•  Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

    Bir bakkal dükkanını aratmayacak ürünlerim var.Çocukluğumun güzel anılardan biri de sarelle çeşmesiydi..O zamanlar çikolata musluğuna ağzımı dayayıp kana kana çikolata içmeyi hayal etmişimdir.Şimdi düşüncesi bile şekerimi yükseliyor.

  • Lions

    Lions

  • Snowalker

    Snowalker

  • Howling

    Howling

  • Sunbathing

    Sunbathing

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Okuyucu istekleri ve benim yanıtlarım



Bu kazağın nasıl örüldüğünü Sevgili Nazlı sormuştu bana,ben de arkadaşıma rica ettim almanca bir dergiden türkçeye çevirdi.Ancak,vaktim oldu yazmaya.İşte örgü detayları:

Öncelikle başlanan ilmek sayısı çift olmalı,sıranın başı ve sonunda 1'er kenar ilmeği kalacak şekilde olması için,çift başlanıyor.
  1. sıra tamamen ters örülüyor.
  2. sıra ve 3.sıra düz,4.sıra ve 5.sıra ters örülüyor.6.sıra düz örülüyor.7.sıra, 1düz örülerek başlanıyor,sonraki 2 tanesi birlikte örülüyor(1 ilmek kesilmiş oluyor)sonra şişin üzerine 1 tane dolanıyor, sıranın sonuna kadar bu düzen devam ediyor(yani,2 ilmek kes,1 dola )en son ilmek düz örülüyor.8.sıra,modelin arka yüzü oluyor kendileri,tamamen ters örülüyor,(şişe doladığımız ilmekler dahil ters örülecek)9.sırada kesilen ilmeklerin olduğu bir ilmek düz örülüyor,yanındaki  2 ilmek kesiliyor,şişe 1 dolama yapılıyor.Yine sıranın sonuna kadar aynı şekilde devam ediliyor,son ilmek düz örülüyor.10.sıra tamamen ters örülüyor,11.sıra,7.sıranın aynısı olarak tekrar ediliyor.12.sıradan itibaren baştaki 6 sıra tekrarlanıyor.Bütün işlem bu kadar,kolay gelsin.
YILAN GÜLE SARILDI MODELİ HAKKINDA:Blogumu takip eden bir okuyucum(ismini yazmamış)merserize kazak örgü detayları yazımdaki,yılan güle sarıldı modelini çözememiş.Aylin o tarifte zor olan kısmın ''sıra 1 deki tek seferde 2 ilmeği birden boş alın,boş alınan 2 ilmeği birlikte düz örün''cümlesi olduğunu söyledi,o sırayı şu şekilde izah etti:''1 ilmeği boş alın,2.ilmeği düz örün,boş alınan ilmeği düz örülen ilmeğin üzerinden geçirin''

Bir de 10'un katları +1 ilmek:başlangıç ilmek sayınız diyelim ki 90 ilmek,onu 91'e tamamlayın demekmiş.(70 ise 71,80 ise 81,100 ise 101..... gibi)

 Sevgili Seher,Kaneviçe yazımdaki anne ve bebekli modelin ayrıntılarını istemiştin.Bu goblen modeli A4 kağıdının 4 katıydı ancak bu şekilde küçültebildim.

                               
                                         Renk detayları ingilizce,ipler dmc marka.

Sevgili arkadaşlar,isteklerinizin hepsi burada,okuduğunuz zaman bir yorum bırakırsanız size ulaştığını bilir ve sevinirim.Kolay gelsin

4 yorum:

  1. sevgili humeyra,,,,
    bloguma geri donmessin diye buraya yazmayi istedim
    blogumun bazi yerlerinde yazmistim
    4 evladim vardiiii
    20 yasindaki kizimi kanserden kaybettim
    bogazicinde okuyordu abisinle beraber
    seneler gecti ama acisi hic dinmedi
    hep bir yerlerde duruyor:(
    seneler gectikce aciyla yasamayi ogrendim
    iste boyle
    genede bahcemizde degil ama gonlumuzde hepvar,,,
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Cihan Abla,istemeden de olsa sana acını hatırlattığım için üzgünüm.Allah sabır versin.Blogun çok güzel,ziyaret edeceğimden emin olabilirsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok çok teşekkür ederim.Umarım becerebilirim.Sizinki gibi güzel olur :)

    YanıtlaSil
  4. Çok zor bir model değil,vaktiniz varsa yapabileceğinizden eminim.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...