•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

16 Şubat 2012 Perşembe

İncirli muhallebili tatlı



 Muhallebili tatlıları seviyorum,bu da sevdiğim tariflerden biri.Arkadaşım Hülya yaptı, ben de fotoğrafladım.
                    
Fotoğraflamak tatlının son diliminde aklıma geldi,en köşe dilim olduğu için çok şekilli çıkmadı:)

KEK İÇİN MALZEMELER:
  •  3 Yumurta  
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1tane kabartma tozu
  • 6 tane kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı nescafe
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta(buğday ya da mısır)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket kremşanti
HAZIRLANIŞI:3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile iyice çırpın.Bu arada 6 tane inciri sıcak suda şişene kadar bekletin.Sonrasında incirleri  küp küp doğrayın,üzerine un serpin(küçük lokumlara benzer bir hal alıyor)yumurta şeker karışımına,cevizi,incirleri,kabartma tozunu,unu ekleyin mikser ile çırpın.160 derecede 30 dk pişirin,piştikten sonra 1 su bardağı kadar nescafeli su ile ıslatın(tatlı sevenler 3 ü birarada kahve  paketlerinin yarısını koyabilirler)Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırarak ,ocakta pişirin. ocaktan alın soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.Kek ve muhallebi soğuyunca ,muhallebiyi kekin üzerine dökün.Buzdolabında yeterince beklettikten sonra yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...