•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

31 Mart 2012 Cumartesi

Doğala özdeş haftasonu :)

Cumartesi sabahı,ailece yaptığımız kahvaltı sonrası,televizyonda doğada tek başına yaşayan,çeşitli aktiviteler yapan Serdar Kılıç röportajını izleyen kocamın hayatı sorgulamasıyla birlikte, kendimizi Urla yolunda bulduk.Öncesinde kendisini işyerinden tanıdığım,Mustafa Amca'yı ziyaret ederek söz verdiği fidanları aldık. Aşağıda çok emek verilmiş,minik bahçesini görüyorsunuz:
Mustafa Amca bagaja 2 yeni dünya fidanı,birer zeytin, ceviz,şeftali fidanı ve bir kaktüsü özenle yerleştirdi.Çok değil 2 sene sonra Serdar Kılıç'a rakip program yapacağını iddia eden eşim,Mustafa Amca'nın elma fidanını,bu kadar fidan zor dikilir,zahmetli olur nidalarıyla reddetti.


Burası bizim Urla'daki bahçemiz,çok verimli toprakları var,ileride güzel bir ev yapmak istiyoruz.Çelik konstrüksiyon ya da ağaç evleri çok beğeniyoruz ama daha araştırmadık,fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

Bu görmüş olduğunuz da,mor lahana.Komşumuz,bizim bahçeyi değerlendiriyor

Diğer komşumuz da bahçesinde karanfil yetiştiriyor,biz de komşuluk payımızı aldık.

Görüldüğü üzere oğlum tam bir doğa insanı:)


Diktiğimiz yenidünya fidanı...Oğlum büyüdüğü zaman bu fidan da koca bir ağaç olucak, ağacın yaşını oğlumla kıyaslayıp hesaplıycaz,önceden ,ninelerin dedelerin yaşını hesaplamak için bu yöntemin tam  tersi uygulanırmış(harman zamanı,ekinler çıktığında ,şu karşıdaki ağaç daha fidanken doğmuşum vb gibi:))
Bunlar da  doğal yiyeceklerimiz...

10 yorum:

  1. kırlarda haftasonu ne güzel..

    YanıtlaSil
  2. Evet çok güzel,stres atmak için birebir.Hatta,bol oksijen ve çıplakayak topraklarda gezmek oğluma ağır gelmiş olacak ki akşamüstü saatlerinden(yaklaşık 5 civarı)ertesi sabah 9 a kadar uyudu:)

    YanıtlaSil
  3. açık hava bol oksijen böyle yapar

    YanıtlaSil
  4. Aferin dosunum, aferin bebam çalış :)) güzelleştir bakalım bahçeyi knedin gibi :) Allah nazarlardan saklasın, bahtı açık olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,oğlumuza güvenerek bahçeyi aldık,bizi yanıltmadı atom karınca:)

      Sil
  5. canım ne güzel bir bahçe, bahsettiğin gibi bir ev ne de hoş olur buralara. içini de mis yaparsın sen. hele taze taze dalından yemek, bambaşkaaa... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Özgecim,hayal ettiğimiz gibi bir evimiz olursa Batu'yla Deniz'de bahçesinde koştururlar artık(hayalimizi gerçekleştirmek uzun sürebileceğinden,onlarda o zamana büyürler,birlikte oynarlar inşallah:))evin içi konusunda kafamda herşeyi belirledim bile,hayalini kurmak gerçekleştirmekten daha güzel...görüşmek üzere.

      Sil
  6. Bahçeniz için bu siteye uğrayınız tavsiye ederim. Her tür yardımı Urla yada İzmir de yaşayan üyelerden edinebilirsiniz. İkliminize uyan bitkilerle ilgili bilgi edinebilirsiniz ve daha bir çok şey :)
    http://www.agaclar.net/forum/

    YanıtlaSil
  7. Bahçeniz için bu siteye uğrayınız tavsiye ederim. Her tür yardımı Urla yada İzmir de yaşayan üyelerden edinebilirsiniz. İkliminize uyan bitkilerle ilgili bilgi edinebilirsiniz ve daha bir çok şey :)
    http://www.agaclar.net/forum/

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Füsun,baktım güzel bir site.Cok güzel bahçeler,öneriler ve bilgiler var.Bundan sonra takip ederim,teşekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...