•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

14 Aralık 2016 Çarşamba

Balık Çorbasi

Balık sezonu açıldıgında bizim mutfakta bu çorbadan ayda bir mutlaka yapılır.Çorba içirmek çocuklara kuru kuruya balık yedirmekten daha kolay oluyor.Bazen ev dışında balık çorbası icmek istedigimizde  Kemeraltı'ndaki Bizim Esnaf Lokantasi'na gidiyoruz.Onun lezzeti de çok güzel...Benim yaptıgım tarif biraz da oradaki çorbadan esinlenerek oluştu.
Emre balık tutmayı seviyor,Her balık aktivitesinden sonra tuttugu balıkların bir kısmını tazeyken pisiriyorum bir kısmını buzluga atıyorum.Corbayi buzluktaki bu  baliklardan yapıyorum.Siz eger balığı disardan satın alacaksanız büyük balıkları tercih edin.Kılçıklarını ayıklamak daha kolay olur.

Yaptigim tarif evdeki sebzelere göre sekillendi en son bu halini aldı.Ozan tadini seviyor ama Deniz zoraki yiyor.Ve işte tarifim.

Malzemeler:
1kg balık  (palamut,deniz levregi gibi)
2 litre su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane orta boy havuç
2 tane pırasa  (sadece beyaz kısımları)
2 dal kereviz sapı
1 limon
3 tane defne yapragi
5-6 tane karabiber
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarim demet maydanoz
Tuz
Yapılışı:
Temizlenmis baliklari (ben kafasiyla birlikte hasliyorum)2 litre su,karabiber,defne yaprağı ve 1 kereviz sapı ile yaklasik 15 dk haslayin.Baliklarin dagilmamasi onemli balik cesidine göre sureyi azaltabilirsiniz.Çok pişmesin çünkü birazda sebzelerle pisireceksiniz.


Pırasaları,bir dal kereviz sapını ve havucları küçük ķüçük dograyin,zeytinyaginda kavurun,diriliği gitsin.


Başka bir yerde tereyaginda unu kavurun.Tenceredeki sebzelere kavurdugunuz unu ekleyin.Üzerine balik suyunu(haşladığımız balıgın suyunu ince süzgeçten gecirip kullaniyoruz),limonun suyunu, ve tuzu ekliyoruz ve bir tasım kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra ocagın altını kısıp tencereye ayıkladıgımız balıkları ekliyoruz ve 6-7 dk daha kısık ateste pisirdikten sonra ocaktan alıyoruz.Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapiyoruz.Karabiberle cok guzel oluyor.


                                                             Afiyet olsun :)

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...