•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

29 Mart 2012 Perşembe

Pencere önü bostanların son hali

Önceki yayınlarımdan hatırlayanlar olacaktır (bkz pencere önü bostan).Evde birşeyler yetiştirmek istedim ve başardım sayılır.Neden sayılır diyorum çünkü nane tohumları,tüm güzel sözlerime,itinali sulamalarına rağmen çimlenmemekte direndi.Kendi kaybetti,sicak günlerde buz gibi ayranların,limonatalarin üzerinde,baska naneler yüzücek artik :) Galiba,tohumlar eskiydi.Bursa'ya gittiğim zaman,eşime bostanlarla ilgili bilgi vermeyi unutmuşum,o da görmemiş,biraz solmuşlar ama çabuk toparladılar.İşte sonuç:
Sırasıyla nane,fesleğen ve tere...
Bitkilerle ilgilenmeyi seviyorsanız,deneyin derim.Verdiğim emeğin karşılığını alınca çok mutlu oluyorum.Mutluluk eşiğim,Pollyanna kadar düşük olmasa da fena değil sanırım:)

10 yorum:

  1. I love plants and flowers. I find very interesting having your own aromatic plants. Do you use them for cooking in your kitchen? I only have several pots with flowers in my terrace, and I enjoy seeing how they grow :)

    YanıtlaSil
  2. Hii Feltia,I love plants,too.I thought that,If ı want to keep aromatic plants fresh,ı plant them in my balkony:)I use them in my kithchen for cooking and plate decoration.But,the mint didn't grow.Thanks for your comment :)

    YanıtlaSil
  3. fesleğen ve tere bu yarıştan galip çıkmışlar:) vakti geçmiş midir acaba? denemek isterdim. afiyetle tüketin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Vaktinin geçtiğini sanmıyorum Nagehancım,hala şansın var.Fesleğen o kadar güzel kokuyor ki,elimi yapraklarına sürdüğüm zaman mis gibi kokutuyor bulunduğu yeri,tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller küçük bir bostan olmuş fesleğenlerin mis kokusu burnuma geldi

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Fesleğen hep yaz akşamlarını hatırlatır bana,yazları akşam otururken hafif rüzgarla burnuma kokusu gelirdi.Onun için özel bir yeri var zihnimde ve balkonumda :)

    YanıtlaSil
  7. fesleğenlerin her bir fidesini şaşırmanızı öneririm(fideyi kökleri zarar görmeden çıkarıp saksıya veya uygun ortama nakil yapmalısınız)tabii ki cansuyu nu vermelisiniz.kutlarım,güzel bir çalışma.hsngolgeli@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ben de bu haftasonu saksıları değiştirmeyi düşünüyordum,yorumunuz isabet oldu :)

      Sil
  8. kutluyorum.%66 başarı az sayılmaz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...