Muhallebili tatlıları seviyorum,bu da sevdiğim tariflerden biri.Arkadaşım Hülya yaptı, ben de fotoğrafladım.
Fotoğraflamak tatlının son diliminde aklıma geldi,en köşe dilim olduğu için çok şekilli çıkmadı:)
KEK İÇİN MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1tane kabartma tozu
- 6 tane kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı nescafe
MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta(buğday ya da mısır)
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
HAZIRLANIŞI:3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile iyice çırpın.Bu arada 6 tane inciri sıcak suda şişene kadar bekletin.Sonrasında incirleri küp küp doğrayın,üzerine un serpin(küçük lokumlara benzer bir hal alıyor)yumurta şeker karışımına,cevizi,incirleri,kabartma tozunu,unu ekleyin mikser ile çırpın.160 derecede 30 dk pişirin,piştikten sonra 1 su bardağı kadar nescafeli su ile ıslatın(tatlı sevenler 3 ü birarada kahve paketlerinin yarısını koyabilirler)Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırarak ,ocakta pişirin. ocaktan alın soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.Kek ve muhallebi soğuyunca ,muhallebiyi kekin üzerine dökün.Buzdolabında yeterince beklettikten sonra yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder