmuyor biliyorum  ama çorba ilaçtan evvel kurtarıcı oluyor.Bol limonlu şehriye ve sıcacık bir tarhana yapanınız varsa hastalığınızın %25 'i gitti demektir.
4-Elma,kabuk tarçın ve limonu kaynatıp bol bol için.Hatta ıhlamur ve karanfil de ekleyebilirsiniz.Göğüsteki sekresyonları atmak için birebir.
5-Sıcak duş kasları gevşetmek için iyi bir çözüm.
6-Ayak tabanınıza vicks sürüp ayağınıza çorap giyip yatın öksürüğe iyi geliyor.
7-Portakal,limon mandalina tüketin ve canlı renkli sebzelerden yiyin.
8-Çinko takviyesi alın.İster doğal yollardan mantar, kabak çekirdeği,susam ve et gibi besinler tüketerek, ister eczaneden takviye ilaçlar alarak vücudunuza çinko ekleyin.Gecikmiş iyileşmelerin nedenlerinden biri de çinko eksikliği olabiliyor.
9-Odanızı sık sık havalandırın.

    DENENMİŞ BİTKİSEL ÇÖZÜMLERİM

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRMEK  ve ÖKSÜRÜK İÇİN:1 tepeleme tatlı kaşıgı toz zencefil ,1 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal ve 2 yemek kaşığı iyice ezilmiş çörekotunu  balla karıştırarak 2-3 gün bekletin.3 gün sonra, aç karnına hergün 1 yemek kaşığı içebilirsiniz.

ÖKSÜRÜK İÇİN:Yarım çay bardağı un gibi ezilmiş çörekotunu yarım çay bardağı saf zeytinyağı ile tavada 1-2 dakika ısıtın.Sadece aromaları çıkıcak kadar kavurmayın kaynatmayın.Karışım soğuyunca yarım çay bardagı pekmez ile karıştırın bir kavanoza koyun.Öksürük oldukça tatlı kaşıgıyla 1 kaşık alın.Süper çözüm.


Ayrıca yeni yapılan araştırmalara göre çikolata,içeriğindeki kakaonun inflamasyonu baskılamasından dolayı öksürüğe iyi geliyormuş.(kakao oranı yüksek olan çikolatalar tercih edilmeli)
kaynak  için tıklayınız.Çok güzel bir site bi göz atın ,yeni bakış açıları bulabilirsiniz

4 yorum:

  1. yararlı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun öncelikle...Tatlı öksürtür diye bilirdim aslında. Çikolataya şaşırdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Çikolata önce şaşırtıp sonra sevindiriyor :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...