•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

26 Mart 2012 Pazartesi

Alaçatı ve Ege'nin çok tanınmayan otları

Herkese merhaba,bir önceki yayınımda sizlere Alaçatı ile ilgili yazacağımı söylemiştim.Dün Alaçatı'ya gidip biraz yürüyüş yapalım dedik.Mimari dokusunu çok seviyorum,havanın güzel olmasından dolayı epey kalabalıktı..Giriş kısmına aşağıda fotoğrafını görmüş olduğunuz dükkan açılmış.Tamamen el işi,yanlış hatırlamıyorsam Müge isminde bir sahibi vardı.Kapı süsleri,dekoratif kutular,dantelli süsler,askılar vb güzel şeyler vardı.Giderseniz bir uğrayın derim.
Beyaz ve mavi,Alaçatı'nın rengi.Aşağıdaki fotoğrafta görülen yer bir otel,sallanan tel sepetlerin içerisine sezon açıldığında çiçek yerleştiriliyor.Çok hoş bir görünümü oluyor.Cumbadaki perdeleri net çekememişim ama kaneviçeydi onu söyleyebilirim.
Bu görünen yer Kırmızı ardıç kuşu isminde bir otel.Çok popüler biryerdir.Arkadaşlarım,gecen yıllarda buraya kahvaltıya gitmişlerdi,fiyatların uçuk olduğundan şikayetçiydiler.Bu arada,sandalyeler çok güzel olmuş.
Bu dalların nasıl boyandığını anlayamadım.rengarenk çok hoştu.Belki maskeleme bandı ile bantlayarak yapılmış olabilir.Dışarıdan otelin iç kısmını çektiğim için karanlık çıktı ama renkli dalları çok beğendim.
Bu atölyede,antika eşyalar bulmanız mümkün.Rozetler,çantalar,avize,baston vb çok çeşitli şeyler mevcut.Hatta madalyalar bile var,ben de kendime  gümüş bir yüzücü madalyası alsam çok fiyakalı olur(gümüş daha inandırıcı olur diye düşündüm birden:))
Perdedeki melekler çok hoş.
O kadar gezdik acıktık tabi ki...Girişteki otoparkın karşısında Avrasya diye çok güzel bir lokanta var,çeşit çok fazla ve temiz bir yer.Kumru yemek istemeyenlere tavsiye ederim.
Alaçatı'dan Urla'daki İskele Pazarı'na geçtik.Çeşidin bol olduğu güzel pazarlardandır.Ege'ye özgü ot kavurma için teyzeler bu şekilde hazır karışımlar satıyorlar.Ebegümeci,ısırgan otu,pazı,taze soğan,tatlı kırmızı biber,pancar sapı,gelincik otu vb gibi otlar karıştırılıyor.Börek yapılabilir ya da zeytinyağında kavurulup üzerine yumurta kırılabilir,kavrulup sarımsaklı yoğurtla servis edilmesi de pek bir hoş olur...
Rezene de Ege'ki güzel bitkilerdendir.Köklerinden turp gibi salata yapılır(İzmir'de balık keyfi yazımda salatasının resmi var),yaprak kısmımlarından çay yapılıyor.Çay için oranlarını bilemiyorum,yanlış bilgilendirmeyeyim sizleri.
Bu aşağıdaki ot ise sarmaşık otu,kavurulup yumurta kırılıyor,tadı hafif acımtrak ama lezzetli.
Bunlar ise şevketi bostan.Pahalı bir sebzedir,etle ya da zeytinyağlı olarak yapılır.Hiç yapmadım,yapımı beni zorlar diye,hiç bulaşmadım,kenarından dolandım.
Yemek olmuş hali aşağıda.Çok lezzetliydi.Damağım şenlendi(Mehmet Yaşin repliği oldu ama görmezden gelin lütfen:)).
Kabak tatlısı,mandalina tatlısı ve ceviz tatlısı üçlüsünden denedik.Kabağın üzerine tahin ceviz koyuyorlar,kaloriye kalori eklemek denen şey,tam olarak bu olsa gerek.Çok lezzetliydi,ceviz tatlısını löp diye mideye indirdiğimiz için çekmeyi unutmuşum,taze bütün cevizin kabuğuyla tatlandırılmış haliydi tadı eşime göre iyi değil bana göre fena değildi :)Mandalina tatlısı reçelimsi birşeydi tavsiye olunmaz.
Meraklısına not:7-8 nisanda Alaçatı Ot Festivali düzenleniyor.Artistik isimli ot yemekleri ve sunumları oluyor bilginiz olsun.

4 yorum:

  1. merhaba
    blogunuza ilk defa ugradim ama cok sevdim..blogger anneler hediye etkinliginde bana cikan blogsunuz:)..ne mutlu bize:) tekrar irtibatlasiriz ins.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,ben de sizin blogunuza uğradım,hediyeme aşağı yukarı karar verdim sayılır:)Çok tatlı bir kızınız var.mail adresim meyra18@hotmail.com.Oradan adres bilgilerimiz için haberleşebiliriz.Tanıştığımıza memnun oldum.görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. canım mis diyorum, gözüm gönlüm açıldı resmen :)
    sevindim gidebilmenize.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Evet Özgecim,çok güzel bir gündü.İzmir'e gelirsen gideriz beraber,tam senlik güzel yerler keşfettim:)görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...